Tack och hej!

Nu tackar bloggen och jag för oss för i år och tar en paus. Jag orkar inte blogga nu och behöver lite vila och kanske lite ny inspiration...
För er som ändå är nyfikna finns jag på Instagram som madeleinos.

God Jul & Gott Nytt År!


Ny bekantskap

Elliots senaste bekantskap (förutom min kaffemugg) är de fina böckerna han fick i doppresent. När jag läser för honom har han tålamod att sitta still nääästan en hel Alfons-bok. Men när han får läsa själv och smaka på boken samtidigt håller tålamodet länge! :)
Tänk va, nyss var han en liten mini-bebbe som knappt var medveten om allt runt omkring... Jag är så lycklig att jag får uppleva hans utveckling!
Fina unge ❤...


12.12.12

Idag är dagen då Elliot började dricka kaffe! Antagligen betyder det att "ta-muggen-till-munnen-och-ta-en-slurk-kaffe" är den rörelse han sett sin mamma göra flest gånger under sina dryga 4 och en halv månad... Känns bra! Jag är en stolt mamma... ;)


Provsmakar...

Min frys är proppfull, och då menar jag P-R-O-P-P-F-U-L-L, med överblivna kakor från helgen. Att köpa hem fryst mat kan vi glömma det närmsta halvåret..! Och jag provsmakar fortfarande de sorter jag inte hann eller orkade ta av i lördags. Lyxfika varje dag! Bra för själen men kanske inte så bra för min stackars kropp... ;)


Efter dopet

Måndag. Måndagen efter dopet och jag inser att dagarna hittills i december varit en tjock dimma av förberedelser för Elliots dag. För nu plötsligt "vaknar jag upp" och känner att jag totalt glömt att det snart är jul. Min hjärna har stannat tidsmässigt på första december. Oj det är ju redan den tionde..! Så nu har jag pustat en dag innan jag kliver in i nästa dimma... :) Den härliga, men ack så täta, juldimman!

Elliots dopdag blev en dag att minnas! Förmiddag med stress och piff in i det sista (allt måste ju vara perfekt!) innan vi åkte till kyrkan. När vi väl kom dit blev jag lugn och insåg att nu, nu är det bara att luta sig tillbaka och åka med!
Mina tårar sprutade när vi stod framme i kyrkan. Min f.d. kollega sjöng så fint och i mitt huvud var det jag som skrivit texten till min fina lilla pojke. Tror det minsann fanns fler som fällde en tår... ;)
Faddrarna skötte sig utmärkt med att hålla i Elliot, läsa dikt och hälla dopvatten! ❤

Efter kyrkan samlades vi hemma hos oss. Min oro över hur 41 par skor skulle kunna samlas i vår lilla hall var som bortblåst! Det var bara så himla härligt att se den sköna blandningen av folk inne i vårt hem! (Och nu vet vi att framtida stora fester inte är något att oroa sig för!)

Min vision för dopfikat hade länge varit en stooor, hembakt fikabuffe upplagd i fina burkar och omaka kakfat... Och YES! Vi lyckades! 20 olika sorter att välja och vräka i sig utav! Ut med den gamla uttjatade tårtan, in med fikabuffe! Av våra gästers kommentarer att döma var det en hit! :) Tyvärr har jag bara några detaljbilder på buffén i mobilen, återkommer med bättre bilder!

Elliot fick så otroligt många fina presenter! Många gick i dalahästens spår... ;) TACK alla fina gäster! Ni gjorde dagen oförglömlig! ❤
Och TACK till alla mina medhjälpare!

(Och om vårt hem hade varit lite större och vår budget detsamma hade vi med glädje bjudit in alla vi egentligen hade velat ha med oss den här dagen! För visst var ni saknade! Önskar att ni förstår...)


Våra morgonrutiner...

...finns inga! Vi bara tar morgonen som den kommer och ser till att busa och mysa vid brasan för att få upp värmen!


Iiiiskallllt!

"Det är -25 ute..." viskade Älskling imorse när han kom in i sovrummet och sa hej då. Jag stannade kvar under täcket en stund till! :) Men vilken kall och vacker dag det varit! Soliga vinterdagar ligger högt på topplistan!
Vi gav oss ut i kylan och besökte BVC. Där fick dom se vår glada kille som växt bra som vanligt. Vi pratade lite mat och smakportioner som det snart är dags för, spännande! Snart dags att plasta in min fina matta under matbordet..? ;)

Jodå, jag har fått några punkter på "att-göra-listan" avklarade också, puh... Fortsätter med fler punkter imorn, check! Tur att det bara är tisdag när jag vaknar nästa gång... ;)


Körschema

Hej här är jag igen!
Med risk för att vara tjatig så är kaffet på gång i bryggaren igen. Behöver en liten kick så här på kvällskvisten känner jag. Det blev en helt ok dag tillsammans med en väldigt trött och sliten sambo som var ute på julfest igår. Är jag inte den gulligaste sambon som ger honom Resorb på sängen, så säg?! ;)
Vi fick pälsa på Elliot ordentligt idag i kylan. -20 visade termometern i bilen för en stund sedan. Nu sitter jag i värmen från brasan och ska försöka få ihop något slags schema för "veckan-då-det-är-dags-för-dop"! (Herre hjälp mig...)


1:a advent

God morgon! Tipi, LillSkrot och jag är uppe och kikar med ett halvt öga på adventskalendern. Det brinner i brasan och vi har tänt värmeljus lite överallt (har totalt glömt bort adventsljusstake!). Kaffet är på gång i bryggaren och det är många minusgrader utanför fönstret... Det här kan bli en bra dag!

Kram på er!


Äntligen vitt!

Ljust & fräscht!


RSS 2.0