ROSA ROSA ROSA ROSA


Ingen har väl missat att Rosa Bandet Kampanjen pågår?!
Det minsta vi kan göra för att hjälpa till och visa vårt engagemang är att köpa ett litet rosa band. Det finns också massor med andra roliga rosa produkter att köpa. Själv har jag köpt ett rosa presentpapper. Alltid bra att ha hemma! :) Igår skänkte vi en liten summa under Rosa Bandet Galan. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när inslagen om kvinnorna som drabbats visades. Och när man som jag har en nära släkting som drabbats känns det extra mycket i hjärtat. Och det kan faktiskt drabba vem som helst av oss...


Veckans update!

Just nu måste jag nog vara den sämsta bloggaren ever! Förlåt för det, men för tillfället måste jag prioritera lite annat. Bloggen får helt enkelt komma i andra hand några veckor framöver. Men jag lovar att uppdatera så fort tillfälle ges! :)

För en vecka sedan åkte vi upp till stugan i Norge för lite avkoppling innan kaoset med flytten drar igång. Jag älskar att vara där! Kliva upp på morgonen och tända en brasa i kaminen, äta långfrukost framför tvn, gå långa promenader, laga god mat och bara umgås med mamma och pappa. Det är livet! :) På väg upp till stugan åkte vi igenom härligt vita vinterlandskap. Tyvärr var det ingen snö väl framme på vår destination. Men vi åkte upp på fjället och letade upp en vit fläck så Tipi fick busa lite, hon som älskar snön.

Nu har nästan en hel arbetsvecka passerat igen. Jag har också en hel jobbhelg framför mig. Veckan har gått snabbt. I onsdags hade jag äran att vara "Halv 8 värdinna" och bjuda Mia & Emma på 3-rätters middag! Jag tycker att jag fick till det ganska bra. Var mest orolig för att jag skulle få nån slags stressattack (vilket jag lätt kan få när jag lagar mat och har flera moment på gång samtidigt), men det gick så smidigt så! Min tidsplan sprack lite när gästerna anlände 15 minuter före utsatt tid, men det var ju inte mitt fel! ;) Min meny såg ut så här;

Välkomstdrink & tilltugg:

Lychee-lee martini & snittar med mögelost och tomat/parmesan

Förrätt:

Skagenkorg

Varmrätt:

Lime- och kokoslax med gott sällskap

Dessert:

"En kraschlandning" eller Vit chokladpannacotta med hallonsås & crisp


Det var hur som helst en trevlig kväll, ett avbrott i vardagen! Om en vecka är det Mias tur att vara värdinna, ska bli jättespännande...och gott! :)

Tyvärr har jag varit dålig på att använda kameran den här veckan.
Lovar att kompensera er för det under de kommande dagarna!

Onsdagens

Snälla låt mig stanna hemma från jobbet idag! Jag är så sjukt trött idag och orkar inte med ännu en kväll som går i 120 km/h. Pleeeaseee...
Jag längtar till helgen då jag ska ladda batterierna på annan ort.
I ett annat land till och med! :)


Där kan alla ladda sina batterier

Bara mörker?


Höstbild på mitt hjärta från i helgen

Det är så mörkt den här tiden på året. När man vaknar klockan 9 på morgonen och tror att klockan bara är 5 för att det är så mörkt och tyst. Hösten...
Det påverkar naturligtvis ens humör och lust också. Är väl därför jag uppdaterar så sällan här. Men snart kommer förhoppningsvis snön och lyser upp tillvaron lite grann! ;)
Den här veckan jobbar jag bara kvällar. (Skönt på nåt vis!) Jag var på ett sjujävlars dåligt humör innan jag åkte till jobbet igår, men det blev liksom som en befrielse att få komma dit. Bra gäster, glada gäster, mycket (nästan för mycket) att göra och jag kände mig motiverad och stark! Och glad! :) Fick lite beröm också vilket känns otroligt bra. Det kan verkligen göra att man får ny energi! Ikväll hoppas jag på en sån kväll igen!

Om precis en månad är det dags att bära kartonger. Huset blir vårt! Det kommer bli en slitsam helg, men tänk att det är dags för oss att flytta in i ett hus! :) Hoppas på många starka armar som kan hjälpa till att bära, hehe.


Kanske Tipi får ett eget vovverum???

Fredag 15:e oktober...

...var dagen då den första snön föll här i stan. Jag kände mig som ett litet barn när jag såg de vita flingorna som dalade ner. Jippii! Direkt började jag tänka på julgardiner, glögg och julskyltning. Mys! :) För ett ögonblick blixtrade även andra tankar förbi i mitt huvud; skrapa bilrutor, lager på lager av kläder och skotta en egen gård... Borstade snabbt bort de tankarna! :)




Tipi spanar ut och ser förväntansfullt på om snön tänker stanna på backen så man kan gå ut och busa i den?

Sedan tidigt i våras någon gång har några av oss tjejer planerat att dra igång en egen "Halv 8 hos mig" omgång. Ni vet hur det är, svårt att få ihop datum och tillfällen som passar alla. Men nu, äntligen, har jag ett datum inbokat då jag ska vara värdinna till två spännande middagsgäster. Därför spenderar jag mycket tid i köket för tillfället. Testlagar och experimenterar! Ska bli jättekul men samtidigt spännande att se om det jag gillar faller damerna i smaken...? Ikväll ska vi provsmaka en möjlig dessert till halv-8-middagen efter huvudrätten som idag är en klassisk plankstek. Vad som kommer att serveras på Dagen D kan jag naturligtvis inte avslöja... :)


Håppla pållen!

