Skidhelg

Jag är hemma hos mamma och pappa. Hemma i byn! :)
Igår morse packade vi i bilen och åkte norrut för att kika på Tjejvasan. Vi hade några tjejer som åkte som vi ville "heja fram" i spåret. Jag tycker verkligen det är jättekul att vara ute och kika på alla duktiga skidåkare. Det är sån härlig stämning både blande de som åker och de som står vid sidan om. På söndag får jag göra det igen, men då blir det en 6 mil längre resa. Förra gången kunde jag knappt hålla tårarna tillbaks när jag såg Älsklingen som såg mer död ut än levande ju närmare målet han kom. Hemskt! Men jag hoppas att han är bättre förberedd den här gången och att förutsättningarna blir bättre med väder och vind.
Vi vill ha minusgrader och absolut nederbördsfritt! Snälla... :)

Kvällen igår bjöd på egen förfest här hemma. Sen hämtade vi upp Thesan och Malin på vandrarhemmet och åkte in till tältet. Ingen höjdare att stå i kö i kräksnöande, men som tur var hade jag en sjal att ha över håret. :) Där inne var det mycket folk och inte minst en gammal (gammal eller gammal? Valfri tolkning! Hehe) vän som jag inte sett på sååå länge. Blev stundtals sentimentalt. Men en skön känsla att ses igen. Och allt är som vanligt, precis som vanligt! :) En skål och plötsligt är vi nästintill anmälda till Tjejvasan nästa år. Jaha ja... :)
Och ett besök i hennes nya hemstad är ett måste. <3

Nu ska jag ta med mig vovven och gå ut i snövädret. Hon är lite ledsen eftersom "missen" inte vill bli hennes vän. Hon försöker med alla medel att visa honom att hon är en snäll vovve, vilket han besvarar med att ge henne en smäll på nosen. Stackars min lilla skatt...



Akta dig Charlotte. Jag kommer vara dig i hasorna nästa år...säger vi :)


Helgens drink

Eftersom den här drinken inte hade nåt namn har jag döpt den till...

Pingu

2 delar Absolut Mango
2 delar citronjuice
1 del sockerlag
1 del Passoã

Fyll ett glas med is och fyll sedan på med ingredienserna
"Toppa" med Passoã
Garnera med en bit passionsfrukt eller nåt annat snyggt!




We got a winner here...


Nu eee dee fredagsmyyyys!

Nu tänker jag fira! Det är fredag eftermiddag och jag har avslutat veckans jobb och har en heeel ledig helg framför mig! :) Helgen började redan lite i smyg på jobbet när jag och två kollegor mumsade i oss Sibyllalunch. :) Onyttigt, men så fruktansvärt gott! Väl värt varenda kalori och varenda krona... :) Hade det varit en vanlig fredakväll hade jag däckat i soffan innan jag ens hunnit in i hallen (hur nu det går ihop?) men som tur är har jag påhittiga vänner som kommer med bra ideér. Som till exempel en tjejkväll med hyrfilm, hämtmat och lösgodis. Mmm! Jag var inte sen att haka på den tanken, det kan jag lova! Jag ska snart hämta upp Mia Karamellkola och Micka Chokladmums, sen blir det mys och skitsnack i massor!

Imorgon ska vi ut och heja på duktiga tjejer i skidspåret på Tjejvasan. Ska bli kul det med! :) Att stå bredvid och titta på alltså... ;)


Några av oss hämtar hem sushi... :)


Ta med på resan

Gör plats för den här lilla lådan i din resväska när du ska ut i världen!
Desinficerande våtservetter.
Perfekt att svabba av händerna med när du går från stranden för att äta lunch!

Köps på Apoteket


På ärten :)


Min lilla prinsessa tycker om att njuta av livet :)


Min sambo "sabotören"

Torsdagmorgon! Väcktes imorse vid 6 tiden när Älsklingen försökte smyga upp för att kolla på hockeymatchen. Han lyckades förstöra sovrumsdörren på vägen ut och jag blev nästan klarvaken på kuppen. :) Braaa Älskling!
Jag sov ändå några timmar till och vaknade sedan ytterligare några gånger när han försökte laga dörren... Grrrr.
Nu sitter jag, som vanligt, i soffan. Räkningarna är betalda. Skönt! Nu slipper man dem en månad framöver.

Idag ska jag bara vila mig inför mitt jobbpass ikväll. Nu är jag mer än beredd på vad som väntar när man kliver innanför dörrarna. Jag vet att det är full liv och rörelse och stundtals alldeles föööör mycket att hålla reda på, men jag kan bara göra mitt bästa. Och jag kan bara försöka ignorera killarna som har för vana att gå förbi receptonsdisken och viska mitt namn...vad de nu finner för nöje i det, det vet jag inte.
Jag vet i alla fall att gästerna är snälla och roliga. Igår kväll när jag skulle köra hem från jobbet var jag inparkerad i garaget och fick lite panik. "Hjälp, jag kommer vara fast här för evigt!" Som tur var befann sig några snälla män i garaget och kunde guida mig ut. :) Tack!

Nu ska jag fylla på med lite vitaminer. Känner att det är nåt som kommer smygande, det måste jag stoppa!



