Sommar, sommar och sol!

Nu ni, kan man inte klaga på vädret vi haft de senaste dagarna! Det har nästan blivit två heldagar på stranden för min del i sällskap med Nadja och lilla godingen Lukas. Det är så här man önskar att sommaren var jämt...varje dag...hela tiden! Idag fick kulan se solen för första gången i år. Inte konstigt att så många människor gömde sig bakom sina solbrillor när jag klädde av mig... Haha! Och nej, som ni förstår, ingen bebis har kikat ut ännu... Nu blir det ben i högläge för att försöka bli av med mina hobbit-fötter!


Morgonstund...

Tycker själv att jag är "uppe med tuppen" när jag vaknade tio över åtta. Det hör inte till vanligheten att jag kliver upp så tidigt. Men imorse hade jag en väldigt livlig bebis i magen som tyckte det var dags att upp och hoppa! Igår var vi hemma hos Nadja & Johan för lite kräftskiva. Vädret som hade sett så lovande ur på prognoserna, då vi skulle sitta ute, lurade oss och det blev regn. Men lika trevligt blev det ändå inomhus! Har längtat efter kräftor! Jag var tyvärr dålig med kameran igår, men en bild på Mia och lilla griskaninen Blom-Blom lyckades jag med. Nu ska Tipi och jag göra frukost och försöka väcka husse... :)


Äntligen!

Äntligen får jag ha honom hemma ett tag! Grattis till semestern och att du gjort din sista dag på gamla jobbet Älskling!


7 dagar kvar

Med 7 dagar kvar till BF bjöd väderguden på en underbaaar solig och varm dag! Har besökt barnmorskan, plockat en del smultron, promenerat med Tippan och slappat i solstolen. På eftermiddagen blev jag så fruktansvärt trött och var tvungen att gå in och sova en timme. En tupplur och en dusch senare blev jag som en ny människa! :D På tal om att vara trött och sliten måste jag dela med mig av hur gullig min gulle-syster är. Hon skickade ett sms idag där hon undrade om det är ok att hon tar några dagars semester i höst för att komma hit och hjälpa till att rå om mig och bebben, städa och laga mat när Älskling börjat jobba igen. Hur underbar är hon inte?! :) Hon är bäst i världen! Jag kanske inte släpper ut henne härifrån när jag väl fått smak av hur det är att leva med en egen hushållerska... Haha!


Hormoner..!

Idag är jag ett väldigt ledset och argt litet hormon-monster. Nånting blev fel och nu är ALLT fel! Känslor bubblar och flödar över åt alla möjliga håll. Det ingår väl också i hela den här karusellen antar jag...


Rabarbernostalgi

Jag tvingade mig att piggna till mot kvällskvisten igår efter att ha spenderat hela dagen halvsovande i soffan och sängen. Disken försvann, några matlådor lagades och det bästa av allt...av rabarbern som svärmor hade med sig här om dagen lagade jag kräm! Jag blir alldeles nostalgisk av rabarberkräm eftersom min fina mormor lagade det till oss när vi var små. Den blev faktiskt sjukt goood! Och såklart var vi tvungna att äta ur tallrikarna som jag ärvt av Mimmi & morfar. Vi barn slogs om vem som skulle få tallriken med jordgubbsmotivet i... Favvotallrikarna som bara får användas vid speciella tillfällen... <3


Tröttmössa

Så trött så trött idag... Inte ens världens bästa top-stylist skulle kunna få mig att bli människa. Tänker tillåta mig att bara slappa och samla ny energi genom att vila. Tror mycket är vädrets fel (det är nämligen blygrått här utanför) men beror nog också på att jag har svårt att slappna av och att jag sover dåligt om nätterna. Undra om lite glass kan pigga upp mig? Tror bebis är sugen... ;)


Told you so!

Jag lovade er städdag idag om det skulle vara molnigt...och jajjemen, solen lyser med sin frånvaro, men badrummen är knäskurade, hela huset dammat och dammsuget! Det är tuuungt att ta sig upp från knästående med mina extrakilon och det är inte det lättaste att dammsuga med bortdomnade händer, men guuuud så skönt när det är rent! (Säger det inte för att ni ska tycka synd om mig, utan jag bara konstaterar!) Så nu mina vänner blir det ryggläge resten av dagen. Belönar mig med film och nåt sött och gott!


Solig dag utan städning

Jag känner ett stort behov av att städa huset. Eller ja, i alla fall ta en vända över badrummen och gå en sväng med dammsugaren i alla rum. Känns liksom bättre i magen att välkomna bebis till ett fräscht hus! Men idag har det varit fint väder och då vill man inte stå inne och skura... Blev istället en liten träff på beachen med Mian. Men om det är molnigt imorn så vet ni vad jag gör! ;)


Fredagsskål!

Visst kan man väl fira fredagkvällen även om man är ledig alla kvällar?! Firar att Älsklingen är hemma i bra tid för att hålla mig sällskap. Vi skålar i en alkoholfri jordgubbsmartini på sockerlag, jordgubbar och lime medan planksteken står i ugnen. Är det fredag så är det! :)


Från då till nu...

