Brrr!

Solen skiner ja, men nog tycker jag allt att det är lite kallt ändå!
Kan väl ha att göra med förkylningen också.
Känns nästan som jag varit ute och festat i natt, är lite trött. Men det var ju syrran som stod för den biten! ;)

Ska vattna den icke-växande gräsmattan och sedan ge solstolen en chans till.


Hundpsykolog sökes!

 

Jag vet inte vad våran lilla älskling är så fruktansvärt rädd för, men rädd är hon.
Fick knappt ut henne på morgonpromenad idag. Hon stretade emot och la sig på backen.
Svansen mellan benen och hysteriskt skakande...sen drar hon med alla sina krafter för att få gå hem igen.
Har fortfarande inte fått henne att kissa.

Hon har ju varit så här till och från nu i några veckor.
Kan det vara så att hon känner på sig att snart kommer det smälla raketet och smällare?
Jag skulle verkligen vilja få hjälp av någon hundpsykolog som kan prata med Tipi och få förklarat vad hon är rädd för.
Om någon kan rekommendera någon sådan skulle jag bli överlycklig!

I eftermiddag följer hon med mig på jobbet till husse slutar.


Jag behöver!



Jag behöver en sån här, nu.


bilden från www.eleven.se


Valborg

(Grattis på namnsdagen älskade änglamormor!)

Det är Valborg imorgon (eg. idag). Och vad gör vi myror då?
Jo vi arbetar! :)


Visning

 







Visning på Frisörcentrum igår

Hår & kläder

Polis & Tjuv

Tjiiihoo jag är hemma från jobbet! Nåja, kom hem för sådär 40 minuter sedan. Har hunnit kasta i mig en stooor portion spagetti & köttfärsås på den tiden.. :) Har inte ätit sedan lunch innan. Inte bra, jag vet det. Men testa själva att försöka äta samtidigt som ni jobbar i reception. Det är ett större stressmoment än det gör nytta. Så fort du går in i backoffice och kastar i dig en tugga står det nån gäst och ropar "-Hallå!?" när man inte varit borta mer än 2 sekunder... *suck*
Då är det lika bra att lägga ner och ta en kopp kaffe istället. Lite gift är bra för själen har jag hört...

Har varit en smått kaotisk dag. Gick upp onödigt tidigt för att åka till pappa och byta däck. Brassade tillbaks hem och tog den lilla skäckslagna hunden på en promenad innan jobbet kallade.
Lillskruttan skulle få vara hemma ensam i några timmar till husse skulle komma hem.

Det visade sig dock att min "minipolis" till sambo jagade rånare på stan tillsammans med polisen och blev mycket försenad. Jag fick tag på stackars söta Mia, som i sin tur fick tag på sin lika söta mamma, som åkte hem till Tipi och skjutsade ner henne till mig på jobbet. (Då hade hon redan varit ensam i nästan 7 timmar...) När Mia precis har lämnat av Tipi kommer Älskling in genom dörrarna. (Typiskt!) TACK MIA FÖR DIN HJÄLTEINSATS! You are my hero! ;)

Systern är på galej i stan och tänkte övernatta hos oss. Jag har även lovat att hämta henne innan
hon däckar på Harrys, så därför blir jag vaken en stund till! :)



Grått

Ingen ork och trött trött trött. Känns som förkylningen tagit om och jag känner mig nästan lite febrig och huvet har ont...igen.  Inte en kväll till med feber på jobbet... (Vem tackar en för det?)
Har i alla fall fått på sommardäcken på bilen (tack pappa!), så nu slipper man tänka på det. Nästa projekt blir deklarationen... *suck* (Tur att man lever tillsammans med nån som gillar sånt!)

Tror jag lägger ner bloggfan också.

Beroende av att umgås?!

Berättade ju tidigare att vi stupade i säng när vi kom hem från Stöten. Vi var trötta, slitna, spritförgiftade och solbrända. Man kanske kan tycka att man skulle vilja isolera sig själv i nån vecka framöver och bara VILA...men nej.
Redan på måndagen kliade det i "umgåstarmen" och vi bjöd in till en liten spontangrillning.


 

Supermysigt! Carro M. var också med men fastade inte på bild tyvärr.
Skitkul att hon vågade komma förbi och umgås med oss andra gamlingar.. ;) Gör om det snart igen va?