 


Vi möter våren i en storstad

God morgon! Solen skiner så stark ute. Jag har redan hunnit ner på stan på en dejt med Mia. Vi var in på resebyrån en snabbis för att få ett pris på en weekendresa i vår. Nu har vi ett fast pris och vet flygtiderna. Nu ska vi bara se om någon annan vill följa med. Ska jag vara ärlig så planerar vi denna resa mot ett mål som jag egentligen aldrig varit speciellt intresserad av. Hur ska jag säga...? Hm... Resmålet har aldrig kommit i min väg eller i min tanke. Men som jag just sa till Älskling så vill jag under mitt liv se hela världen, och man lever bara en gång, så någon gång ska jag se denna stad, så varför inte nu i vår?! :)

Plockade förstås med mig några kataloger för solresor hem...för solresor är ju alltid lockande. :)


Lycka i en katalog! :)


Smile

Jag borde verkligen gå och lägga mig inne hos min snarkande hund och min snusande pojkvän. Måste bara sitta en stund och varva ner först...

Blev kvar en halvtimme längre på jobbet än väntat. Mycket att göra! Jag gillar mina glada gäster massor. Man märker så tydligt att om man ger dem ett leende kan de liksom inte göra annat än att le tillbaks. Sånt är underbart tycker jag! Man liksom ser att de blir glada av mitt leende. Mitt leende! Fantastiskt! :)

Nu till det jobbiga... Att tvätta bort sminket och borsta tänderna.

God natt nattugglor! :)


Dagens

Dagens fuck you;

Det finns människor som man verkligen inte vill ska stå och glo på en!
Första minuten, visst ok, jag kan stå ut. Men efter 20 minuter när den här "samlade truppen" fortfarande står kvar så vill jag att någon kommer och räddar mig nästa gång. Ok? Obekväm situation!




Dagens glada gubbe;

Helgen kryper närmare och närmare. Och helg = utgång i gamla hemorten och träffa vänner man inte sett på för tok för lång tid!
Jag borde skämmas!


Jag är en disktrasa

Jag har startat dagen med en kopp grönt te, en äggmacka och en proteindrink. Jag önskar att jag ska få lite energi nu! För idag känner jag mig som en trasa. En gammal, urvriden, unken disktrasa. Kroppen är trött och jag känner mig trasig och äcklig. När jag vaknade klockan nio kändes det som jag hade kunnat fortsätta sova hela dagen. Jag hade svårt att somna igår kväll. Jag låg och funderade på om jag skulle kliva upp igen, men tvingade mig att ligga kvar och somnade tillslut... Imorse möttes jag av ett trött ansikte i spegeln. Ena ögat är alldeles rött och fult.
Varför blir det så? Jag vill stanna inne idag. I wish...

 energilös vs. energi  


Dagens

Dagens fuck you;

Jag gnäller mycket men gör inget åt saken. Jag måste sluta gnälla och ta tag i saker och ting!
Om jag bara kunde lära mig lite av min Älskling som är bäst på sånt. Lär mig!




Dagens glada gubbe;

Det är endast 13 dagar kvar till Vasaloppet! 13 dagar till jag får stå vid sidan av spåret och grilla korv och äta räksallad mitt framför näsan på deltagarna. Härligt!


Solsken

Jag hade ju tänkt haka på min andra hälft på gymmet idag. Men jag tappade lusten när jag kom till "jobbet" och såg kaoset. Blev i alla fall några minuter i solen! :) Sååå skönt! Synd att man inte bränner massor med kalorier samtidigt som man ligger i solariet. Kanske borde uppfinna nåt smart!?
Vet ju att det inte är bra att sola, men ibland bara måste jag. Det ger lite ny energi!



Ge mig mer energi, tack!


Ice ice baby :)

Efter ett mindre utbrott imorse då jag inte kunde hitta mina isdubbar tog jag mig ändå ut i -17 gradig kyla och solsken! Premiär på långfärdsskridskorna för den här säsongen! :) Vingligt i början som vanligt och saken blir inte lättare av att man håller i ett snöre som leder till en vild hund som far omkring överlycklig över att få vara på isen. (Tack Tipi, I love you!) Men det blev några vändor. Lite väl kallt för min smak. Banorna på isen hade lite farliga sprickor som man fick passa sig för om man inte ville göra en praktvurpa och lite drivor här och där, men annars fint.





Jag ska inte klaga... :)

Nu blir det en stooor kaffe och lite mys i soffan.
Fryser!


Sköna söndag

En härlig söndagmorgon! Vi sov till någon gång efter 10. Så himla skönt att sova ut!
Frukost framför tvn och nu kikar vi faktiskt på reprisen från dubbeljakten på OS igår. *ryser* Vilka killar!
Kunde inte hålla tårarna tillbaka när de gick över mållinjen. (Tänk att man ska vara så känslig!) Och när Per Elofsson senare snyftade i rutan blev det ännu värre. :) Nej, det blev ingen Beckfilm igår. Det fanns liksom ingen energi kvar till det... Fanns bara energi kvar till att lägga huvudet på kudden.

Vi ska snart gå ut i snövädret. Hur mycket det än tar emot så har man alltid den lilla vita skatten här hemma som längtar ut för att busa. Men även hon rynkade på näsan igår eftermiddag när det var dags för kisspromenad och snön yrde upp i ansiktet på henne. :)


Jag vill hellre ligga här, matte...

Nästa helg börjar Vasaloppsveckan med Tjejvasan på lördagen. Jag har några tjejer som jag ska ut och heja på i spåret! (Och sen ska vi festa hela natten lång i tältet!) Duktiga ni! Men sen är det bara en vecka kvar till riktiga Vasaloppet och då ska min Älskling visa för andra gången att han är en riktig kämpe!
 I <3 U! Det ska bli så spännande! Längtar!

