Dagens present



Hope he likes it!
Han klagade på att jag tog död på hans förra palm... :(


Helgens drink

Red as fire...it is

Bonita

3 cl Sourz Red Berry
1 cl Sauza tequila
1 cl sockerlag
3 limeklyftor
Soda
Sprite
Krossad is

Muddla lime och sockerlag. Tillsätt Sourz Red Berry och tequilan.
Fyll på med krossad is och toppa med lika delar soda och sprite. Rör om.
Garnera med något vackert, exempelvis en rosenknopp.



Valborgsmässoeld...



Fire

Dagens träningsrunda var väldigt trött... Rundan var trött, inte jag. :) *hehe*
Hur som helst blev det en runda med gå- och spring varvat.
Nu känner jag mig lite seg och sitter och funderar på vad denna sista april, valborgsmässoafton, ska erbjuda. Jag kommer lägga allt mitt krut på att skydda min älskade vovve idag. Idag är en av hennes absoluta hatdagar på året. Smällar här och smällar där. EN smäll och hon är skadad flera veckor framöver...
Jag ska skydda henne, men inte så hon märker det... :) Det är viktigt!



Annars tänker jag återgå till att drömma. Jag är fortfarande kvar i en härlig dröm jag hade i natt...fire!
Men mer om det tänker jag inte berätta. Det behöver ni inte veta nåt om... :) 


Mmm...


Ny inredning till barskåpet :)

Tappa rumpan?!



Härliga sovmorgon!


I morse var det Älsklingens tur att morgonträna, och min tur att ligga kvar i sängen och tryna. Eftersom jag ska jobba kväll idag och upp och jobba tidigt imorgon tyckte jag att jag behövde sova. Men en snabb långpromenad ska det ändå bli mitt på dagen med Tipi! Såklart! :)
Vad tror ni om att köpa ett par nya skor som tränar rumpan extra mycket när du går?! Kan vara en bra investering med tanke på att en kvinnas rumpa "halkar ner" i genomsnitt 18 cm. under en livstid... :) (Hemska tanke!)
Reebook har lanserat en ny träningssko med inbygda "balansbollar" som gör att ökar muskelaktiviteten och ökar förbränningen. Vad tror ni? Är det nåt att hänga i granen?!





Förresten! Gillade ni hårtipset igår?!
Kommentera gärna så jag vet om jag ska pressa min syster på fler bra tips! :)

Frisör-Marie tipsar!

Glamourlockar som tjejerna i The Hills och The City?

Nu behöver man längre inte krångla med en locktång.
Det går både lättare, snabbare och blir snyggare om man använder en plattång.
Det kan vara lite svårt att få till i början, men så fort man får in rätt teknik så går det lätt.

Håret ska vara torrt. Ha i någon värmeskyddande produkt innan.
De flesta värmeskydd brukar, förutom att skydda håret, även ge lite stöd så att lockarna håller bättre. (Bra tips!) Arbeta igenom håret slinga för slinga. Jag tycker att det är snyggt om man inte börjar ända från botten. Då blir det lite mer naturligt. Sätt plattången mot slingan, antingen vertikalt eller horisontellt. Prova dig fram vad du tycker är snyggast (horisontellt ger mer volym om du tar ända från botten). VRID plattången 180  grader (VIKTIGT!) och dra långsamt ända ut till toppen. Desto långsammare du drar desto lockigare blir slingan.
Det är också snyggt att kanske dra lite långsammare längre in och snabbt i toppen, då får du ett lite mer naturligt resultat och inte den där typiska guldlocks-looken! SPRAYA!!!!

  

För en mer vardags-look!
Man behöver absolut inte locka hela håret för att det ska se schysst ut.
Prova att bara göra några slingor.

 

Vill du ha en lite mer rockig look
, eller bara slippa det här " jag har  stått och fixat med mitt hår i två timmar "- intrycket som man lätt kan få? Rufsa om lockarna när du gjort klart dom. Ett tips som jag tycker fukar bra på de flesta är att applicera lite Dust it (Schwarzkopf) eller Texturizing powder (Lanza) i botten. Testa dig fram hur mycket du behöver applicera, det brukar inte vara mycket. Och tänk på en sak, stå inte och pilla med håret i timmar. Det behöver inte se perfekt ut!! Det som ofta händer är att man pillar och ändrar och tillslut så blir det för mycker produkter osv. Och så står man där och tänker, " Just det, det är ju därför jag aldrig provar att styla mitt hår på annat sätt. För det slutar alltid med att jag får göra om det, och göra som jag brukar."

