Imorgon är det JULAFTON!

Vet ni vad? Imorgon är det äntligen dags för mig och min familj att fira JULAFTON! :) Några dagar försent, men vad sjutton, jul är väl när alla ens nära och kära är samlade..? Och imorgon kan vi vara samlade så då är det julafton! Julmat och julklappar i massor kommer det bli. Jiiihooo! :)
Finns dock en liiiiten person jag kommer sakna... :( *snyft*

Efter jul kommer nyår och det ska firas i Stöten är det meningen, även om vi inte har någonstans att bo... :(
Men det finns ju gott om snödrivor! :)
Jag längtar till Stöten och till alla gamla glada säsongare! :)

GOTT NYTT ÅR till er andra som jag inte kommer skåla med på tolvslaget!



Jag & Carina Berg

När senaste numret att Plaza ramlade ner i brevlådan fanns där en intervju med Carina Berg.
Jag kröp såklart ner i soffan med en kaffekopp och bläddrade igenom tidningen på en gång! :)
I intervjun får Carina frågan; Vad är ditt nyårslöfte 2009?
När jag läste hennes svar kände jag bara "shit, det där kunde jag ha sagt!". Det var som att hon tog orden från någonstans inuti mig och placerade dom i tidningen...


"-Jag ska bli bättre på konflikter. Men det är mitt livsprojekt. När jag blir förnedrad av en servitör eller när någon tränger sig före mig i en kö då tiger jag och blir förbannad. Låter det försura mitt inre.
Jag är väldigt känslig för stämningar, för andras stämningar också. Går jag in i ett rum känner jag direkt om det är någon som inte gillar mig. Och så vill jag inte göra något som kan skapa en dålig stämning."

Det kändes som att något föll på plats när jag läste hennes ord. Jag hade inte kunnat formulera det bättre!


Grrrr

..............................................................................................................................................................................

Tur att man har andra kollegor! :)
Kram till er!




Skönhet


Man blir ju nästan förälskad så vacker hon är!

God Jul


All I want for Xmas...

...är att sitta i receptionen på Grand hela kvällen! Näe, inte direkt.
Men nu gör jag i alla fall det och alla tror nog att jag är jättebitter. Det är jag faktiskt inte! Jag känner att det ändå på nåt sätt känns ok. Det är inte julafton idag för mig... Julafton blir på lördag med min familj i stugan i Norge! :)
Självklart hade man ju hellre varit någon annanstans. Men jag har accepterat faktumet att jag skulle jobba och varit inställd på det en längre tid. Och nu ÄR det alltså den 24:e och nu sitter jag här!
Har inte sett många gäster hittills. Anar att dom flesta är hemma hos någon släkting som bor i stan och återkommer inte förrän senare ikväll. Dom få som kikar förbi verkar mest tycka synd om mig...och så önskar dom God Jul!

Om några timmar kommer i alla fall jag få "sällskap" i huset av Harrys personal som ska ha nattklubb ikväll.
Det som känns mest jobbigt är om det kommer någon sur gäst som är ute efter en bit mat någonstans. Det finns inget som är öppet! Men det är ju faktiskt inte mitt fel! Och är det nån som tycker att det är mitt fel så kan dom dra åt helvete, typ! ;)

När jag kom till jobbet för att byta av David hade allra sötaste kollegan Mia lämnat en liten burk med godis till mig! Ni vet en sån där "gammaldags" glasburk fylld med godsaker. Så himla gulligt! Jag blev verkligen superglad! TACK MIA!

Henrik har åkt hem till L-A för att fira julaftonen med sina nära och kära familjemedlemmar och släktingar. Jag hoppas att dom kan ha en fin jul även om det hände något väldigt tråkigt för några dagar sedan...
Ikväll när jag slutar sätter jag mig i bilen och brassar dit jag med! Ska bli skönt att komma hem till Fam. Persson och få öppna några klappar och sedan somna i armarna på min älskling. Mmmm...
(Om jag hade behövt åka hem och lägga mig i en tom lägenhet, DÅ HADE JAG VARIT BITTER!)