Sköna söndagen fortsätter med jobb.
Kram på er!


Jiiiiiiiieeej!


Bild lånad från svt.se

Glädjetårarna från igår har fortfarande inte torkat.
Sport på tv kan inte bli bättre än så här!
Vilken lycka! :)

Ni som missade det kan kika på reprisen som går nu på tv!


Snart är du ikapp, lillsyrran!



Det är en speciell dag i dag!

GRATTIS till min fina lillasyster som knappar in ett år till på mig! :)
Du är den bästa syster någon kan tänka sig!
Jag älskar dig och uppskattar dig! <3

Snart ska vi ses så du kan få dina presenter! :)

Ha en fin födelsedag Marie!


Dagens

Dagens fuck you;

När risotton äntligen är färdiglagad är jag redan mätt av alla ångor... :(
Får inte plats så mycket i magen som man önskar då!




Dagens glada gubbe;

Glada utländska gäster på hotellet som gör mig på oerhört gott humör!
De pratar på för fullt på tyska, italienska och franska. Går lysande! :)

Melodihysteri


Mätt och go i magen efter risotton som blev fantastiskt bra, i alla fall om jag får säga det själv! :) Melodifestivalen på tvn och jag kan erkänna att jag håller en liten extra tumme för Darin faktiskt. När det här ståhejet är slut ska jag självklart kika på lite OS. OS alla dagar i veckan, gärna året runt om ni frågar mig! :) Senare ikväll kommer min bättre hälft hem och om vi orkar tänkte vi kika på nya Beckfilmen som vi inte kikat på ännu. Spännande! Gunvald och jag är ju sååå tajta efter att vi gnuggade rumporna mot varandra i våffelstugan för någon vinter sedan... :) haha.

"La la la la la"


Jag är (chips) fri!

Jag var på två matbutiker en lördageftermiddag efter ett 8 timmars arbetspass.
Och jag köpte INTE en chipspåse. Jag är så bra!
Dock tog jag en sväng om i godishyllan...men det hör inte till saken.
Det viktiga är att jag inte köpte chips. Så det så!

Nu ska jag laga risotto och marinerad laxfilé.

Lördagkvällar är bra kvällar! :)



Nu ångrar jag mig lite...


Min fredagkväll

Jag har nyss kommit hem från en galen kväll på jobbet. (Ännu en!)
Måste sitta och varva ner lite, annars kommer jag aldrig kunna sova, vilket jag ändå i och för sig inte brukar kunna. Hotellet är fullt med trevliga gäster, väldigt kul! Desto mindre kul att man ska sköta hela huset ensam. Ikväll hade vi kunnat ha en person som plockade disk i lobbyn på heltid. Men som receptionist kan man ju både plocka disk, byta lampor, springa med element, hämta påfyllning till lobbybuffén och sköta alla 200 gäster som vill ha hjälp i receptionen. No problems! Jag är ju utrustad med en klonad kompis som kan hjälpa till. (Ni som inte vet vad ironi är borde inte läsa min blogg.) Jag blir så arg bara jag tänker på hur gärna jag vill göra ALLT för mina gäster, men inte räcker till! Stackars mina gäster.

Dagens mest pinsamma ögonblick var när jag klev ut från backoffice med en back kaffekoppar i händerna och jag möts av en klunga italienare som tappar hakan och ser ut som dom sett ett spöke. Jag vände lite diskret och smög in i backoffice igen, lite rödare i ansiktet än tidigare. Sen förklarade mina manliga kollegor att man inte har blondt hår i Italien, därav reaktionen. Ahaaa, dååå förstår jag! :)

Nu ska jag krypa ner under täcket.

Förresten, någon som har ett nytt jobb att erbjuda mig? Hör av er.


Helgens drink

Till er som är lediga i helgen, try this! :)

Absolut Candy Punch

4 cl Absolut Mandrin
2 cl Baileys, eller Dooleys
2 stänk arrak
stänk Grenadine
mjölk


Skaka alla ingredienser utom Grenadinen.
Servera i ett passande glas, t.ex. ett highball. 
Toppa med Grenadine.




"My milkshake brings all the boys to the yard..." :)


Vem tog min fredagskänsla?

Jag vaknade upp imorse med konstiga drömmar från natten i bakhuvudet. Först när man vaknar känns allt bara förvirrande, men vid närmare eftertankte tror jag drömmarna uppstod från min och Mickas diskussion igår. :)
Drömmar som får en att må bra. Spännande va?! ;) Tänk om jag bara skulle skriva helt öppet här på bloggen om drömmarna. Tsss...glöm det! :)
Förresten så är ni så dåliga på att kommentera här på bloggen,
så jag vet inte om jag borde dela med mig något alls till er?! :P

Jag sitter och gruvar mig för att gå utanför dörren.
Det är liksom grått och yr snö överallt. Brrr..!
Jag vill alltid ha sol, som i helgen som var...



Om någon sa att det är fredag idag så gäller det inte mig. Min jobbhelg börjar ikväll. Mycket folk kommer det vara och full fart antar jag. Får se om jag har någon energi över till att blogga mer i helgen.

Jag önskar i alla fall er en skön helg!