Idag fick jag äntligen uppleva min present som jag fick av tjejerna på min födelsedag uppe i Stöten! Islandshästridning! Jag har sett fram emot det massor...med lite skräckblandad förtjusning kan jag väl säga eftersom jag absolut inte är någon hästtjej. De andra brudarna har ju flera års erfarenhet i bagaget, så mest var jag nervös för att bli utskrattad. På "Bonde-Susannes" gård i Rättvik blev vi på förmiddagen tilldelade varsin fin islänning. Min pålle hette Kongur, vilket betyder kung på isländska. Han var en ganska hungrig häst som hela tiden ville fälla ner huvudet och äta gott gräs. Turen i skogen tog 2 timmar och vi testade att tölta. Vi fick även vara med om en skenande häst...lite läskigt. (Som tur var höll Kongur sig lugn!) Med öm bak och värkande händer som hållt i tömmarna, kanske lite för krampaktigt, hoppade vi av våra hästar och fick hjälpa till att borsta och ta dem med till hagen. TACK TJEJER!
Det har varit en jättebra dag och en superbra present! :)




In da car






Tack Micka för att du är en sån bra fotograf som väljer dina fotomoments... :S





Så om jag ska sammanfatta min första riktiga gång på en hästrygg får jag med beröm godkänt... Om jag själv får bestämma alltså! :)

In the Box

Ja men sådär, då känns det som jag är på gång på allvar. Med att packa alltså!
Två kartonger står klara i hallen. Hörrni flyttgubbar, kom och bär!
Nu ska jag bara hoppas att jag inte kommer på att jag behöver använda något av det jag packat ner... :) Glas och köksgrejer funkar fint att packa ner, men hur ska man på ett smart sätt packa alla såna där "småsaker"? Sånt som inte har någon egen plats och sånt som inte "hör ihop" med nåt annat? Vill ju gärna att det ska vara ordning i mina flyttkartonger!


Sleepyhead






Allra käraste syster <3



Jag har haft världens bästa myshelg tillsammans med Marie (och Matte på ett hörn) hemma i gamla "hemstaden". Vi har bara umgåtts och tagit det lugnt, ja, förutom Body Pump'en på lördag morgon... :) Igår kväll satt vi och "Buzzade" sent in på natten. Tror faktiskt Marie vann flest gånger. Grrr... ;)
Tyvärr har man tid för sånt här alldeles för sällan. För det är ju så mycket värt, att bara få umgås med de som betyder mest i livet.

Ny vecka, nya tag!

Filmtips

Om tisdagkvällen fortfarande är oplanerad tycker jag ni ska kika på någon av följande filmer. VARNING! Risken att man ska bli galet förälskad av/i dessa filmer är i stort sett oundviklig!

Dear John
Kärlekssaga av absolut högsta klass... Får en klar femma i betyg av mig!



Remember me
Även denna en underbar kärlekshisoria. Snyftvarning!
Får en femma i betyg den också.


Enjoy! :)


The day after tomorrow

Jag vet inte varför jag kan sova så länge på morgonen. Älskling tror att det kan bero på att vi är vakna halva nätterna. Ja, kanske ligger något i det...
Hur som helst så hade jag en sån där härlig "dröm-morgon" igen. Under de sista morgontimmarna är drömmarna så klara och tydliga, vilket är lite jobbigt när man vaknar och inte riktigt kan orientera sig tillbaks till verkligheten. I morse drömde jag om en tid för länge sedan och om en person som fanns då och som var så viktig. Typ den viktigaste. Det fanns en sång under den tiden som jag först inte kunde komma ihåg när jag vaknade. Men jag hittade den nyss och blev så himla glad!
Tänk så många minnen det kan rymmas under de få minuterna av en sång...

Här finns den.



Nyttig...eller inte.

Shit, vad det känns skönt i kroppen just nu!
Har varit på ett härligt jympapass och nu sitter jag i soffan och äter en välförtjänt liten sallad, mums! :)
Tyvärr har jag inte varit lika nyttigt hela dagen... Vi unnade oss att baka en äppelpaj på eftermiddagen. Den blev såklart jättegod och satt fint i kistan! :)

Annars har det inte hänt så mycket spännande sen sist jag skrev. Mina tankar kretsar mest kring tapeter, möbler och snygga inredningsprylar. Passande damp det ner två inredningsmagasin i brevlådan idag! Jiiihooo!
Sakta men säkert närmar det sig inflyttning...





Tipsa gärna om ni vet någon bra och inspirerande inredningsblogg!


Utslagen kombo

God kväll!

Passar på att slänga in ett litet inlägg medan jag väntar på att det ska börja nåt vettigt på tv! :)
Det är jobbhelg för mig, vilket betyder att det inte händer så mycket skojigt. Älskling är på personalfest, så Tipi och jag tar igen oss ensamma med god mat och mys. Jag utslagen efter dagens arbete och Tipi är sjukskriven efter gårdagens besök hos veterinären... Vi är en bra kombo idag! :)

Bjuder er på lite höstbilder tagna av Älsklingen...





RSS 2.0