Så där, då har jag bloggat på julafton! :)
Då återstår väl bara att önska alla en riktigt god jul!
Hoppas alla har det mysigt ute i stugorna med god mat, goda vänner och en generös Tomte! :)

STORA KRAMAR!

Filmtipset SÖNDAG! :)

Ikväll går en av mina absoluta favoritfilmer på TV4... HEARTBREAK HOTEL!!!
Jag äääälskar ju Helena Bergström. Och i den här filmen äääälskar jag Maria Lundqvist också!
Har sett den massor med gånger och tröttnar aldrig.
Bara ett litet tips sådär!





Klappar hit och klappar dit

Eventuellt är det så att jag bara har EN julklapp kvar att inhandla. Det känns både bra och dåligt. Bra för att min ekonomi inte tillåter att jag handlar mer. Dåligt för att jag ÄÄÄÄÄLSKAR att handla klappar!
Bara jag väl kommer igång så går det av bara farten... Å heeej va det går! :)



Är den här lilla pakken måske den enda som återstår???

Girltalk

En fullspäckad dag, kan man säga, är snart till ända.
Vanligtvis när jag jobbat dagpass är jag trött och slut och vill bara åka hem och slappa.
Men idag åkte jag raka spåret och hämtade upp Micka. Brassade (i snöslasket) till affären och shoppade mat till kvällen.
Åkte hem och satt ner röven i soffan.
Theres kom förbi och hälsade på. Käkade tjejmiddag till dess att killarna kom och invaderade... ;) Dom inledde nån slags hysteridrickande och sen var det dags att skjutsa iväg grabsen på julbord.
Theres övergav Falun för nordligare breddgrader :) och Micka och jag tog vägen förbi Mia hem. Där var det tjejmys med alkoholinslag. :) Det var näääästan så jag trillade dit och blev festsugen! Men neeej..! Vi valde istället det alkoholfria alternativet och valde soffan hemma hos oss i mysbyxor och massor med gott till SodaStreamvattnet! :)
Riktigt najs att bara ligga och slappa och prata skit. Behövs ibland.

Nu önskar jag bara att jag snart får agera taxi så den här dagen är slut. Gick ju ändå upp före 6 imorse...
It´s been a loooong day!

God natt


Good morning sunshine någon!?

Men fy fan, får man va så här trött?
Det enda jag tänker på är min kudde och mitt duntäcke. *gäsp*
Take me hooome!

Bakom en receptionsdisk

En fredagkväll på jobbet kan faktiskt vara ganska mysig ändå...
(Självklart hade jag föredragit att vara hemma, men jag försöker se det positiva i situationen!) :)
När jag vaknade imorse och kikade ut på det gråa och snön som nästan försvunnit anade jag att dagen skulle bli lika grå som vädret. Men när Tipi och jag kom ut på promenad kändes allt mycket bättre!
Och när man sedan kliver ur hissen på jobbet och möts av 3 leende munnar och glada "Heeeej"
så känns det ÄNNU bättre! :) Sånt gillar jag!
Hade sällskap av Micka några timmar, men nu är jag ensam i repan igen. Känns som jag har fått riktigt mycket gjort och kan därför med gott samvete ta en liten kaffepaus/bloggpaus.
Är också glad för att Tipi inte hade ätit upp lägenheten när Älskling kom hem från jobbet. Man oroar sig alltid lite för vad hon ska ta sig för när hon är ensam... Men det gick superbra idag! Känns också som hon börjar få tillbaks "livsgnistan"  efter vår resa och kanske börjar "löpet" ta slut också. Puss på min Tipi!

Imorgon blir det jobb hela dagen och senare på kvällen ska jag agera chaufför åt min Älskling och hans coola :) kollegor som ska ut på partaj. Själv tänker jag hoppa i mysbyxorna och krypa ner i soffan med Micka och glo på Tvn istället för att dricka sprit... eller man vet aldrig. :)

Kram så länge

I juleljusens sken


Så här ser det ut där jag sitter och bloggar nu.
Tror jag är färdig med julpyntandet. Har bara pyntat lite. I köket får det gå i svart och rosa i år.