Att anlägga en gräsmatta...


Värsta trädgårdsmästaren!t

Kommer det att växa? Följ den spännande utvecklingen bara på www.madeleinos.blogg.se

Snorkråka

Det är just vad jag är! Sitter inne och snorar och snyter mig. Precis vad man inte vill göra på sin lediga dag när solen strålar här utanför. Men nån gång måste den ju bryta ut, förkylningen som jag "skjutit på" i flera veckor. Var livrädd att bli sjuk till Stötenhelgen, men jag lyckades alltså förhindra förkylningen med diverse preparat. Är less på att gå runt och känna sig småsjuk hela tiden, helst för att man inte kan träna som man vill... Men bara det går över så...

Tipi och jag var ute på världens härligaste morgonpromenad imorse. Marie kom hem med Tipi halv 9 i morse.
(Hon har varit i Gars under helgen.) Det var en trött vovve vi fick hem! :)
Vi promenerade i alla fall ner till ängarna där det rinner en liten bäck. Jag slog mig ner på bron som går över bäcken och lyssnade på vattnet och på fåglarna som sjöng inne i skogen. Tipi busade med nån pinne som busade tillbaks med henne. :) Sen kom hon på att man kan ju faktiskt springa i bäcken... *hehe*
En mycket lortig vovve gick sedan hem med matte. :) Nu ligger hon och snarkar i sängen.

I fredags var Marie & Matte på besök över kvällen och natten. Vi grillade och drack drinkar i kvällssolen. Härligt!


 

 






Pics from Stoten

   

   

   

   

   

Stöten Grande Finale 2009

  • Ibland blir det så här, luckor i bloggen alltså. Med en paj dator, en galen partyhelg och plikten som kallar har man ibland inte alltid möjlighet att uppdatera. Förlåt mig!?

    Partyhelg var ordet. Väl hemma var det många som blev sjuka och flera stämband som var skadade för livet.
    Men det hela började så här på en torsdag:
    Vi packade in oss i en fullastad bil, Micka, Patrik, Älskling & jag och begav oss mot nordligare breddgrader. Närmare bestämt Stöten, eller den absolut bästa skidorten i Sälen, som vi också kallar stället. Resan upp började sådääär... :)
    Den andra bilen, med Danne, Carro & Stefan, som vi hade i släptåg stannade på McDonalds i Mora och lyckades låsa in bilnycklarna i bilen... Hm. Micka & Patrik hade glömt en påse med ALL mat ( och toapapper!) i kylen hemma. Hm. Den andra bilen, den vi hade i släptåg till Mora, åkte sedan en omväg på 10 mil... Hm. Vi hade i alla fall tur med vädret? kanske ni undrar då. Nehej. Det regnade nästan hela vägen. *Vi drar till fjällen...*
    Många hade redan kommit när vi gjorde entré i Våningarna. Folk verkade tro att JAG var någon slags Reiseleiter och började gorma om hur jag hade tänkt mig att vi skulle sova. Stopp stopp stopp! MIn reseledarkarriär är över sen långt tillbaka och det var väl i alla fall vuxna människor allihop i sällskapet?! Right?!
    Någon hade kommit på den brijanta idén att lämna "det bästa" rummet till mig och Älskling. Väldigt uppskattat, tack för det den som tänkte tanken! ;)
    När alla hittat sin säng var det mer eller mindre dusch och "korka upp" som gällde.
    Eftersom det var JAG som dragit ihop folk från alla möjliga konstiga hörn av Sverige (och Norge) kände inte många varandra, men det är ju det som är så kul. Alla gick ihop utan problem. En skön blandning helt enkelt!
    Efter förfest i några timmar åkte vi upp till Tipi och Brasset. Det är ju alltid lika kul att komma dit, nostalgi!!!
    Träffade lite (läs massor) med gammal personal och annat löst folk. :)
    Med erfarenhet av att ha "varit med förr" blev det inte en jättesen kväll. Man måste ju orka alla andra dagar också!