 


Lycka till med lockarna!

//Marie       


Joggprobs...

Jodå, jag gjorde det idag igen! Hoppade (ok, kanske inte hoppade...) upp ur sängen när klockan slog åtta. På min lediga dag, är viktigt att tillägga! :)
På med tightsen och jackan, musik i lurarna och ut i morgonsolen bar det av.
Tanken var att jag skulle ge mig på att jogga, vilket jag också gjorde, men kanske inte med det resultatet man önskat. Innan hade jag sett framför mig i mitt huvud hur jag skulle sväva fram i elljusspåret lite lätt och graciöst, lite som i någon reklam för en sportkedja... Yeah right! Att jogga är verkligen inte min grej och jag funderar skarpt på att lägga ner mina joggingfantasier. Att GÅ supersnabbt är min grej! När jag kom hem hade Älskling vaknat och han såg uppriktigt förvånad ut när jag kastade av mig jackan och mina svettfläckar på mage och rygg blev synliga. Vad är det där?! säger han som ett fån. Och hur ska jag nu tolka det...?! Kanske ger jag joggingen några chanser till. I alla fall känns det underbart att jag överhuvudtaget tar mig i kragen och kliver ur sängen och ger mig ut! :)

Nu blir det en promenad till...med vovve den här gången!

Pssst! Håll ögonen öppna för snart kommer det dyka upp sköna hårtips direkt från salongen på min blogg. Var beredda på massor med tips för håret! :)


Marie


My things- Ergorapido




I min kamp mot hundhår och dammråttor...


Nu får det vara nog!

Tänk så många gånger som jag tänkt tanken att "nu jäklar får det vara nog med alla dessa onyttigheter och allt kvällsätande framför tv'n" och så många gånger som jag mått illa när jag sett mig själv i spegeln. Men tror ni att jag kan omvandla känslorna till någon form av diciplin för att göra något åt saken?! Neeej... Nästa kväll sitter jag där igen med en balja fylld med popcorn och äter av bara farten. Som en reflex eller en väl inövad vana skulle man kunna säga. Man tycker ju att människan borde vara konstruerad på nåt smart sätt så man kunde ha bättre pli på sig själv. Min bättre hälft, Älskling, är inte till stor nytta eftersom han gärna äter godsaker utan att blinka...och utan att lägga på sig ett extra kilo. *suck*

Men vet ni vad jag gjorde imorse?
Jag hade ställt klockan på åtta fastän jag hade kunnat sova huuuur länge som helst eftersom det är kvällsjobb idag. Jag klev upp när klockan ringde, hoppade i mina löpartights och min supersnabba löparjacka och traskade ut i morgonsolen på en supersnabb powerwalk i 45 minuter! Jag är duktig! Solen värmde och massor med människor som var på väg till skola och jobb...och där gick jag på promenad. Jätteskönt! Efter powerwalken har jag nu mumsat i mig frukost.
Massor med frukt och ägg. Bra start på dagen! Ge mig fler såna morgnar pleeeease!
Tipi tittade dock lite surt på mig när jag kom hem eftersom hon inte fick följa... :)


Speedy Gonzalez?


Stekt ägg, ananas, melon, avocado, färskpressad apelsinjuice, kaffe och Älsklingens äggröra med grädde (aj aj!)


En trött söndag

Lite trött söndagsstrosande på stan resulterade i en supersnabb löparjacka och ett par ännu snabbare streetskor!
På två dagar har jag nu inhandlat 2 jackor. Bra jobbat Madeleine! Tack, jag vet, jag är duktig. Men det är galet att det känns så skönt att göra slut på pengar.
I love it! <3 ...ända till jag kollar in på kontot... :)



Söndagen är lite trött idag. Även om jag tyckte jag höll mig i skinnet igår så känns det att kvällen blev sen.
Vi träffades hos oss och tände grillen och drack rosé. Mycket trevligt, även om det kanske inte nådde upp till att jämföras med förra helgens äventyr... :)
Gör något det?! Vi hamnade på sportbaren bredvid ett gäng av mystiska varelser. En Nice varelse dök också upp och gästspelade från en annan fest. :)
Det känns att våren är här nu, på riktigt. Solen är varm och det liksom bubblar överallt. Allt är på väg att spricka ut i full blom! :)

 
 
Av massor med foton är det dessa 4 som kan visas offentligt... :)
Ni som inte kom med här på bloggen ska vara tacksamma! Hehe...


