Fjäll & frisk luft

Jag försöker vara positiv, men det är så jäkla svårt. Semestern har gjort det igen; den har passerat med ett tempo som skulle få vem som helst att tappa andan. Och någonstans på vägen känns det som jag ramlade av i farten... Nu sitter jag här med en enda pytteliten hel dag kvar av min semester. Senaste veckan har jag i alla fall lyckats skrapa ihop en hel del härliga ögonblick! :)


Fina vänner på besök


Micka är äntligen HEMMA igen...om än bara för ett kort ögonblick... <3


Snodde en bild av Mia från vår toastund :)


...och en till! <3


Sen packade vi bilen proppfull och drog till kanske den bästa spotten på denna jord (?); Norge. Tippan stormtrivs när hon får skutta fritt i skogen!


...men efter allt skuttande blir man väldigt trött. Och har man ingen "tuddis" med sig får man hålla till godo med en pappersrulle!


Varje sommar gör vi en liten minivandring i fjällen... Vackert!


Henrik & mamma svettas på väg upp på kalfjället


Tipi pustar ut på toppen


Vi slog oss ner på den svenska sidan av gränsen och stoppade i oss några välförtjänta kalorier :)








En het dag ute på myren för att plocka hjortron. Här måste man se till att man sätter fötterna rätt...


Guld!


"Nu är jag trött på skogspromenader, matte..."


Avkopplande skattjakt

Det är ju första sommaren vi får avnjuta i vårt hus och på vår nya gård det här året. När vi flyttade in i november förra året låg ett tjockt snötäcke över gården. Gissa hur kul det är nu när alla möjliga roliga saker "poppar upp" här och där runt huset! För att inte tala om vad vår lilla skogstomt visar för skatter...
I vår lilla planteringslåda växer det också så det knakar. Visst är väl sommaren härlig!? Och visst är det roligt kan man kan ta reda på det som naturen har att erbjuda?!


Söta skogshallon...


...massvis med smultron som behöver plockas av varje dag




...och några blåbär kikar fram!

Igår hittade vi några jordgubbsplantor i en stor ogrästuva, men den enda stackars jorgubben som hade blivit röd och fin var uppäten imorse. Någon var snabbare än mig... Förmodligen en skata. Hm!

Planteringskragen för en månad sedan...


och idag...


Och dagens tips till er som känner er lite stressade och behöver avkoppling;
ge er ut i skogen och plocka svamp eller bär. För mig är det motsatsen till stress!

Lite kantareller hittade vi idag! Äntligen är svampsäsongen här!







Copenhagen <3

Oj då. Var nästan en månad sedan jag bloggade... Men det blir ju lätt så när det blir sommar, man har så mycket annat för sig då! Och nu har jag SEMESTER!
Nästan hela första veckan har jag spenderat i vårt fina grannland, i storstan Köbenhavn. Bodde såklart på ett fint First Hotel, Kong Frederik! :) Dagarna har spenderats med strosande på Ströget, massor med god mat och godsaker, liiiite shopping, bus på Tivoli, drinkar på Hard Rock Café och det som var resans "huvudattraktion" såklart;
konsert i Parken med Take That och Robbie Williams! :D När vi tidigt i våras upptäckte att Robbie skulle komma till Skandinavien var det redan försent att få biljetter. Men när det meddelades att det skulle göras en extraspelning dagen före "ordinarie konserten" var vi snabba att ordna biljetter, detta var i mars. Och kanske var det ödet som bestämde att vi skulle gå på fredagskonserten... Ja, ni har kanske hört att lördagens spelning blev inställd?! Shit jag hade blivit förbannad om det var jag som missade konserten... :(
MEN, längst fram i Parken stod vi och tittade på Robbie och grabbarna! Ååå vad det var bra! Robbie var ju såklart det vi ville se mest, men hela showen var super! Och jag vet att det kanske låter lite töntigt, men när jag fick ta både Robbie och Gary i handen blev mina ben som gelé... ;) Det var stort...i alla fall i min värld!
Och min värld är ju det som är viktigast för mig...

Och här kommer några pics från min värld!


På en härlig tapasrestaurang


Hard Rock!


Mmm... Mojitos!


Robbie <3


Min darling med sin darling i handen... :P


Äntligen lite sol i Nyhavn




En avkopplande båttur


Ströget


<3


Scared på Tivoli :)




Tivoli är fiiint...

Nu fortsätter semestern!

RSS 2.0