    Fredag började med 2 åk i backen och sedan afterski när klockan var 11.15. (Lagom att börja uppladdningen för det som börjar kl.16 då!) Solen gassade och utan att vi visste om det intog våra ansikten en färg som lutade åt det röda hållet...
    HAAKS spelade som vanligt och stämningen på uteserveringen på Brasset går inte att beskriva. You got to be there! :)
    Sen börjar det jobbiga med att "ladda om" när man kommit hem till stugan igen. *suck*
    Vi hade planerat en gemensam middag med italiensk buffé som blev en höjdare! Så sjukt gott! Bra jobbat alla!
    Fredag kväll kom vi inte ens in på Brasset då de börjat med nåt tokigt kösystem... Blev en hemmafest istället, minst lika bra såklart!

    Lördag (min födelsedag) kom min söta syster med pojkvän och väckte mig med sång och presenter på sängen. :) Tack sötisar! Resten av dagen är ett töcken av "ja må hon leva", "Grattis!" och "skål". (Gillar såna töcken...)
    Det blev flera sköna åk i backen i samlad trupp. Jag gillar när backen är lite som sorbet. Passar mig perfekt!
    Jag var livrädd att gänget skulle utsätta mig för nåt galet bus under dagen, men jag kom nog ganska lindrigt undan ändå. Det blev några (tre) utrop från trubadur Juno och bandet HAAKS. Tack tack! :)
    Efter Afterskin blev det racing hem för att förbereda fika. Mamma & Pappa kom över från grannlandet och uppvaktade. Mamma hade bakat massor med gott, jag hade med mig färdiga pajer och Thesan hade bakat en god chokladkaka. Mums! Jag fick flera fina presenter och sedan blev jag utbjuden på middag. :) Fick träffa ANS & Karin! Saknar er! Födelsedagen avslutades med röj på Brasset. Dansade och sjöng så svetten rann. Pricken över i:et var togapartyt som Glenn drog igång. Fyyy fan ni skulle sett spektaklet. *haha* 3 grabbar iklädda lakan som struttar runt i en fjällstuga kl.3 på natten... Förstår att Glenn hade planerat detta då han nämnde det redan i telefon på väg upp från Gbg... :)


    Söndag. Efter som vi köpt oss fria från städningen skulle vi vara ute ur stugan kl.10. 09.36 slår jag upp mina ögon. Tröttare än aldrig förr. Blev lite sena till utchecken, men som receptionist vet man ju att man inte blir skjuten för det! ;)
    Nästa stopp blev McDonalds i Lindvallen. Grymt gott.
    Väl hemma igen kastade vi väskorna innanför dörren och däckade i sängen. Sov en timme till klockan ringde och det var dags att hämta Tipi på pensionatet. Tipi hade också tappat rösten efter helgens äventyr, men hon hade också haft en rolig helg! :)

    Det är ju jättesvårt att sammanfatta en sån här helg lite snabbt i en blogg. Det har hänt så mycket roligt (och sånt som var mindre kul) och vi har skapat många glada minnen! :) Jag hoppas att det kommer bli en glad tradition att återkomma till Stöten varje Grande Finale. :)
    Nån som vill boka in sig redan nu? :)
    (Satt senast förra veckan och sa att jag aldrig ska styra upp nåt igen, men nu verkar det som jag gör det igen...)

klick klack klick klack

Hehe.
Ja, jag minns själv hur det var när man klackade omkring i transferskorna på den heta asfalten på flygplatsen.
Det var ju lite vingligt ibland... :)

Löpsedlar

Tillåt mig...
Har ni sett första sidorna på våra kära kvällstidningar idag?!
"Isbjörnen till attack på småbarnsmamma"
Öppnar man tidningen och läser kan man se att kvinnan själv tog av sig skorna, höll för näsan och hoppade "plums" ner i isbjörnarnas pool. Isbjörnen kom och bet henne i axeln. Får väl nääästan skylla sig själv va?!
Skrattretande.

Who has time to blogga?

Inte jag i alla fall! Jag är fullt upptagen med att vistas ute varenda liten sekund jag har chansen och de övriga sekunderna (som tyvärr tar överhanden...) spenderar jag innanför betongväggar på mitt kära arbete.
Men hey, någon måste ju ta hand om turisterna som kommit till stan, så vem gör det bättre än moi?! ;)
Så som sagt, det har blivit dåligt med update på senaste. Kan även bero på en dator som havererat. Är något överraskad? Näe...trodde väl det.
Skönt att se att "tittarsiffrorna" håller i sig utan att man skriver inlägg, me like! :)

Vad har hänt sen sist då?
Detoxen blev nedlagd ganska snabbt då jag inte kunde kontrollera mina hungerkänslor och kände mig svimfärdig. Tyvärr. Jag som var så laddad. Men det är inte meningen att man ska gå hungrig i Sverige på tvåtusentalet... :)
Det fick bli massor med godis i påskägg och påskbuffé med hög mysfaktor istället! (Bättre det än några äckliga juicer!)

