Måla hela världen!

Ja, det känns verkligen som jag skulle kunna måla hela världen när jag sätter penseln i handen! Ledig dag som blev en riktig pysseldag. Jag plockade ju kvistar i helgen, eller fjällpinnar som jag kallar dom, och idag blev de vita och fina. Vet bara inte vad jag ska göra med dem nu..?








Fler pinnar och brödfatet på tork...precis som gamla fula stolen...


...som får bo kvar hos oss (istället för att åka på tippen) nu när den blir vit och fin!

Älskar att måla!

Till skogs



Den här helgen tog vi en långhelg i mammas & pappas underbara stuga i de norska skogarna. På väg upp kom vi ikapp ett snöväder...med våra sommardäck. Hm. Som tur var kom vi fram utan problem och två dagar senare fanns inte en endaste gnutta av snön kvar. Vi har strosat i skogen och på fjället, fotat roliga lavar och plockat mossa och fina pinnar som ska bli nåt fint här hemma om jag hittar inspirationen... Annars har vi mest ätit massor med onyttiga saker, spelat kort och även introducerat mamma och pappa för Buzz. En riktig vilohelg kan man säga! På väg hem igår stannade jag till på salongen hos syster och fick lite ny blond färg i håret, lyx va?
Nu är det några lediga dagar som väntar igen. Blev bara en snabbvisit på jobbet idag! :)









Stök i mitt kök

Om ni bara kunde känna hur gudomligt gott det luktar i mitt kök just nu! Äppelmos med vaniljstång och äppelkaka med kanel och mandelmassa har jag knåpat ihop den här förmiddagen. Känner mig riktigt huslig och duktig! Och vilken härlig höstdag det är sen; strålande sol och massor med fina färger ute.


Vaniljprickigt äppelmos!


Baka baka liten kaka...



Återstår bara att städa upp i köket, inte lika skojigt...men jag ska provsmaka kakan som kompensation! :)


Köp en klapp som gör skillnad hos Unicef!

Har ni börjat tänka på julklappar ännu?
Unicefs hemsida finns klappar som gör gott, både för den du väljer att ge klappen till och för barn ute i vår stora vida värld som inte har de förutsättningar till ett bra liv som vi faktiskt har i Sverige.
För även om jag själv älskar att shoppa julklappar till mina nära och kära så känns det ibland som att det handlas massor med "onödiga saker" bara för att något måste handlas. Här kommer några tips på vad som finns att shoppa hos Unicef:

   
 
   


En annan klapp som jag tycker är jättefint att ge bort är ett gåvobevis på saker som går direkt till barn som behöver dem,, några exempel finns här nedanför, men många fler finns på hemsidan!

              
300 doser stelkrampsvaccin     167 påsar vätskeersättning

 
    4 stycken sagoböcker

Var och en av de 3 sista kostar omkring hundralappen!



Kära kära fredag!

Fastän jag varit ledig nästan hela veckan är fredagar ändå nåt speciellt.
Alltid lika efterlängtade fredagar!
Tipi och jag sitter i soffan och myser och eldar för fullt i kaminen för att få upp värmen. Tipi fryser om nosen och försöker borra ner den i filten... Hon är så söt!




Vad glor du på matte?

Idag har jag 2 uppdrag på schemat som jag känner mig lite nervös för;

1. Granndamen frågade igår om vi gillar äpplen. Hon har nämligen hela gården full med äppelträd som är fulla med frukt. Jag har redan sneglat lite avundsjuk på alla hennes fina äpplen som bara hänger där... :)
Jag fick gärna komma och plocka så mycket jag ville! Så himla snällt! Nu undrar jag hur jag ska bete mig, ska jag bara knalla rätt in på gården med min lilla stege och plocka på, eller måste jag först knacka på och säga att; "nu är jag här som vi redan bestämde igår"... Löjligt problem va? Men sån är jag... Jag har ju knappt pratat med grannen förut.