BokREA

Om några dagar startar bokrean. Jag har alltid gillat att köpa på mig böcker.
Det är skönt att äga böcker! :)
Bokrean är ett ypperligt tillfälle att fylla på bokhyllan med lite nytt. Oavsett att man har tid att läsa dem just nu eller inte så kan det komma till användning i framtiden.
För att inte tala om hur bra det kan vara att ha färdiga presenter hemma att ge bort till någon man tycker om!



Och böcker är ju så vackra!


Sluta stirra på mina tuttar!

Det finns väl knappt något skönare än att få bränna lite pengar?!
Jag var nyss ute på lite shopping. Tanken var att hitta en present till min syster som fyller år i helgen. Jag lovade mig att inte handla nåt till mig själv.
Tror ni att jag kunde hålla mig? Neeej...
Det finns ju så mycket vårfint i butikerna nu. Härliga, ljusa vårfärger!
Jag var bara tvungen att köpa en ljust korallfärgad tunika. Micka kunde knappt hålla ögonen från urringningen jag fick i den. :) Haha! Sluuuta stirra på mina tuttar!

Jo, det blev en och annan present till syster-yster också.
Men det kan jag ju inte berätta om här... :)

Maries förra födelsedag såg ut något i den här stilen...











...och där avrundar vi den bildvisningen... :)


Ombesiktning

Jag kokar potatis och steker fisk. Mamma kommer snart förbi på lunch! :) Det var länge sedan jag träffade min familj så här ofta. Hela helgen umgicks vi ju i stugan,
sen var dom på kalas i tisdags och igår åkte jag till dem och sov över. Härligt! :)

Jag besiktade min bil för andra gången imorse.
(Nej, den gick inte igenom första vändan)
Nu hade pappa bytt "spindeln" som var trasig, så nu jäklarns!
Det första besiktningsgubben säger när jag kört in genom portarna är;
"Vet du om att ett halvljus har slocknat?"
Blev lite nervös att jag skulle få ÄNNU ETT återbesök (hos de förövrigt väldigt trevliga männen på bilprovningen i Rättvik!) men snälla mannen sa att han litade på att jag skulle fixa lampan direkt. Så jag slapp! Ingen gladare än jag! :)
På hemvägen var det underbart soligt vinterväder!




Jag och Robbie sjunger ikapp!


Snart snart snart...


...snart tänker jag dra igång den här cirkusen.
Se till att hålla ögonen öppna om ni vill med!


Onsdag

Mia och jag har suttit och försökt hitta bra weekendresor i maj. Vad svårt det är! De "bra" flygtiderna kostar ju skjortan. Bara att fortsätta leta!
Någon som har nåt bra tips förresten? Och någon som vill följa?
Vi vill möta våren i en härlig stad! :)


Det blommar i lägenheten!


Dagens

Dagens fuck you;

Arbetsskada. Skar upp tre fingrar idag när jag hjälpte till på städ. Nu har jag problem att skala apelsin och sminka mig. Kan man få ersättning för det?!




Dagens glada gubbe;

Det är så underbart skönt när man vinner. OS guld alltså. Nej inte jag. Ni vet, Sverige har ju två stycken nu.
Gimmie gimmie more! :) Jag är kär i Charlotte & Björn. <3

Vad är det för en dag?

Jag sitter i soffan och pustar ut efter en hektiskt dag.
Idag är det Älsklingens födelsedag och vi har såklart haft kalas hela kvällen.
I lägenheten pressade vi in 15 tårtgäster. Men finns det hjärterum... :)


Eftersom det även är fettisdagen idag bjöd vi på semmeltårta och
en hembakad bärskapelse. :)


Idag fick jag rycka in extra på städ för att storstäda våra "nya" rum. Faktiskt jätteskönt att få springa runt i huset och göra lite annat än att stå framför en dataskärm. :) Våra rum blir fantastiskt fina, ni måste nästan komma och provbo! :) Svart fondvägg. Mmm! Helt i min smak! Skönt också att komma hem och vara någorlunda fräsch i skallen efter en dag på jobbet.


Lite trött men gla´ändå! :)

Nu väntar 2 lediga dagar. Då ska bilen fixas. Så jag hoppar väl i blåstället! :)
Jag förstår att ni kan se mig framför er med fingrar som är svarta av olja efter några timmars mekande med bilen... Eller?! ;)


Ett enormt stort...

GRATTIS till min Älskling på hans födelsedag!



Världens finaste!


Jag fixar och donar

Jag har inte riktigt tid med er idag... Förlåt!
Jag storstädar och bakar tårta samtidigt som jag kollar på OS.
Imorgon ska vi ha lite tårtkalas på eftermiddagen. Och jag kan såklart inte släppa in folk i mitt hem utan att allt är i toppskick! (Jag vet, jag är sjuk.)
Så om ni ursäktar ska jag återgå till mitt pyssel.
Jag lovar att återkomma så snart jag hinner.

Heja heja Charlotte Kalla! :)


Happy helg! :)

Min helg blev precis så bra som jag hade önskat mig och lite mer därtill! :)
Hur har er helg varit?

Vi kom fram till stugan sent på torsdag kväll efter att jag varit på en trevlig middag tillsammans med mina kollegor. Oturligt nog bjöds det på vin under middagen,
så Älskling fick dessvärre köra hela vägen till Norge. :)

Fredagen spenderade vi ute i härligt solsken och minusgrader. Tipi och jag var kvar vid stugan och busade i snön medan Älskling åkte längskidor i Stöten.


Kan knappast bli mer strålande än så här!


Trollebo


Tipi älskar snön


Skog och fjäll så långt ögat kan nå...