Tycker det känns skönt när det inte blir för mycket rött och rysch och pysch!


I vardagsrummet är det väldigt sparsamt med lite guld. Julgranen som saknas nu bara!


En liten Nittsjötomte med misse! :)

Dammar av en gammal skiva...

...och får så många gamla minnen i huvvudet plötsligt.
Cd´n som jag dammat av är en av Kurt Nielsen´s som jag fick av Theres en gång i tiden.
Det måste varit efter skolan på Mallorca. För då visste jag inte att Kurt existerade.

Jag minns så väl den gången jag upptäckte "My Street" för första gången. Jag låg i min halva av dubbelsängen (som jag delade men en dejlig danska!) och skulle sova. Tror det var efter nån fest... Stine hade inte kommit hem ännu, eller så kanske hon sov över hos någon annan måske...? ;) Genom väggarna ekade nån melodi som var helt underbar och fastän jag hade lagt mig för länge sedan blev jag tvungen att kliva upp och traskade ner i min pyjamas och tofflor 2 våningar ner till en lägenhet där dörren stod på vid gavel och hög musik strömmade ut i trapphuset. Där inne fanns Kim. Han gav mig en hel lektion i Kurt Nielsen! :) Efter det blev jag liksom frälst! Tack Kim! :)

Jag veeet...

...jag har varit jättedålig på att uppdatera fastän jag varit ledig flera dagar sen vi kom hem. Men ni vet hur det är så här i juletider! Det finns så mycket att stå i! :) Just nu letar jag febrilt efter julklappar till nära och kära...*suck*

Halva dagen har jag spenderat i "Kupan". Faktiskt skönt att gå omkring ensam och kika. Jag har blivit rätt duktig på att försöka göra saker och ting i ett lugn (-are) tempo. Vanligtvis springer jag fram i 120 km/h fastän jag inte alls har bråttom. Framsteg - idag LUNKADE jag fram. :) *Grattis till mig*
Kroppen säger att jag stressar för mycket. Jag lyssnar!

Då har jag äntligen satt min fot på Gran Canaria för första gången i mitt liv. Mina fördomar har haglat över den ön tidigare och jag har helt enkelt inte velat åka dit förut! (Nu hade jag inte så mycket att säga till om då det inte var jag som valde resmålet.) Jag tror fördomarna uppstod någon gång under min karriär som reseledare.
Det snackades väldigt mycket om Grancanbland guiderna, både gott och ont.
Nu har jag ändå bara sett en liten del av ön. (Tycker inte det räknas när man åker genom ön med transferbussen.) Själva ön tycker jag är ganska ful. Ingen vacker natur direkt, förutom vid kusten. Ganska grått och trist.
Mogán var en gullig liten by. Några stora hotellkomplex, en liten (alldeles lagom) strand, inte ett "partyställe" i sikte och ett ganska litet utbud av restauranger. Perfekt för vårt resesällskap med andra ord!
Veckan var lugn och avslappnad. Lägenheten vi bodde i var över all förväntan! Superfräsch verkligen! En härlig stor terass med solsängar. Mmmm, I like!
På Susannes födelsedag väckte vi henne med frukost på sängen (såklart). Dagen fortsattes med paraplydrinkar vid poolen. :) Det känns alltid lika lyxigt att sitta under en palm och sörpla på en Pina Colada! :)
(Mer sånt i vardagen pleeease!)
Annars gick vi mest mellan poolen och mellan hotellet och havet. Pressa pressa pressa! När solen steker på skinnet trivs jag som bäst! (D.v.s. när alla andra klagar över att det är för varmt!) Som det är i Turkiet i mitten av juli, så ska det va när man är utomlands! :)
Veckan får i alla fall ett högt betyg! Tack alla inblandade!

Kram


We´re hooome!