Annars är det mest planering för helgen som tar upp mesta tiden.
Jag försöker få igång resten av gänget (det lilla gänget på 21 pers...) med utskick av massmejl. Verkar som några har fått eld i baken i alla fall, men resten av dönickarna bara nickar och instämmer när de läser mina mail antar jag då eftersom det inte kommer nån respons?! :)
Alla bitar har i alla fall ramlat på plats någorlunda. Stugfördelningen är fixad och inköpslistan med allt onyttigt som ska intas ligger på köksbordet och väntar på att tas till butiken.
Solen har lovat att stråla hela helgen, utomhusAFTERSKIIII´n har lovat att vara grymmare än någonsin, HAAK´s har lovat att imitera E-type ännu bättre, skotrarna har lovat att hoppa högre än förut och vi ska ha den bästa helgen på väldigt länge! Right?! :)
Och just ja, det viktigaste av allt (hehe); min födelsedag ska firas mitt i smeten! *jiiiej* Mmm, 22 år blir jag, tänk att jag blivit så gammal redan, tänk vad tiden går. "På min tid, då fick man pulsa 2 mil i snöstorm för att komma till skolan..."

Utemöblerna har fått komma fram ur förrådet och ingen är gladare än jag för det, möjligtvis möblerna själva.

Vi höres när solen gått i moln! :)


















Onsdag

Är just hemkommen från en liten tur på stan med Mia.
Fikade & kikade runt i några butiker. Synd att det är så grått och kallt bara...

Har bestämt mig för att börja min "kur" från och med imorgon bitti istället. Behövde ju handla lite innan jag kunde köra igång och före jag hann inhandla det jag behöver (dvs ett ton frukt & grönt) hann jag äta annat skit.
Så jag bestämde att satsa 100 % från imorgon istället.
Ikväll blir det alltså en "sista" myskväll med Älsklingen. Ett kilo räkor ligger och tinar.. :)

Testade i alla fall att göra en utav de föreslagna "drinkarna".



Försöker hitta ännu mer insiration i en bok som jag har...



Ska bli spännande att se om jag klarar mig utan att fuska. :)

Hade ju tänkt fixa påskriset innan Älsklingen kommer hem men han hade tagit med sig nyckeln
till förrådet  så jag kommer inte åt grejerna... Stackars mig! :)

detox



Visst ser det härligt ut?
Men hur härligt kommer det kännas under en heeel veckas tid?!

Jag ska börja idag men jag är nervös att jag inte ska klara av det.

Wish me luck! :)

För fint väder för att blogga

  • Vem har tid och lust att sitta inne och blogga när det är sånt härligt väder ute??? Inte jag i alla fall!
    Här ska fortsätta solas... :)

Ångest

Vaknade med ångest. Klump i magen.
Mestadels för Tipi tror jag. Går ju inte att ha henne ensam hemma. Nu får det bli ett himla pusslande igen varje gång. *suck*

Tur att man har världens goaste familj!

It started on a sunday afternoon...

Solen lyckades kika fram idag också och ingen blev så glad som mitt rynkiga fejs som fick njuta av den lilla eldbollen ännu en dag! ;)
När vi väl lyckades få ur den livrädda hunden ur lägenheten tog vi en tur till vårt gamla neighborhood på udden.
Strosade ute på isen och strandade på en bänk och solade. Tipi busade som aldrig förr! Jag älskar den hunden!



