I don´t know about you...

...men jag drar i alla fall hit och bor några dagar!




Whooop whoooop! ;)

Jag önskar mig en String





Jag är lite hat-förälskad i String Pocket.
Men nu har jag i alla fall bestämt att jag gärna vill ha en (eller flera) i mitt hem.
Gärna vit. Det är ju snart jul... ;)


"Oj, vad fint ni har det!"

När vi som bäst satt och jäste i soffan igår kväll och precis hade stängt av världen runt omkring, ni vet, satt upp håret i en ganska ful tofs mitt på huvudet, hoppat i Älsklings t-shirt och såg allmänt ful ut ringde det på dörren. Shit också! Tipi skällde som en galning och jag försökte hålla i henne medan Älskling gick och öppnade. Jag hörde inte ett ord vad som sades vid dörren eftersom Tipi skällde så högt. Älskling kom tillbaks från dörren och sa försiktigt; "Vill vi köpa jultidningar?" Hmm. Ja, men varför inte!? Visst! In kommer 3 små tjejer tassandes. Tipi rusar fram och börjar pussa dem i ansiktet som ett "förlåt för att jag skällde på er". Jag och Älskling börjar bläddra i varsin jultidning. Och så säger en av flickorna; "Oj, vad fint ni har det!"
Jag blir jätteställd och tänker på skohögarna som de fått kliva över för att komma in i hallen, morgonrocken som ligger kastad över en stol, en öppnad vinflaska på bänken, trattisar som ligger på tork på en tidning, kaoset på vardagsrumsbordet och inte minst allt damm som ligger väl synligt efter de rivna gipsskivorna i "gamla köket". De andra två tjejerna håller med och nickar. Vadå?! tänker jag. Ser ni inte hur jäkla stökigt det är?! Ser ni inte allt skit som ligger framme här och där?! Nej, dom såg bara att det var fint. Till och med där vi har rivit tyckte dom att det var fint. I mina ögon är det KAOS, med stora bokstäver.

Sms-konversation med Mia här om dagen;

Mia: Tänkte om du vill ha sällis om jag ska komma ut till dig?

Jag: Ja jättegärna! Men jag har stökigt och jag orkar verkligen inte städa innan du kommer!

Mia: Joo men schyssta då, kan du inte städa? Snälla?!

Det går några minuter...

Mia: Jag slår vad om att du städar just nu!

Jag: Näe! Det gör jag faktiskt inte!

Men vad tror ni jag gjorde...? Hihi...


Inte mitt hem just nu...

Gamla saker

Dom här två skatterna plockade jag hem från Mimmi & morfars hus. Snygga va?





Med en strykning grundfärg, nästan som nya!





Jag har inte riktigt bestämt mig vad som ska hända med stolarna nu. Ska dom få vara vita? Ska en bli svart? Eller kanske rosa...? ;) Vad tycker ni?

Och i bakgrunden av bilderna syns lite av det kaos som råder där väggar har rivits och gamla golvet bara väntar på att få bli nytt. Please God, help me...


Recept på en bra dag

Om ni bara visste vad jag kände mig duktig igår! Inte en endaste minut låg jag på latsidan!  
Jag började dagen tidigt med en svamptur med bästaste Mian. Vi gjorde ett besök på vårt hemliga kantarellställe och jo, det gjorde oss som vanligt inte besvikna! :) Jag hade premiärtur med min "nya" svampkorg som jag tog hem från mormors och morfars hus när vi plockade ur det i helgen.


Visst är den söt? Nu kommer Mimmi & morfar alltid vara med mig i skogen...

Jag fick lära mig två nya svampsorter; björksopp och aspsopp. Och så hittade jag på en egen ny sort; hat-kantareller! Det är dom där små ynkliga kantarellerna som är så små att dom knappt syns... Stora och färska ska dom va! Efter skogsturen fortsatte jag på min egen gård och hittade både hallon och smultron.


Monster-smultron?