På fredag kväll fick vi sällskap av mamma och pappa. Vi bjöd på finmiddag i form av hamburgare. Blev dock väldigt uppskattat! Ibland är det enkla det allra bästa! :)

På lördagen började det pratas om att åka längdskidor. Jag försökte komma undan med en bortförklaring i stil med att "jag har inga bra kläder att åka i". Tror ni jag lyckades smita?! Nej då. Snabbare än snabbast hade mamma plockat ihop diverse plagg till mig. Vi tog bilen och åkte till Stöten.


Vackra Stöten :)


Iklädd pappas jacka och mammas byxor lyckades jag ändå skrapa ihop 2 mils skidåkning på 2 dagar.
Gissa om jag är nöjd?! Flera år sedan jag stod på ett par längdskidor senast... Att Älskling sedan åkte hela 7,5 mil under helgen är en annan historia. :)


Mamma i snöre efter Tipi :)

Efter skidåkningen idag blev det lite Alla Hjärtans Dags fika i stugan. <3

Vi har haft en skön helg!
Jag är glad att vi åkte hemifrån de här dagarna! Det blir något helt annat än om man skulle vara hemma och vara ledig i 3 dagar. Nu ska jag krypa ner i sängen. Kroppen gör galet ont efter gårdagens- och dagens skidåkning.
Får se om jag kan kliva upp ur sängen imorgon bitti när klockan ringer 05.48...




Sov gott sötnosar! :)


Takdropp





Trots strålande sol bet det i kinderna under promenaden.
Men vi hittade ett ställe där det kändes som vår!
Mot en vägg vid en slogbod värmde solen ordentligt.
Och titta! Vi hittade lite takdropp. Dock i frusen form, men ändå! :)


Lyckliga trollet!

God morgon världen!
Har ni kikat ut och sett det underbara vintervädret?! Stålande solsken! :)
Nu är solen här äntligen och jag blir lycklig av att se den.

Klev upp relativt (allt är relativt ni vet) tidigt i morse för att hinna packa det sista och göra en storhandling inför helgen. I bilen på väg till Maxi (min absoluta favorit mataffär!) blev jag ännu mer lycklig av att köra med musik på högsta volym.
Musik kan ge ett sånt underbart lyckorus! :)
Nu återstår bara några timmar på jobbet, en tre rätters middag med kollegorna, några timmar i bilen och sen är vi där; Trollebo! Trollebo är vår stuga i Norge.
En riktig liten trollstuga! :) Passar perfekt för ett litet troll som mig. ;)


Tröttmössan på väg till Maxi


Några kommer i alla fall få presenter på Alla Hjärtans Dag i år... <3

Nu går vi ut i solen en stund!

Unna er en skön helg!


Dagens

Dagens fuck you;

Idétorka på matfronten.
Finns det någon mer maträtt i hela världen än pytt i panna och köttfärssås?!





Dagens glada gubbe;

Vädret på TV4 lovar fint väder i helgen. Ut med skinnfällen i snöhögen. Njut! :)


Raggsockshelg :)

Nu är det verkligen snart helg! :)
Helgen kommer jag spendera i stugan i Norge. Det kommer bli raggsockor, brasa, bastu, snö i massor och kanske en och annan dag i spenderad ute i solsken.
Jag längtar massor! Jag behöver lite lugn och ro nu. Och vill man ha ett oförstörbart lugn finns det inget bättre ställe än lilla stugan. :) Ni borde följa med någon gång.
Ni borde lyssna på tystnaden!



Vinterbild tagen för några veckor sedan.
Stilla.


I mitt nästa liv...

Håll i er nu för nu tänker jag avreagera mig.

GAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!

Klar.

Har ni märkt att det är lill-lördag idag, som det så gulligt kallas?!
Nej, det har inte jag heller. Det är en fruktansvärt vanlig onsdag. Precis som en vanlig måndag till exempel. Eller som någon annan vanlig veckodag.
Jag är fortfarande så speedad efter jobbet att mina fingrar springer snabbare än någonsin över tangenterna. När jag kom hem gjorde jag (precis som på jobbet) 20 saker samtidigt. Jag tvättade bort sminket och borstade tänderna samtidigt, så jag hade både tvål och tandkräm utsmetat över ansiktet när jag var klar. Samtidigt kokade jag en kopp te och skalade en apelsin med vänsterfoten. Med högerfoten startade jag datorn och loggade in med mitt lösenord.
Sen kollade jag alla "dagliga" bloggar. Alla på samma gång. 

Nu har jag krupit ner under täcket och tänker faktiskt ta en powernap.
Om jag inte vaknar upp efter den så vet ni att jag dog av stress.

Och nej. Jag är inte förbannad eller arg eller sur eller bitter.
Jag är bara allmänt skadad.
Men jag älskar er ändå! ;)



Kanske borde jag blivit en bläckfisk istället.
Där har man i alla fall förutsättningarna för att göra många saker samtidigt!


Dagens

Dagens fuck you;

Tidsbrist. Hur och när ska man hinna med allt roligt man vill göra?
Ge mig några timmar extra om dagen, tack!



Dagens glada gubbe;

Ibland glimtar det till. Och då glimtar det ordentligt! :)
Ni vet vad jag menar tror jag. Dom där små ögonblicken som egentligen är omärkbara men som kan lysa upp hela din tillvaro. Mmm... Sug på den ni! ;)

I <3 work

Hemma från en bra kväll på jobbet. Det har varit en perfekt jobbkväll! :)
Jag har haft bra gäster som varit på bra humör och (hör och häpna) jag har också varit på bra humör. Det bästa sällskapet i lobbybaren och lite små roliga inslag under kvällen. I like! :) Ibland är det alltså kul att jobba! Där ser ni!
Jag är inte alltid sur och bitter om ni trodde det! Ha!



