Nattblogging

Hemma från ett jobbpass! Nu måste det varvas ner så jag kan sova... Brukar ju ha problem med det när jag ska upp och vara på jobbet klockan sju igen. I natt ska jag till på köpet sova ensam. Skönt med hela sängen för sig själv! :) Hihi! (Får man säga så???) Jobbkvällen har varit bra. Det har kommit och gått i vågor hela passet. Som tuuuur är hade jag bästaste Serena som sällskap. Idag fick hon även rycka in och leka "Johan" för att laga en bastu. Duktig! *klapp på huvudet*

Om jag inte hade sett så risig ut skulle ni fått se en bild på min nya pyjamas som jag fick i present av Marie & Matte. Den är supersöt! :) Men som sagt, en annan kväll... :P

Nu ska jag återgå till att se slutet av Eurovision Song Contest.
Ska Danmark vinna måske?
Vi er röde, vi er hvide...

God natt alla fina! <3


A perfect match!

Hemlagad sushi är det bästa man kan äta på en mysfredag! Och när man gör sin egen sushi kan man ju välja helt och hållet själv hur de ska se ut och vilka ingredienser man vill använda. Mmm, så gott!
Jag överraskade Älskling med att ha sushin klar när han kom hem...


...och han överraskade mig med rosor!

A perfect match helt enkelt! :)

Just ja! Jag klickade hem en ny liten leksak igår...
I can´t wait till den landar i min brevlåda! *Iiiiii*


Visste ni?



Visste ni att jag har världens finaste syster?


Helgens drink

Frozen Rose

3 cl Tequila Rose likör
3 cl ljus tequila
ett stänk Triple Sec
ett stänk Sour mix

Mixa alla ingredienser med krossad is
Häll upp i martiniglas och servera med en jordgubbe på kanten



Passar utmärkt en solig kväll sent i maj... :)


Leriga tassar

Igår gjorde jag ett tappert försök att gå på en liten picknick med Tipi som sällskap. Vi gick ner till ängarna där det finns några små "bryggor" att sitta på. Jag bredde ut picknickfilten, plockade upp jordgubbarna och tog av mig skor och strumpor.
2 sekunder senare svischar Tipi över filten. 1 sekund tidigare har hon sprungit i 120km/h i den leriga bäcken nedanför "bryggan"... Detta resulterar i lera och tassar överallt. 4 sekunder senare täcks himlen av mörka moln.
Ok, jag fattar vinken! Jag går hem igen...
Men ett tappert försök var det i alla fall!



Receptionsrynkan

Har ni hört talas om receptionsrynkan?
Det är en rynka som kan uppstå när man som jag, jobbar i en reception där man ska stå och se så förbannat glad och trevlig ut hela tiden. Efter ett åttatimmars pass kan man se en skarp rynka vid sidan av munnen. Lika fasansfullt att se den varje gång! Det ser alltid ut som den kommer sitta där förevigt. Men...efter några timmars vilande från repan är den borta igen. *pust*

Receptionsrynkan kan också visa sig när man varit på Magnus Betnérs föreställning "Livets Ord".
I två timmar satt jag och skrattade och log. Det gillar receptionsrynkan.
Och jag gillar Magnus Betnér. Rolig, smart och snygg kille med vettiga åsikter och värderingar. Om ett skratt förlänger livet kommer jag efter gårdagens 2 timmar leva förevigt...vilket enligt Magnus inte är något att sträva efter.


Ett av mina försök att släta ut receptionsrynkan...


Magnus <3

Hej bloggen!
Sorry för dålig update de senaste dagarna, men jag har försökt fördela min (dyrbara) lediga tid på att umgås med min familj. Väldigt sunt prioriterat om jag själv får säga vad jag tycker! :) Och det får jag ju för det är ju min blogg... Hehe.

Idag vaknade jag upp med några lediga dagar framför mig! Känns såklart superbra, förutom att det känns som en förkylning kommer smygande. Attans! Ingen bra tid för förkylning. Imorgon ska vi äntligen få gå och kolla på Magnus Betnér som är i stan med sin föreställning "Livets Ord". Ska bli grymt skoj! :) Eventuellt blir det en eller några drinkar efteråt. Magnus Betnér i alla ära, men det roligaste blir ju såklart att umgås med "gänget". :) (Fjäsk!)



I eftermiddag står husvisning på schemat. Är det drömhuset kanske? :)


Söndagsutflykt

Efter en välförtjänt sovmorgon bestämde vi oss för att åka och hälsa på syster och sambon som kom hem från en utomlandsresa igår. Måste ju se hur bruna och fina dom var! :) Älskling cyklade, vädret till trots, härifrån och fem mil mot målet. Själv satt jag i en varm och skön bil medan regnet öste ner. Plockade upp Älsklingen som hade förvandlats till en dränkt katt... :) Precis som jag trodde så var syster och sambon sådär äckligt fräscha som man bara är när man varit på resa.
Fick fina presenter! :) Tack!


Finast!

Saknar gårdagskvällen massor. Det var en fest helt perfekt enligt min smak! Massor med skratt och söta N hade ordnat allting så bra. Måste göra om snart igen! :)

Igår var det fest, idag är det söndag. Det betyder att det är tillåtet att slappa i soffan...vilket jag redan gör. Hihi.