Väl hemma blev det en snabbgrillning av sällan skådat slag innan vi rejsade och hämtade Micka & hennes bihang och åkte för att kika på "Fars", som det så vackert heter. "Pengarna eller livet" var en galet snurrig men väldigt underhållande tillställning. Skådisarna var kanon; Sussie Eriksson, Martin Björk (fråga Olle), Teliapappan i reklamen och
Johannes Brost bl.a. Mest skratt blev det när manuset sprack! :)





För övrigt blev jag irriterad och besviken när vi kom hem till lägenheten och
nån kvinna var och hälsade på hos vår granne som stod ute på gården.
Kvinnan tittade på mig och Älskling när vi kom gående som om vi kom från yttre rymden och
inte var välkomna här på Planet Earth.
Jag hade god lust att skrika ett fult ord efter henne.
Tycker att "vuxna" människor kan vara så fruktansvärt fördomsfulla ibland!
Usch!

Med dom visdomsorden ska jag lägga ner bloggandet för idag.




Glasbit

Jag hittade idag en glasbit ute på gården...
Asså, nu får det vara slut med den där skiten! Sluta sabba med glasbitar!

Skott

  • Sådär, då är den dagliga bloggrundan avklarad. En runda som däremot inte är avklarad är kissrundan med Tipi. Sötnosen ligger nedtryckt i sin bädd och är livrädd för att gå ut. Husse gick först ut med henne som vanligt imorse. Tyvärr så är det någon som håller på att "smälla" med nåt ute, typ skott eller likande. Tipi fick panik och drog husse hela vägen hem utan att kissa. Jag försökte få ut henne igen efter frukost, men direkt vi kom ut på trappen smällde det ett skott igen och Tipi tvärvände och la sig platt på marken utanför dörren.
    Stackaren måste ju vara jättekissnödig nu...
    Tredje gången gillt kanske..?

    I eftermiddag väntar teater! Ska bli skoj att göra något annorlunda på en annars seg söndag.

    Hörs sen!

Kwäll

Sådär då har solen lämnat vår uteplats för idag och man kan gå in med gott samvete. :)
Några glas rosé senare känner man sig i riktigt härlig form! Nästan så man känner för att dra en repa på stan och kolla läget ikväll...men nej. Vi kommer bli hemma, älsklingen & jag. Inte illa det heller! Vi ska ju dricka rosé, äta sushi och kolla på Robinson! Jiiiej!

Å jäklar vad jag längtar till Grande Finale!

Puss

Var är alla grannarna???

  • Sååå varmt! Det är VARMT ute! (Hade det inte varit för min hals hade jag bannemej suttit i bikini!) Jag kan inte beskriva hur fånigt lycklig jag känner mig när jag sitter här ute i min campingstol. :) Fåglarna kvittrar, solen steker i ansiktet, barnen i området plockar fram sina cyklar och Tipi rullar sig på lergräsmattan...perfekt!
    De 2 senaste timmarna har jag suttit djupt insjunken i Elle och drömt om diverse plagg som borde inhandlas.
    Många andra tankar har också väckts:

    -Vad gör alla grannar på min gata? Kan inte se en enda själ ute i solen...
    -Kommer min bröllopsresa gå till Hawaii?
    -Varför får jag alltid en solrynka i pannan? ("Receptionsrynkan" är ingenting jämfört med den...)
    -Ska jag äta en "stor" eller en "sumo" (sushi) ikväll? Kan inte bestämma vilken jag vill ha...




Njuter också av solen...




Nej, ni trodde väl inte att snön var borta redan?!



Knacka dörr?

Tycker inte den här dagen har börjat så bra som den kunde ha gjort... Vaknade med en tjock hals som gjorde jätteont. Tack Älskling för det. (Så går det när du inte kan hålla dig ifrån mig fastän du är sjuk!)
Efter en liten morgonpromenad med Tipi skulle vi äta frukost vid TV:n. Då upptäckte jag till min stora förskräckelse att det går omkring 4 personer i området och knackar dörr... Gaaah! Det är ungefär min största fobi; dörrförsäljare och dörrknackare. Vad tror dom att dom har för rättighet att förstöra folks lördagmorgon???
Husse kom på den briljanta idén att släppa ut vakhunden på gården så hon kunde skrämma bort "objekten" innan de vågade öppna grinden. *hehe* Sagt och gjort. Tipi hoppade i krigsmunderingen och ställde sig beredd på gården. Och när de 2 männen närmade sig gjorde hon sitt bästa för att se & låta jättefarlig ut. (Braaaa gumman!)
Älskling behövde sen bara sticka ut nosen genom altandörren och hojta "nej tack" så vände männen och gick igen.
KOM ALDRIG TILL MIN DÖRR IGEN OCH TRO ATT DU SKA FÅ SÄLJA NÅGOT TILL MIG ELLER INVIGA MIG I NÅGOT HEMLIGT SÄLLSKAP!