Hard hard work!


Sol i sinnet?

Vet ni vad jag vill ha? Jag vill ha soliga vinterdagar!
Jag tror inte det kommer dröja länge innan vi kan börja sitta ute och njuta av solen. Jag längtar!

I april kommer helgen då det MÅSTE vara solsken och takdropp, hela helgen och helst dygnet runt! :) Jag syftar såklart på Grande Finale i Stöten. (Det är bara knappt 2 månader kvar!) Förra året hade vi verkligen tur med vädret. Vi satt ute på after ski´n från kl.11 på förmiddagen och vissa brände sig ganska rejält i ansiktet av den starka solen. Underbart!

Snart måste jag börja ta tag i planeringen igen. (Jag lovade mig själv förra året att jag absolut INTE skulle vara den som "styr upp" igen!) Det kan verka lätt som en plätt. Men när man ska försöka styra över nästintill 20 st. vuxna människor från olika delar av Sverige och styra och ställa och samla in pengar blir det lätt kaosartat. Tyvärr! Men I love it ändå!
Belöningen kommer sen när vi är på plats i stugan! :)
(I år kommer jag sakna min lillasyster...)

Jag börjar fundera på vilka som vill följa i år...?
Och jag börjar fundera på om jag behöver inhandla något nytt plagg...?





Dom här snyggingarna får gärna bli mina!


Vem stal mitt hår?

Då:







Nu:







Jag skulle bli glad om du som stal det kunde lämna tillbaks det.
Det får göras anonymt. Lägg det i brevlådan bara!


Vem är din älskling?



Ni glömmer väl inte att det är Alla Hjärtans Dag på söndag?!
Jag tycker själv att jag har blivit sämre och sämre på att uppmärksamma just den här dagen. Tråkigt, eller hur? Men i år tänker jag råda bot på den nedåtgående formkurvan!

Jag har samlat ihop några söta presenter som i alla fall jag skulle bli glad för att få.
Min favorit, som jag markerat, är en rosa sovande nalle som även fungerar som värmekudde! Perfekt kombination om ni frågar mig! Gillar man inte det rosa kanske man ska satsa på en klassiker som praliner. Eller varför inte ett paket hångelvänliga tuggummin? (Billigt och bra!) Lägg till en bukett med rosor och dagen är räddad!

Grejerna finns på bluebox.se och på presenteriet.se

Det funkar också att ge bort en passionerad kyss eller en liten oskyldig kram! ;)


Dagens

Dagens fuck you;

Det är kolsvart ute när jag åker till jobbet. När jag kommer hem går solen precis ner.
Var det någon som sa att det hade varit strålande sol igår och idag?!



Dagens glada gubbe;

Kollegor som kommer med nybakade kanelbullar får automatiskt hamna på min "dagens". :)
Och som bubblare får det bli små oväntade komplimanger. Väääldigt upplyftande! Ge mer komplimanger! :)

Kaos i Trollskogen

När det lilla trollet klev upp ur sängen imorse klockan 05.52 och väcktes ur sina märkliga drömmar om något som liknade pannkakor var det ingen som talade om för henne att det skulle bli den mest kaotiska dagen på länge. Lilla trollet hade planerat en lugn dag på jobbet där hon skulle försöka sätta sig in i det nya projektet hon blivit ansvarig för. Äntligen, tänkte hon, äntligen skulle hon få lite tid!
Ack så fel hon hade. Ett steg innanför dörrarna på jobbet och problemen hopade sig som ett moln ovanför hennes lilla blonda huvud. Ett totalt utslaget datasystem lade grunden för detta KAOS som bara skulle bli större och större för varje timme. 8 och en halv timme senare kliver hon innanför dörrarna hemma igen. Hon drar ett djupt andetag och inser att hon totalt glömt bort att andas. Hon ägnar också några tankar åt människors respektlöshet och barnslighet. Men inte många tankar. Bara några.
Nu är hon hemma. Hemma. Andas. Hemma.

Sedan skriver hon in i sin kalender att söndagen den 7:e februari 2010 är en dag man inte gärna minns, men hon tänker vara vaksam samma datum nästa år. Kanske till och med ta ledigt från jobbet den dagen?


Tröttmössa

Hej tröttmössor! :)
Jag är i alla fall en tröttmössa! Man borde inte få vara det när man har varit ledig i 4 dagar. Nu väntar en 6 dagars arbete. Puh! Bara att bita ihop!
Tänk att man bara ser fram emot sina lediga dagar hela tiden.
Tråkigt att man inte kan se fram emot att gå till jobbet någon gång!

Igår kväll var jag en riktig argbigga. Stackars Älskling fick stå ut med både det ena och det andra. Allt han sa och gjorde var fel i mina ögon. Det är hemskt när man själv hör hur illa man låter men liksom inte kan stoppa det! Det kan kanske kallas PMS? :) (Alltid skönt att kunna skylla på det!) Någon som känner igen sig? :)

Han fick i alla fall äta och dricka gott. Vi gjorde några goda drinkar och lagade sillpaket. Mums! Till efterrätt blev det hallon, jordgubbar och mango under ett täcke av vit choklad, gino med andra ord. Serverades med glass. Superdupergott!