2. I går kväll tänkte vi att vi kan ju smälla upp den andra tapeten lite snabbt, för väggen är ju bara rak, inga vinklar och vrår eller eluttag som krånglar till det. Jovisst! Men! Redan på första våden märkte vi att färgen försvann från tapeten när vi borstade med tapetborsten för att släta ut luftbubblorna. Hm...vi kanske hade gjort nåt fel så vi tog ner den första och började om. Men hur försiktiga vi än var så lossnade färgen och händerna blev alldeles svarta, som trycksvärta, av tapeteten...som förövrigt ska vara tvättbar! :( Arg som ett bi blev jag och slet ner allting igen! Så nu måste jag gå tillbaks till butiken och "klaga". Inte det jag gillar bäst i hela världen att göra. Men tapeten går ju inte att använda. Så det är bara att bita ihop och göra det! :)

Är det bara jag som är löjlig med såna här grejer? Känner mig som världens mesigaste!


Kurbits

Tycker ni att jag är tjatig när jag bara skriver om hur vi pysslar om vårt hus hela tiden?

Just nu är vi inne i en riktig renoveringsperiod, så det är liksom det mitt liv kretsar kring. Jag älskar när det sker förändring och när det går relativt snabbt... Som det ju faktiskt gör med tapetsering och målning! Vårt hus övergår nu sakta men säkert från en dassgrå nyans (som säkert är jättefin på EN vägg eller möjligtvis TVÅ...men inte på ALLA väggar!) till mer färglatt och livfullt! Och modernt!

Vill ni ha en liten sneakpeak? Såklart ni vill! ;)


Tapet i matrummet på väg upp!


Och tadaaaa! Tapeten kommer från In Trades kollektion Folk Tales och påminner lite om kurbits tycker jag.


Grundmålad vägg i nya delen av vardagsrummet där en till tapet från In Trade ska upp inom en snar framtid!


Den blommiga kökstapeten bakom kaminen har blivit vit. Ska dock målas en gång till.

Hopp i målarbyxorna! Jag målar vidare.

Kram på er!

There´s a fire burning





Imorse kom en väldigt trevlig sotare hit för att kontrollera att kaminen var redo för att eldas i. Så vi gjorde tillsammans premiärbrasan! Och när han åkt la jag ut tjocka mattan framför kaminen och drack mitt morgonkaffe där. Åååååå vaaaad myyyysiiigt! Kände mig som ett litet barn på julaftons morgon... Tror det alltid kommer brinna från och med nu.

MTSA memories

När jag var hemma hos mamma & pappa här om kvällen hade mamma hittat en cd-skiva i kassaskåpet med mina bilder från MTSA (MyTravel Service Academy för er som inte var där...) på Mallorca. Jag trodde att jag hade förlorat alla bilder därifrån när datorna kraschade för flera år sedan. Blev såå glad att de fanns kvar! :D
Och såklart måste jag bli lite nostalgisk. Vilka minnen! <3


Lärde känna helt underbara vänner för livet!


...även om de var lite skräckinjagande ibland... ;)


En sen natt utanför Apoteket i Alcudia...


Hihi!


Mys med Malin på utflykt runt ön...


Drinks :)


Bästa klasskompisarna!






Saknar!


Mina fina tjejer!


Cowgirls ute på Ranchen


Pizza på favvostället


Och utsikten från terassen på vår Penthouse Suite! ;)

Happy to been there done that!

Mysa vid brasan?

Puh! Äntligen börjar jag se ljuset i tunneln... Hehe. Eller ja, äntligen börjar nya delen av vardagsrummet växa fram! Imorgon kommer montörerna för att installera kaminen, så det har brunnit lite i knutarna de senaste dagarna. Skulle vi hinna få dit väggstenarna i tid?

Självklart hann vi! Vi är ju så grymma på sånt här! ;) Vad tycks?


Stenarna utlagda som ett pussel på golvet...


Gipsskivor uppsatta för att stabilisera väggen...


Fix på väggen och första stenen sätts på plats...


...medan Älskling sågade till stenarna. Akta fingrarna! ;)


En vägg klar och nästa på väg upp!


Och det färdiga resultatet! Nästan i alla fall. Är ju lite finputsande kvar och som sagt så ska kaminen installeras på riktigt imorgon. Spännande! Nya tapeter är också beställda och jag har börjat måla om väggarna så smått, så nu vill jag bara göra allt klart i raketfart!



RSS 2.0