Hej hej!
Jodå, vi är hemma igen. Har bara hittills inte haft tid att sätta mig ner och uppdatera. Men den som väntar på nåt gott...eller hur?! :)

Har haft en underbart skön vecka i Mogán. Soligt och mellan 20-25 grader varmt. Vad mer kan man önska sig i december?! :)

Här kommer några pics:

       

Att packa en resväska del 1

Jag har äntligen satt igång! Halva väskan är full...
Provade kläder innan och allt var fult, så jag vet egentligen inte vad det är som ligger i väskan. :S
Imorn måste det bli en repa på stan och inhandla lite snygga "vanliga" kläder.
Jag kan ju inte bara ta med mig alla partyklänningar!
"La, la, la här kommer jag till beachen i den "lilla svarta", la, la, la... *tänk er*"

Äntligen ska jag slå mig ner i soffan och slappna av lite medan jag kollar på "Bonde söker"...
Snäll som jag är har jag även börjat packa min lilla slagskämpes väska med... Hoppas han tycker det är en trevlig överraskning när han kommer hem från jobbet! :)
Inte undra på att man får magsår när man tar tag i saker som man inte alls har att göra med egentligen. *pust*
Jag blir så trött på mig själv.

På jobbet idag blev jag superglad av att se Eriiiiika igen! Ser ju nästan aldrig henne nu för tiden! :(
Har saknat dig! (fast å andra sidan tycker jag du är lite äcklig med...) ;) *puss* Ses om nån vecka!

Imorn är det finputsning av packningen som gäller. Fick även ett sött litet sms för en stund sedan;
"Inbjudan: Du är härmed inbjuden på sushilunch på stan imorgon"... Från min älskling såklart! :) Älskar honom! 

Jag hör av mig innan jag drar. Kram



 

Tisdag...sen onsdag!!! :)

Hej alla tomtegubbar där ute! :)
Idag är det som bekant tisdag. Bara en dag kvar på jobbet nu sen är det soooo loooong och goood byyeee! :)
Jag kan knappt bärga mig till klockan slår 15.00 imorgon och jag får knata ut genom dörrarna och inte komma tillbaks förrän om dryga TVÅ veckor! Vad sägs om det va?? Ganska skönt...

Har dock inte börjat packa ännu men det är ett senare problem... Men jag förbereder lite annat som hör resan till!
 
Hörrni, TACK för era söta kommentarer som ni lämnar! Jag blir förstås jätteglad av era positiva ord!

Anna Lena; Vi kommer upp över nyår på ett eller annat sätt. Så då seeees vi! :) Jiiiej! Längtar! Har ni bestämt hur ni ska bo? Ska ni boka paket?

Marie; Jag strävar inte efter att bli "BlondinMadde". :)
Tack för kransen, den passar så bra på vår lilla dörr!

Hopp i säng! :)

Kramar

I´m back :)

Heej! Nu är det några dagar sedan jag hade tid att uppdatera bloggen. Men nu är jag här igen! ;)

I fredags blev jag beordrad att stanna hemma från jobbet då jag inte mådde helt ok. Det var nog välbehövligt tror jag. Kroppen säger ifrån på alla möjliga sätt just nu... Av egen erfarenhet vet jag att det är bäst att lyssna. Jag tror dock att jag har svårt att höra ibland...

På lördagen var det bäst att rycka upp sig igen. Min allra äldsta vän fyllde 25 och ordnade fest i bystugan hemma. Det blev en ganska lugn men väldigt trevlig tillställning. Tack för det! :)

Söndagen blev ändå tung på nåt sätt. Trött i mössan liksom...
Älskling och jag hann springa en vända på julskyltningen på stan. Mysigt! :)  Sen åkte vi hem och däckade i soffan med hemlagad pizza, lussebullar och glögg.
Jag vet inte vad som hände sen för plötsligt fick vi energi från någonstans och julpyntade ute på gården. :) Det blev superfint!

Just nu pågår en liten kamp mellan min hjärna och min kropp. Hjärnan säger att jag måste ta tag i att packa nu! Kroppen säger att jag ska sitta stilla och inte göra någonting! Hm! Får se vem som vinner slaget om Madeleine. :)

Här kommer några bilder från helgen;

          
     
Ha en fin dag alla!


RSS 2.0