...och ganska vackert!

Jag håller fortfarande på att försöka lära mig min nya telefon.
Det går sakta men säkert framåt. Min (enda) manlige kollega kan vänta sig att bli överfallen på måndag av mig med iPhonen i högsta hugg. :)

Ikväll är det (thank God!) jag och Serena som ska vakta hotellet.
Måske tar jag med mig nåt gott som kan liva upp kvällen?! ;)

Nu blir det kötbullar & spagetti.
Glamouröst värre så här en lördag! :)

Vi snakkes! ;)


Puss på paketet :)



Tänk så glad man kan bli för ett litet paket! :)

Och tänk så arg man sen kan bli när man inte fattar nåt... Grrr! :(


En iPhone har levererats!

Nej men om man skulle dra och hämta sin iPhone kanske?! :)

Hihi!



Helgens drink

Veckorna går fort och det är fredag igen!
Fredag den här veckan betyder jobbhelg för mig. Men några av er är säkert lediga och kan tänka er att festa till det med kanske världens godaste drink?!

The one and only;


Frozen Strawberry Daiquiri

4-6 cl ljus rom (t.ex. Bacardi)
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

Häll alla ingredienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is.
Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktailglas garnerat med en jordgubbe.
Dricks gärna med sugrör! ;)



Och kom ihåg;

"För där vinet går in, går vettet ut!"

:) Trevlig helg!



IKEA-fyndat

Det finns ju knappt något roligare än att shoppa nya grejer till hemmet!

Trots att jag höll ganska hårt i plånboken igår när vi var på IKEA fick jag med mig några små saker hem. Dom må vara små och ganska obetydliga, men på rätt plats här hemma hjälper dom till att ge ett lyft till även den tråkigaste vrån!

Jag har länge haft en "hörn" här hemma som varit tråkigt och omöblerat.
2 nya tavlor som jag komponerade ihop gjorde det 10 gånger bättre!

 

Jag inbillar mig att den här snygga termoskannan ska komma väl till användning i vår när jag ska sitta ute i solen och läsa magasin och hinka kaffe!
Och så är den ju snygg också, och billig! :)



Det är snart dags för kalas här hemma. Jag föll pladask för de här snygga tårtunderläggen! Nu ska jag bara se till att baka en minst lika snygg tårta!



Nu vill jag bara shoppa ännu MER!!!


Hjälp mig!



Som vanligt när matte har varit på IKEA får jag ett nytt gosedjur.
(Hon förstår inte att jag börjar bli tonåring och egentligen har slutat leka med nallar för länge sen!) Hittills har jag fått Råttan, Ninis och Krokis.
Av mormor har jag fått Gosiga Golden.
Jag har inte bestämt vad den här blåa saken ska heta.

Vill ni hjälpa mig att komma på ett namn?
Annars kommer matte döpa den till Robert...det vill jag inte.

/Miss Tipi


Svart/Vitt

Idag har vi varit en heldag på IKEA.
Hämtade upp tjejerna vid tio och sen drog vi iväg i snövädret.
Det blev en välfylld vagn under våra varv inne i varuhuset.
 Tyckte ändå att jag höll mig ganska duktigt i kragen...


Jo, självklart stannade jag på en parkeringsficka och tog bilden!

 
Stortjuven med full vagn...


Lilltjuven smög omkring...


Stooora stooora flingor


Vi kom ända hem välbehållna! :)

Tack för en (som vanligt när jag hänger med er) kanondag! :)



Dagens

Dagens fuck you;

Jag saknar min familj! Jag saknar min mamma & pappa och jag saknar min SYSTER!
Varför finns det inte mer tid?
När jag är ledig jobbar du och tvärtom. Jag vill ha mer tid!!! JAG SAKNAR MIN MI!



Dagens glada gubbe;

Det känns i magmusklerna efter spinningpasset. Jiiihooo!
Tvättbräda nästa?! Hehe...

I did it my way

Den här dagen har jag åstadkommit följande;
 

  • en promenad i det gråaste gråvädret ever (!!!)
  • sällskapat med mina Mickor & Mior i soffan :)
  • bakat en smulpaj med hallon & blåbär och ätit massor med vaniljvisp *mums*
  • kollat på en romatiskt komedi
  • städat ut kartonger från skrubben till förrådet (med andra ord flyttat dom från ett kaos till ett annat!)
  • städat barskåpet (jag hällde ihop alla gamla slattar som var kvar...törstig någon?)

...och sist men inte minst varit på spinning! Och vet ni vad?!
Jag kände mig som en kung idag på passet!
(Om man bortser från de första 5 minutrarna då jag inte kunde sätta ner röven på sadeln...) "Kände du dig inte som en drottning", kanske ni undrar? Nej, vet ni, jag kände mig ta mig tusan som en KUNG! :) Vet inte var den energin kom ifrån. Hela spinningpasset var kanon! Bra instruktör, bra musik och självklart det bästa spinningsällskapet! ;) Jag gillar när man får en cykel så att man kan kolla sig själv i spegeln. Då ser man lättare om man gör rätt eller inte. Me like! :)

Nu väntar en varm dusch och sen ska jag käka ägg.

Imorn ska vi ut och halka på vägarna.
Men hey, det är JAG som kör, så det är luuuugnt! ;)
Ni kan fråga vem som helst. Jag och min syster är kungar även bakom ratten! Eller hur, sis?! ;) (Skrattar fortfarande när jag tänker på vårt "race" hem från Rvik sist. Hehe.)