Nattsudd

Jag sitter ensam i köket och äter pasta. Tonfiskpasta om jag ska vara noga... :)
Klockan är halv 3 på natten, hemkommen från cocktailparty som slutade med en timme på krogen. Bra kväll! Bra initiativ! Bra tjejer! :)







Och nu...8 timmar senare;





...säger jag godnatt! ;)


Gräv ner mig

Jag tror jag tänker förskona er från mitt klagande.
Med andra ord ska jag inte blogga idag...
När jag är på bättre humör återkommer jag. När fan nu det kommer inträffa???!!!

Men en äppelpaj har jag i alla fall lyckats slänga ihop...kanske den kan ge mig lite glädje...?



Drömmar

Jag är inne i en period då jag skulle kunna sova hur länge som helst på morgnarna. Ofta har jag djupa, klara drömmar innan det är dags att vakna. Jag tror att jag medvetet håller mig "nedsövd" för att få fortsätta drömma.
Undra om det kan vara så? I väldigt många av mina drömmar är det en person som finns där. Inte alltid i centrum, men i alla fall i bakgrunden. Jag har funderat på vad det kan bero på, och när personen började dyka upp i drömmarna. Jag har i alla fall svaret på när... När vi sist träffades insåg jag att den här personen skulle mer än gärna få vara närvarande i mitt "nuvarande" liv. Det är en konstig tanke och känsla, men det blev liksom bara så tydligt när vi träffades och jag kom på att allt kändes så naturligt. Vi skulle kunna vara riktigt goda vänner! :)
Jag kanske bara svamlar, jag vet... Men jag ville bara få spotta ur mig det. :)
Vissa saker behöver få komma ut!


<3

Tack för att ni höll tummarna så bra! Vi vaknade upp till alldeles strålande väder idag! :) Vi hoppade i bilen och åkte på en liten utflykt. Strosade i solen i en fin liten by och strandade tillslut på en öde badplats.
Tipi busade i vattnet medan vi myste i solskenet. Härliga dag!

 







Dagen avslutade vi med en cykeltur ner på gymmet och ett svettigt spinningpass i sällskap med Serena. Tro´t eller ej men jag orkade cykla hela vägen hem igen... :) Kvällen avslutar vi med några avsnitt av den absolut superbra serien The Pacific,
se den!

Puss å gonatt!


Ja vi elsker dette landet...



Hipp hurra!
Halvnorsk som jag är firar jag lite extra idag! :)

När råttorna är borta...

...passar katten på att städa och torka golvet.
Eller hur går det där ordspråket nu igen?
Älskling packade i cykeln och hunden och åkte till fd. hemorten för en cykeldejt med sin morbror tidigare i förmiddags. Det resulterade såklart i en alldeles egen hemmadag för mig! :) Inte så tokigt. Jag ska ju visserligen åka till jobbet om några timmar, men en halvdag helt i egen makt i alla fall! :) Jag undrar om min andra hälft skulle gjort samma sak om han varit hemma ensam? Torka golvet...? Nja...

Imorgon är vi i alla fall lediga och har planerat en dag där vi bara ska göra saker tillsammans. Verkar som det kan bli en liten utflykt på obestämda vägar. Kanske packar i picknickfilten jag fick i present av Linda...
Håll tummarna för vackert väder! :)


<3


Superwoman

Jag som skulle hålla mig vaken stupade i säng när klockan var halv sju... Vaknade en timme senare och kände mig ännu tröttare. Bäst att upp och hoppa så man hinner piggna till innan Älskling kommer hem från jobbet. Han hatar nämligen att sova middag... :) Lite kaffe och sommarkrysset (med vissa fina "inslag"...) gjorde att man piggnade till liiiite. Nu har solen gått ner och mina grannar undrar säkert varför jag dansar omkring här hemma alldeles ensam. Låt dom undra... :)

Min partyskiva går på högsta volym i bakgrunden.
DET är ett recept på hur man vaknar till liv!
Jag älskar musik! :)


Här kommer en specialare till superbamsen från superwoman! ;)


Sommar sommar sommar



Sommarvärmen har kommit! :)
Pang sa det, och över en natt var allt förändrat. Efter regn kommer sol, eller hur? ;) Jag har stått inne hela dagen på jobbet och knappt vågat titta ut ifall jag skulle få panik och lämna repan och springa därifrån. Sakta men säkert räknades timmarna ner till klockan slog tre och det var dags för mig att lägga benen på ryggen och dra hemåt. Ääääntligen hemma!
Efter en nästintill sömnlös natt vill min kropp inget hellre än att lägga sig på sängen och vila en stund, men vem har ro till det när solen strålar så underbart utanför?! Hade det varit min lediga helg vet jag vad kvällen hade bjudit på. Men icke. Ikväll är det ensam-hemma-mys som gäller... Ja, med tillhörande vovve såklart! :)

Sola lugnt!