Sedan slängde jag ihop en alldeles underbar lasagne som jag mumsade i mig. Vid det här laget hade mitt vanliga jag kanske satt mig i en solstol med min bok, men icke! Jag plockade fram gräsklipparen och tog en sväng-om på gräsmattan. Check!
Huslig är vad jag är! Hihi...
Mia hörde av sig och ville komma på filmdejt. Men innan hon dök upp hoppade jag i bilen och åkte till ett fält som jag länge velat fota. Och igår var den perfekta dagen eftersom solen sken och allt var så vackert! Men jag hann ta EN bild innan batteriet dog. Snacka om miss...


Ja ja... det kommer väl fler chanser...

Mia och jag kollade på "Cornelis".
Hade högre förväntningar på den. Den var ju ganska seg faktiskt.
Sena kvällen, efter klockan elva, och Älskling kom hem. Jag hade tänt massor med levande ljus ute vid poolen och hällt upp varsitt glas vin. Luften kändes läskigt kall, väldigt mycket höst. Men vad gör det när vattnet höll 38 grader?! Jag blir alltid lika lycklig när jag kryper ner i poolen. Det var nästan helt stjärnklart och månen lyste så fint.
Jag blev typ kär i natthimlen. <3

DET är receptet på en bra dag!

Sport vs. Party

Helgen som gått bjöd på ledighet, strålande sol, sportiga killar och lite fest. Vi startade i Norge tidigt på lördag morgon och tog oss ner till Sälen där grabbarna startade Cykelvasan. Nadja och jag åkte som prinsessor i bil efter banan och hejade på våra duktiga killar i Evertsberg. De kom i mål på strålande tider. Man blir lite avis att man inte är lika sportig själv! Men ännu är det ju inte försent...
Vem vet, jag kanske står på startlinjen 2012? ;)


Snygg-Nadja med finaste magen <3


På startlinjen...


Svensson är iväg!


Henrik halvvägs...


Min duktiga älskling i mål <3


Bra jobbat! :)

Ingen rast och ingen ro! Vi hoppade in i bilen och drog hemåt för att gå på inflyttningsfest hos Mian. Kroppen var så trött, så trött, men ingen återvändo... :) Som vanligt väldigt trevligt på "förfesten" hemma hos Mia med massor med goda plocksaker att äta på. Mums! Senare drog vi ner på Rådis för att lyssna på Falu Funk. Bra drag och massor med glada människor!


Carro & jag myste i mörkret ;)


Haha! Mia, Emma & jag i toakön... :)

Var det här kanske sommarens sista kväll när vi kunde partaja under bar himmel?

Kram på er alla fina!

Nya projekt!

Ständiga projekt har man ju när man är husägare. För man blir ju aldrig klar med sitt hus!
När vi flyttade in hade vi två kök... Ett gammalt fult kök. Och ett nytt fint kök! Planen har hela tiden varit att riva det gamla köket och öppna upp in till vardagsrummet. Och vet ni...? Igår hände det. Den ena väggen revs, en sån skön känsla när man äntligen kommer igång med något man väntat på så länge. Det är fortfarande en låååång väg kvar innan vi är klara; det ska rivas lite mer, läggas nytt golv, sättas in kamin och målas/tapetseras. Puh! Tur att hösten snart är här så man kan vara inne och pyssla med gott samvete! ;) Jag behöver leta upp massor med bra inredningsbloggar och kika i mina sparade "Hus & Hem-Magasin" för att få en inspirationskick! Motivationen är i alla fall på topp!


Älskling njuter av att få förstöra saker... Och nu gör det ju inget om de går sönder för en gångs skull! ;)

Ett av de projekt vi bestämt skulle genomföras under semestern var att sätta upp en skärmvägg ute vid poolen, för att få det lite mer "privat" på vår uteplats. And we did it! Med ett mycket gott resultat om jag får säga min mening, och det får jag ju för det är ju min blogg..! Haha! Före:


Efter:


I framtiden ska förmodligen väggen målas också, men det måste man vänta med till nästa sommar...
Vem vill komma och bada? :D


Drinks on the house! ;)



RSS 2.0