Hundens dag

Idag är det hundens dag! Grattis vovvar!
Det firar jag med en liten hyllning till min egna lilla skatt!


Hela världen är uppochner...


Blåa ögon...


Första natten hos husse och matte...


Vadå stora öron?!


Hatar att bada...


Älskar vinter!


Eh?!


Man kan somna överallt och hur som helst...



Matte älskar Tipi! <3


Mitt lilla monster

Efter att först ha varit ledig 5 dagar för att sedan direkt efter det varit hemma och varit sjuk 4 dagar trodde jag att den här fredagen på jobbet skulle kännas som en eeeevighet. Men till min stora glädje sa det swooosh och innan jag visste ordet av hade klockan slagit tre. Härliga fredageftermiddag och härliga lediga helg!



När jag kom hem såg det ut som att världens hårigaste monster lånat gräsklipparen och rakat av sig all sin päls på mitt golv. Monstret hade även fått tag i en kartong som låg i tusen småbitar i sängen och även skakat en stackars blomma så jorden sprutat åt alla håll... *suck* Jag letade febrilt överallt, kanske kunde monstret finnas kvar någonstans i lägenheten? Kanske bakom en dörr eller under sängen...? Det närmaste ett monster jag kom var den lilla vita vovven som såg väldigt oskyldig ut. "Men matte, inte skulle väl jag..." Jag köper det den här gången.
Nu har jag dansat med dammsugaren och allt är frid och fröjd igen.
Nu återstår bara att komma på den där perfekta fredagsmaten... :)


Helgens drink

Thank God it's Friday!

Apple RAZZ

2 cl Bacardi Apple
2 cl Bacardi Razz
Guanabanajuice
Sprite

Häll ingredienserna i en shaker
Skaka och servera i ett glas fyllt med is, gärna krossad
Toppa med Sprite och garnera med härliga hallon




Mums!

Ha nu en härlig helg!


Ni har väl inte missat...?

Ni har väl för guds skull inte missat MQ's vårkampanj?!
Man kan inte missa den. Man får inte missa den. Det går bara inte.


foto: MQ

Ögongodis när det är som allra bäst. Ingen protest! ;)


Sjuk+film=sant

De senaste dagarna har varit fyllda med näsdukar, vila och honungste.
För första gången börjar jag idag känna mig på bättringsvägen. Huvudet är inte lika tungt och min röst börjar bli sig lik. Jippiii! Mitt mål är att vara på jobbet imorgon och sedan vila upp mig till 100% under helgen då jag är ledig. Det är faktiskt väldigt tråkigt att vara hemma och vara sjuk...  Som tur är har jag haft några filmer att kika på! En av dem jag fastnade extra mycket för var;

Changeling är regisserad av Clint Eastwood, med Angelina Jolie i huvudrollen.

Filmen är baserad på en verklig händelse och utspelar sig i Los Angeles med början i sena 1920-talet. Christine, som spelas av Angelina, kommer hem från jobbet  en dag och inser att hennes son är försvunnen. Christine försöker ta hjälp av stadens poliskår för att finna sonen. Poliskåren som redan är svårt anklagad för korruption, är till lite hjälp för henne. Några månader senare kommer polisen med det glädjande beskedet om att Christine nu ska få återförenas med sin återfunne pojke. När Christine möter pojken är hon säker på att det inte är hennes son, även om både polisen och pojken försöker övertyga henne om att så visst är fallet. Christine anklagas för att vara psykiskt sjuk och här startar hennes kamp mot polisen och hennes fortsatta kamp för att hitta sin verklige son.

Åååå, den är verkligen jättespännande! Se den om ni inte redan gjort det!

Betyg 4

Krya på er!