Resten av dagen ska bli den bästa på länge! Jag ska sitta i solen heeeela dagen och försöka förtränga att resten av min familj nu befinner sig i ännu mer gassande sol mitt uppe på Trysilfjellet i full skidmundering. :) Alla ben hela när ni kommer hem tack... :)


SPA & Scoop

  • Mitt lilla babyfejs har fått vara på SPA idag. Ni kan bara ana hur len & slät jag är i hyn nu!
    Snyggare än aldrig förr! ;)
    Det var grymt skönt att bara få ligga nerbäddad i en och en halv timme och bara bli ompysslad. Det rengjordes, peelades, tvättades, masserades, fuktbombades, klämdes och noppades för fulla muggar. Najs!
    Började och avslutade SPA:andet med bubbelpool & ljusterapi, mer sånt tack!

    Nu är jag hemma hos min sjukling och ska ha en äkta TV kväll. (Jag hoppas för guds skull jag slipper se eländet Talang 2009!)

    Förresten så har jag 2 stekheta scoop om 2 kända svenska män...men man får väl inte hänga ut kändisar på sin blogg?! ;)

Bounce!



...på TV. Dom är sååå coola!




Vilken är din last?



Mmm... Here´s mine! :)

Jävligt äcklad

Blir man inte jävligt äcklad och förbannad när man kollar på Efterlyst och ser att flera av dom där männen som varit inblandade i "gruppsexhärvan" med väldigt unga flickor på ett eller annat sätt varit engagerade med barn och ungdomar i sitt yrke eller på fritiden. (Mellanstadielärare, scoutledare & inte minst far till ett eller flera barn!)

Lyrics

Jag tänker ganska ofta på ganska konstiga saker. Tänker för mycket och för länge...
Ibland när jag hör en fin sång kan jag tänka att den här skulle passa bra på en begravning eller bröllop t.ex.
En gång frågade jag Älskling om han också brukade tänka så och om han kanske hade någon sång som han kunde tänka sig att spela på min begravning. (Jag vet, jag är konstig!)
Svaret var inte det jag hade väntat mig;

"-Maneater med Nelly Furtado!"

Ok, tack Älskling.

"Maneater, make you work hard
Make you spend hard
Make you want all of her love
She's a maneater
make you buy cars
make you cut cards
make you fall real hard in love
She's a Maneater, make you work hard
Make you spend hard
Make you want all of her love
She's a maneater
make you buy cars
make you cut cards
Wish you never ever met her at all"




Tänk!

Tänk vad tokigt det är egentligen, man har ju egentligen inte en susning om vilka det är som besöker ens blogg.
Som idag t.e.x. kom det en kommentar från någon väldigt otippad, en kollega till Älskling
som jag inte ens kan minnas att jag träffat.  :)
Konstigt men roligt!




Bus mé kameran :)









Tokig matte, tokig vovve :)
Är det vårkänslorna som busar kanske?!

Today

Så underbart väder det varit idag! Jag har suttit ute i solen i 3 timmar och bara lyssnat på hur allting
smälter runt omkring (och såklart också lyssnat på P3 i bakgrunden...)
Det är april, äntligen! Äntligen ljusare kvällar!
Nåt som är mindre bra med våren är att hunden tappar sin vinterpäls... Numera har jag dammsugaren ständigt framme i jakten på de små vita tussarna som yr omkring överallt!
Nåt som också är mindre bra är när hunden springer över ett dike täckt med snö som den tror ska hålla för de 35 kilona och när snön brister under tassarna och hunden faller handlöst ner i en forsande flod av lera och med panik i ögonen ser ut som hon tror att hennes sista stund är kommen... Upp kravlar en svart hund. :)

Längtar efter älsklingen som kommer hem om ungefär 7 timmar. Längtan blir inte mindre när man har spenderat dagen med att läsa vår gamla "sms-bok" med alla våra första sms till varandra. Mmm...saknar dig!


Green green



Jag undrar när man kan börja så gräsmatta här ute i potatisåkern?

Just nu;



En fåtölj för mycket.
Var ska jag göra av den???

RSS 2.0