2 av mina bästa vänner befinner sig på solsemester för tillfället. Idag fick jag ett sms där de bad om en bild på magen. Och vad gör man inte för sina vänner?! Blev lite full i skratt när jag skickat iväg bilden och bläddrade tillbaka i vår sms-historik och hittade en bild som jag skickat när jag tyckte att jag börjat bli rund om magen... Mmm, joråsåatte! Bjussar på den bilden och dagens bild!


Ett dagsverk

Et voila! Något gott kom av den här dagen också! ;)


A perfect day for...


Hemmaspa

Eftersom ingen anmälde sig frivilligt efter mitt inlägg igår att checka in mig på spa fick jag idag ta saken i egna händer! Det blev dock en hemma-variant, vilket får duga gott nog. Faktiskt inte fy skam att sitta ute på terassen i solstolen med fötterna i en balja samtidigt som man gör en light-manikyr. Fötterna fick sig också en omgång och som avslutning smorde jag in dem med fotbalsam från Kerstin Florian, som jag fått i en goodie-bag på Grand Spa & Sport nån gång för länge sedan! Doften från den får mig att flyga tillbaka i minnet till Kamala Beach där massageoljan som användes under alla helkroppsmassager efter lata dagar på beachen doftade likadant. Mmm..! Puh! Nu blir det en stunds vilopaus. Det tar på krafterna att hitta ner till fötterna i dessa dagar..! ;)


Blogg från solstolen

Från stekande sol till spöregn på en halv minut...och sen sol igen. Älskar inte ni också svenska sommaren?! :D Som tur är känner jag mig inte så stressad över vädret eftersom jag inte har en vanlig kort semester i år. Men tycker lite synd om er andra som snart ska vara tillbaka inom jobbets murar... Tycker dock lite synd om mig som inte får åka iväg på någon liten semestertripp. Vi vill ju gärna hålla oss inom ett tryggt avstånd från förlossningen ifall pyret bestämmer sig för att kika ut... Får göra lite små utflykter här hemma istället. Har ni tips får ni gärna hojta! Kom ihåg att det ska vara lämpligt för en höggravid kvinna! ;) En utflykt till ett spa med massage, pedikyr och färgning av bryn & fransar skulle passa mig just nu!


Dejt

Vi har just varit på den förmodligen sista biodejten på väldigt länge, Älskling och jag. Vi såg den nya svenska filmen Cockpit som får ett bra betyg av oss. Blev en hel del skratt! Annars har de senaste dagarna innehållit grillkväll och tjejsnack med Mia & Jenny, picknick i pittoreska Sundborn med Marie & Bamse och en helkväll med mamma & pappa här på hemmaplan. Gäller att passa på att umgås när andra har tid, för jag har ju all tid i världen! ;)


37

Idag fyller lilla pyret 37 veckor. Tänk så länge vi gått och väntat på att det äntligen ska bli dags, och nu när bebisen faktiskt är redo att komma ut känns det helt ofattbart! Ända sedan förra året har vi gått och väntat och längtat. Nu kan det ske när som helst... Är vi verkligen redo?!


Bullfest bullfest hela dan!

Känner mig redan som värsta bull-mamman så som jag håller på om dagarna. Idag blev det en laddning med 40 bullar som knuffades in i frysen för kommande fikastunder. Medan jag ändå höll på blev det en laddning Chili Con Carne som är tänkt att komma till användning någon dag när jag är sliten mama som inte orkar laga mat... Är jag hysterisk eller bara smart? Nån som kan ge ett utlåtande?!


Shopping

Tadaaaa! Min nya regnjacka inköpt på REA idag! Jag får chansa på att jag kommer kunna dra igen dragkedjan om några veckor eller så... Hihi.


Dripp dropp

Jodå, dagarna rullar på fastän himlen är blygrå och det inte tycks finnas någon hejd på regnandet. Har haft ett par lediga dagar med Älsklingen hemma. Vi har haft ett par välbehövliga sovmorgnar...det är tillåtet när regnet öser ner. Igår blev det premiär i svampskogen som resulterade i en god lunch med smörstekta kantareller på rostbröd! Lycka! Igår supportade vi också pappa som uppträdde med sitt band i på Tisdagskul i Rättvik. Synd att det inte var strålande sol, så hade storgatan kryllat av folk som hade fått lyssna på min duktiga pappa! Lilla hjärtat i magen sprattlar på och gör det ibland lite jobbigt för sin mamma att gå promenader, andas och att böja sig ner för att ta på skorna... Och när jag kryper ner i sängen om kvällarna blir jag lite nervös och tänker att "det kan ju faktiskt starta när som helst nu...på riktigt..."


Regn

Don't try this at home!


Lazy days

Äntligen fungerar det någorlunda att göra inlägg i bloggen! Har strulat massor för mig... Jag njuter av lata lediga dagar och gör inte många knop. Känns som jag orkar hitta på nåt ungefär varannan dag. Vilodag, umgås/ta tag i saker, vilodag...ja, ni fattar! Igår stod jag i köket hela dagen och fyllde frysen med piroger och fiskgratäng. Kan vara bra att ha laddat med någonting när lilla pyret har kommit ut. Idag har jag inhandlat en solsäng som jag tänker parkera mig i så ofta jag har ro till det. Saknas bara lite sol på himlen, för värmen har vi ju!


Bildbomb från mina senaste dagar kommer här!


RSS 2.0