Snyt, spott, morr och host

Det är så tråååkigt att vara sjuk!
Man har bara ork till att sitta i soffan och snyta sig, ingen nytta kan man göra. *suck*
Vad ska man göra när man är sjuk?
Jag slumrade till alldeles nyss men blev väckt en gång i minuten av en liten uttråkad vovve... :)




Bilder från mamma som var barnvakt i helgen


The cake



Min födelsedagstårta som mina fina vänner ordnat åt mig på min födelsedag!
Bakad av ingen mindre än fina Serran-Berran! TACK!
Men! den där andra 2:an ser ut som en 7:a... :)


Helgen med stort H

Hallå bloggen! Euhm... :)

Det är med både glädje, kärlek och sorg jag härmed meddelar att den roligaste helgen på väldigt, väldigt länge är över. Stöten Grande Finale 2010 har passerat. Så länge som jag sett fram emot det och nu så här efteråt känner man sig liksom både tom och uppfylld med glada känslor.
 Ni som jobbat säsong t.ex. vet förmodligen hur det känns. Man kommer hem till vardagen, direkt från en "bubbla" som är omöjlig att beskriva.

Under de här tre dagarna som passerat sedan vi kom upp i torsdags eftermiddag har vi festat både natt och dag, grillat med toapapper, åkt på baken ner för svarta backen, träffat underbara gamla kollegor, blivit invaderade av en stor skara 16-åringar, njutit av solskenet på afterskin, ätit god mat, skrattat ihjäl oss, sjungit till samma sånger om och om igen, väckt folk med kastruller, tagit på stora bröst, torkat oss med servetter, firat en gamling, haft bortamatcher, attackerat gamla ex, rynkat på näsan åt afterski-bandet, haft allvarliga diskussioner, tre av oss har blåst grönt (vem var det??? vem var det som blåste grönt?!) och inte minst har vi varit ett bra gäng som haft det så himla kul tillsammans!!! I <3 U!



 

 



 

We´ll do it again!

Grillfest nån? Snart. Nu! :)
Till helgen är jag frisk igen... Hehe.


Helgens drink

Helgen börjar nu, med en...

Jägermeister

Skruva av korken



...för att förhöja smaken kan du prova att befinna dig på en solig utomhus afterski!


Departure

Skidbrillorna är putsade, partyoutfiten är packad, naglarna har fått fransk manikyr,
brädan står i startpostition för att kasta sig ut i backarna,
vinet står på kylning och humöret är på topp!

Nu drar vi gänget. Och vi ser oss inte om... :)




Unz Unz Unz

Jag sitter hemma och testar partymusiken inför helgen. Och den funkar! Man blir på ett jäklarns glatt humör! :) Idag är dagen fullspäckad med saker som ska fixas. Börjar med en långpromenad med Tipi och sen dejt med Mia på stan. Vi hörs nog senare!

Ha en underbart skön dag i solen!  Jiiiiej!


5 dagar

"Grattis till semestern då älskling!" sa Älskling när jag ringde honom när jag kommit ut från jobbet. Näe, semester är det väl inte? Bara fem efterlängtade lediga dagar!!! :) Efter en smärre epedemi som härjar på jobbet fick vi slita arslet av oss dagen lång. Men vi rodde även den här dagen i hamn! Vad bra vi är! :)
Här hemma fortsatte arbetet med kisspromenad med kissnödig vovve, borstning av hårig vovve som tappar vinterpälsen, dammsugning av världens största gäng av hundhårstrån som invaderat mitt hem och så inslagning av ett paket som ska skickas åter till avsändaren. Men tro inte att jag tänker sätta mig ner och ta´t lugnt. Nej, nu ska det sättas igång att packas och tvättas.
För ni vet ju vad som snart komma skall..?! :)


Tipihår överallt...


Yesterday

Ouppstyrt är bäst!
Jag har konstaterat det förr, men gör det så gärna igen efter gårdagskvällens lilla sammankomst hemma hos oss. Vi avslutade visst inte förrän klockan var närmare halv fyra på morgonkvisten. Man kan ju inte rå för att tiden går snabbt när man har roligt! ;) Under alla de timmarna hann vi med massor;  
vi spelade Buzz (och jag vann båda gångerna...bara en liten parentes),
vi eldade kablar, pratade om resmål långt långt bort, hade feber, pratade om resmål som är närmare, drack massor med goda drycker, bläddrade i kataloger där sidorna klibbat ihop, tittade på blåmärken, tog massor med frisk luft, spelade afterski-musik så grannarna hoppade i sina sängar, gjorde upp planer för graviditeter och tillslut somnade jag sött på kudden.