Spinning

Ok då, Serena.
Vi kör idag igen. You and me. Spinning. :)

Giv mig styrka...


Receptet på en bra (grå) dag!

Till en början kändes det som det skulle bli en grå dag. Himlen är grå, träden vajar i vinden och snön yr. Brrr! Jag vill inte gå ut idag! :( Men nu vänder det.
Jag ska få besök av de två M:en. :)
(De två som tillsammans med mig bildar en perfekt påse Gott&Blandat.)
Vi ska kika på film och baka smulpaj med bär. Mmm! :)

Varsågoda, receptet på en bra dag!


It´s time to move your body

Can I kick it?
Yes, I can!

60 minuters spinning. Check (Avkryssat med en STOOOR bock!)

Nu wankas det wok. :) *mums*


Coming up

På torsdag ska tjejerna och jag åka på en liten utflykt till IKEA.
Bäst att kolla in hemsidan och förbereda kontot på vad som är på väg att hända!



Vad kommer få följa med mig hem?
To be continued on Thursday...


Vad sägs om några...



???


Boktips

En kollega tipsade mig om den högst intressanta boken "Hemlige Kocken".
Frågan är bara om jag ska läsa den eller inte?! Jag vet ju hur det gick när jag fick höra om hur leverpastej kommer till. Har aldrig ätit leverpastej efter den historien.
Och det var ungefär 10 år sedan...



Om jag läser boken, vad sjutton ska jag då kunna äta?
Egenodlade morötter?

Har ni läst den? Vågar ni?


Att hånskratta åt sig själv

Den första av mina 4 lediga dagar har börjat!
Jag planerar att bara ta det lugnt idag, kanske göra lite lite nytta och sedan avsluta dagen med ett svettigt spinningpass. Det var länge sedan nu, dags att låta fläsket röra på sig lite grann. Och dags att göra Serena sällskap! Jag längtar till vägarna blir bara. Då inbillar jag mig att jag ska ut och springa. Tillåt mig; HAHA!
(Vem försöker jag lura?) Jag har i alla fall ett par snygga spring-brallor,
dom kanske kan hjälpa mig på traven???



Hörs snart!


Dagens

Dagens fuck you;

Att det finns människor som inte ser att det faktiskt är en MÄNNISKA som står där på andra sidan receptionsdisken och får ta emot alla deras egoistiska hårda ord och kalla beteende! Det är inte bara en datastyrd kavaj!
Det är en människa med känslor...tro´t eller ej.


Dagens glada gubbe;

Att det finns människor som ser att det är en MÄNNISKA som står där bakom receptionsdisken. De kan bjuda på ett leende och en vänlig kommentar.
I love you! Ni är underbara! Welcome back!

Bokstäver



Jag vet ju att ni är här och kikar! :)
Man får mer än gärna lämna en liten liten kommentar!
Det gör motivationen starkare...


Vi ses!


4 dagar

Vad hade ni gjort om ni hade haft FYRA (4!) lediga dagar framför er?
Jag funderar på att packa bilen och resa dit där man bara har skog och fjäll som utsikt. Där finns det ett inglasat uterum där man kan sitta i en fåtölj inlindad i en filt och titta på fjället och läsa en bok hur länge som helst utan att någon stör. Tänk att det finns såna ställen...



Stilla...


Me and Kavajen

I lördags fick jag äntligen shoppa lite! Det var en bra lördag för shopping och jag hade kunnat shoppa huuur mycket som helst! Tur i oturen har jag lärt mig att shoppa med hjärnan. Kanske låter tråkigt, men det är ett bra sätt att inte shoppa saker man egentligen inte behöver. Jag är överlycklig över den nya kavajen jag köpte! Precis en sån som jag letat efter! :) Hittade även en snygg kofta med snyggt broderi fram. Båda plaggen från H&M. (Micka tyckte dock att koftan var ful och skrattade åt mig. Men vi vet att vi har olika smak så jag struntade i henne!)
Min kamera bor kvar hos Mia sen i lördags, så jag skickar in lite bilder senare.



Min kavaj


Det spökar!

Måndag och dags att vakna till liv igen!
Igår hade jag en äkta "slösöndag". Jag orkade inte ens blogga... :)
(Då är man riktigt, riktigt slö!) Jag och Micka var i alla fall iväg och kollade på lite innebandyspelare...eller *host* en innebandymatch menade jag såklart! ;)
Var tog smygtitten från för-för-festen vägen kanske ni undrar? Micka och jag fick så bråttom när vi skulle göra oss iordning att det inte fanns tid för några updates här på bloggen. Förfesten hemma hos Mia var (som vanligt!) lyckad. Vi drack drinkar, snackade skit och spelade Buzz. Då Mia och jag var ett lag var jag säker på att vi skulle vinna, hehe, men så blev inte fallet... :) Vi hann även med att byta kläder med varandra och leka kurragömma. :) Haha!

Jag kom inte så mycket längre än till förfesten. Blev ingen utgång för min del alltså... Och nu tänker ni; "aha, hon blev för full och däckade!". Nope, så var faktiskt inte fallet. Det var mina hjärnspöken som tittade fram och ville förstöra kvällen för mig. Jättesvårt att förklara. (Och jag tror inte ens jag vill förklara.)
Kände mig bara totalt värdelös... Kände mig som...ingen.


Dumma, dumma spöke.


RSS 2.0