Idag vaknade jag till ett strålande solsken! Hopp upp och ut i solstolen!
Ren kärlek känner jag för vädret vi haft idag. Total lycka! :) Så länge som vi väntat på detta. Äntligen börjar det igen! Håll tummarna för att nästa helg blir lika vacker...

Tyvärr blev det inga bilder tagna från kvällen igår.


Dom säger att...

Det är tydligen some kind of party på gång. 



Bäst jag hakar på eftersom partyt är at my place...


Uttråkad älskling

Det har blivit eftermiddag och jag ska åka ner till gymmet och svettas lite på Corepasset. Får sällskap av Mia & Jenny, då är det alltid lite lättare att åka dit. Jag önskar dom kunde ha "hundpassning" på gymmet, för då skulle Tipi få kunna följa med. Hon är ganska uttråkad idag och tycker att matte är världens tråkigaste...


Uttråkad älskling...


Helgens drink

Jag vet, det är tidig fredag förmiddag, men vi sparkar ändå igång helgen med en...

Apple Vanilla Martini

3 cl Cariel T&Q Vanilla Vodka
2 cl Sourz Sour Apple

Skaka ingredienserna tillsammans med is i en shaker och häll upp i martiniglas



Frisk och fräsch som en vårvind!


Dagens

Det var länge sedan ni fick en Dagens. Här kommer den! :)


Dagens fuck you;

Varför går inte vita hundar och svarta lerpölar ihop???
Idag har jag tvättat vovven 3 gånger...




Dagens glada gubbe;

Extra skönt att gå till jobbet när man är ledig nästa dag.
Extra skönt att vara på jobbet när man har en kollega som kastar vindruvor i huvudet på en! :)
Extra skönt att vara på jobbet när man har en svår uppgift som man lyckas lösa.
Extra skönt att vara på jobbet när det är glatt och trevligt! I like!





Brunchdejt

 
Finaste!

Började den här torsdagen med en brunch på stan med Jenny, Mia och Serena (som inte fastnade på bild). Väldigt trevligt att sitta och snacka och uppdatera läget.
Mer brunchdejter åt folket! :)


Brunett?

Väl hemma  igår kväll från systers salong gick jag in på FB och uppdaterade min status med "brunett". Överraskad såg jag imorse att det faktiskt var några av er som trodde att jag verkligen hade övergivit min blonda sida?! :) Hehe. Kanske ett dåligt skämt, men vi diskuterade faktiskt möjligheten att jag skulle bli brunhårig.
Hade varit spännande men efter min systers expert-uttalande insåg jag att om jag skulle ångra mig skulle vägen tillbaks till ett liv som blondin bli outhärdligt lång...
Så jag är fortfarande en blondie! :)


Fotobevis

Mitt hår har fått ett mission; att växa!
Därför är det, som ni ser, inte i sitt bästa skick just nu eftersom vi inte klipper det.
Min syster är bäst i världen på att få till en bra färg i mitt hår! Man slipper den där hemska utväxten som annars kan bli när man bleker håret. Hemska tanke! Mitt hår är ett tacksamt hår att slinga! :)

Så till håret vill jag bara säga; VÄX!

Och mitt mission blir att inte tvätta, platta och slita på håret så mycket... Hm.


Magic fingers

Ikväll ska min systers magiska fingrar få sätta lite magi i mitt huvud.
I alla fall i håret! :)
Dags för min kalufs att få lite ny, fräsch vårfärg!

Och så får jag en helkväll med sötnosen!



Sånger värdiga att dansas till

Det är 9 dagar kvar. Hela 9 lååånga dagar kvar innan vi får ta vårt goa gäng, hoppa in i bilarna och dra till fjälls. Med 9 dagar kvar är det tillåtet att börja förbereda mat, packa väskan och ordna bra musik att dansa till. :) Just nu är jag inne på "musikbiten". Bra musik är ett måste i stugan! Men det är ju så svårt att hitta bra låtar som är värda att dansas till! :) HJÄLP!

Tipsa gärna! ;)



Får jag ett tips så blir jag glad, för ni är ju inte världsbäst på att kommentera! :P


På önskelistan

Det verkar som det snart är dags att fylla år igen. Måste man fylla år varje år?!
Vanligtvis har jag aldrig saker som jag önskar mig (eftersom jag redan har allt jag önskar mig, typ!), men i år har jag klurat ut några saker som jag skulle kunna tänka mig att hitta inlindat i paketpapper. :)

Önska kan man ju alltid! ;) Och man kan ju handla saker till sig själv ibland också... Eller hur? :)

En löparjacka skulle sitta fint nu när vägarna börjar bli bara


Till vårt nya golv behövs en snabb och smidig handdammsugare för att få bort alla Tipi´s vita hårtussar.
En Electrolux Ergorapido skulle passa perfekt till ändamålet!



Som sagt; bara vårvägar och avsmalnande byxor. Vita dojjor med lite "skaft"...


IKEA får man aldrig för mycket av.
Presentkort för lite shopping i framtiden skulle gillas




Sådär. Nu har jag önskat mig! :)


Helgens drink- påskdrink

Det är helg och påsk. Alltså blir det en påskdrink den här helgen!
Ibland är det enkla det allra godaste...


A night of passion

3 cl Bacardi Grand Melón
Passionsfruktsjuice

Skaka ihop ingredienserna i en shaker
Häll över is i ett glas
För extra passionfruktssmak lägger du till en halv passionsfrukt




Glad påsk!


Dammsugarkärlek <3

Att sitta i soffan och kika på sin sambo som dansar runt med dammsugaren
...det är kärlek! <3



Det var inte ens jag som sa till honom att han skulle. Han bara gjorde det. Frivilligt.


Tjejresa

God morgon påskafton!
En påskfton som kommer att spenderas på jobbet ikväll...
Förhoppningsvis en lugn kväll som väntar.

Igår landade jag hemma efter några dagar på flykt från livet. Vi åkte dit det inte finns några människor, ingen stress och inga krav på hur man ska vara. Mitt ute i skogen hamnade vi, min vovve och mina två vänner. Vi har gjort upp eld som värmde stugan så pass att det kändes som vi hade feber, vi har lagat god mat och fått knäppa upp byxorna när magen inte fick plats, vi har varit ute i gråväder och byggt en snögubbe som tyvärr inte överlevde, vi har tittat på film när regnet öste ner utanför, vi har spelat "Finns i sjön" med Bamse och hans vänner och vi har inte plattat håret på 3 dagar. Så underbart skönt att bara få vara! 











Nu går jag in i en jobbperiod.
När jag kan pusta ut nästa gång väntar nästa resa! :)


Filmtips i påsk

Hemma i civilisationen igen!

Eftersom påsken verkar regna bort tänkte jag ge några filmtips! :)

Paranormal Activity

Vi tänkte att vi var smarta när vi tittade på Paranormal Activity mitt på ljusa dagen.
Vi ville ju inte riskera att vi inte skulle kunna sova på kvällen på grund av mardrömmar...
Liiite smått besvikna konstaterade vi att vi inte blev så skrämda av filmen trots allt.
Senare på kvällen hoppade vi högt i soffan när en kraftig duns hördes ute på altanen.
"Miiicka...gå och lås dörren" viskade jag knappt hörbart från kudden.
Filmen satte nog sina spår ändå...
Den får betyget 3 av mig.

Cloudy with a chance of Meatballs

Animerad film är inget jag vanligtvis kikar på, men det är alltid kul att variera sig.
Filmen handlar om en kille som gillar att experimentera och uppfinner en maskin som får oanade konsekvenser för hela det lilla samhället som ligger gömt under bokstaven "A" i ordet Atlanten på världskartan.
Filmen får betyget 2 av mig.

Precious

En hjärtskärande historia som fick tårarna att rinna nedför mina kinder.
Vill ni se något som berör och något som får er att både skratta, gråta och bli förbannade? Precious ger allt! Lämnar ingen oberörd...
Filmen får betyget 5 av mig.

Couples retreat

Välkommen till paradiset! Eller?
Romantiskt komedi som lever upp till förväntningarna.
Filmen får betyget 3 av mig.

Glad påsk på er!

RSS 2.0