Fool me

Jag sitter och försöker lura mig själv att det är sommar och varmt med att äta en supersomrig sallad! Men det känns inte som jag köper det... Inte när jag precis höll på att regna bort på promenaden. Fick finbesök imorse av min allra äldsta vän! :) Trevligt värre, men supertråkigt att jag måste jobba och inte har den tid jag skulle vilja till att umgås... :( Jag hoppas vi hinner ta igen det när vi drar på resa om några veckor! :)
På tal om resor så flög min lilla syster och hennes sällskap iväg imorse.
Äntligen kom ni iväg! :)

Salladen är uppäten och jag måste ta på mig ansiktet och håret och dra till jobbet.
Det tar emot så fruktansvärt...tyvärr. Jag hoppas jag blir positivt överraskad när jag kommer dit och blir på ett jäklarns glatt humör! :)


Laddad som aldrig förr... :)


Vad gör man en regnig dag?

Vad gör man en regnig dag som denna? Det är väldigt lätt att deppa ihop totalt när man kikar ut...
Jo, man tar en snabbfika på stan med goda vänner! :) Annars kan man också bjuda hem halva släkten på en väldigt försenad födelsedagsträff. Pajerna vi skulle bjuda på krånglade och ville liksom aldrig "stanna".  Men i slutändan blev det väldigt gott och uppskattat! :) Fina presenter fick jag också! Tack!
Nu har Älskling stuckit iväg på en biodejt med N.ice.
Det blir alltså en ensam hemmakväll för mig och Tippan. :)

 
Söta småkråkor! :)

Helgen bjuder på jobb i långa banor. Helveteshelgen har börjat... :(
Önska mig lycka till!


Morning chart

På morgonen när man har lite svårt att vakna till liv är det perfekt att slå på MTV och digga igång till deras musik. Ofta är det någon lista som spelas på förmiddagen. Perfekt!

Här är min egen lista på låtar som ger en powerstart på en seg morgon;

5. You & I, Medina

4. On the beach, Sonic Palms

3. Hot, Inna

2. Memories, David Guetta feat. Kid Cudi

1. Stereo Love, Edward Maya




Stereo Love må vara uttjatad. Men, av någon konstig anledning har den en speciell plats i mitt hjärta... ;)

Kaffe för kropp och själ

Min lediga dag började med en välbehövlig sovmorgon och senare en promenad med min skatt. Vid lunchtid mötte jag upp Mia och Serena på stan för en lunchdejt. Myyys! :) Nästa stopp var möte på jobbet. Efter mötet uträttade jag, med Micka som sällskap, diverse ärenden. Väl hemma igen bakade jag en mumsig kaka till morgondagens besök... Mums! Blev sedan grymt sugen på att ta ett varmt bad. Kom också på att jag fick en hemmagjord present av min syster när jag fyllde år i form av en bodyscrub. Kaffescrub! :) Den funkade utmärkt och huden blev len som en babybak. Älskling får en kaffedoftande babe mellan lakanen i kväll... :) Hehe.
Tack syster! Hemmagjorda presenter är extra uppskattade!
Om någon är intresserad kanske jag kan tjata till mig receptet?! ;)


Kaffe för själen!

Filmtips...igen!



Min snälla kollega tipsade om The Fourth Kind. :)
Filmen är en sci-fi skräckis som påstås vara baserad på verkliga händelser.
Tuff som jag är slog jag på filmen en sen kväll när jag var hemma ensam...och stängde av den efter 3 minuter...livrädd. Men igår gav jag filmen en ny chans, denna gång med Älskling bredvid mig i soffan.

Milla Jovovich spelar psykologen Abigail Tayler som arbetar i staden Nome, Alaska, där hon kommer i kontakt med flera människor som visar sig ha samma sömnproblem. Under hypnos blir hennes patienter som galna och den verkliga orskaken bakom sömnproblemen börjar sakta men säkert krypa fram...

Filmen bjöd på många "skrämsel-hopp" i soffan och några partier där jag ville gömma mig under filten.
Jag gillar vanligtvis inte sci-fi, men det speciella sättet filmen är gjord på, med påstådda autentiska bilder gör det hela mycket mer trovärdigt och spännande.
Någon gång under natten vaknade jag och trodde att jag skulle komma att drabbas av samma öde som människorna i filmen. Jag kröp tätt intill Älsklingen och kunde som tur var somna om...livrädd.
Filmen satte sina spår... :)

Betyget blir en stark 3:a

SE DEN MED SÄLLSKAP! :O


Filmtips

Igår såg jag Bröllopsfotografen för andra gången. Och nu gillade jag den ännu mer! Bra skådisar, tokig historia och humor på hög nivå. Den får en 4:a i betyg av mig. Jag tror visst jag blivit lite kär i Tuva Novotny också...hur vacker är hon inte???


Vacker vacker vacker!


How to start a Monday morning

Jag hittade en liten lapp i mitt fack när jag kom till jobbet imorse.
Alla borde få en sån start på en seg måndagmorgon! 
Fler lappar till folket! :)



Att den här personen sedan har trackat mig hela dagen med nötter i kaffet,
nötter innanför kavajen och nötter i huvudet är en annan femma...

Söndagsångest

Helgen har gått i 120 km/h. Var tog mina tre lediga dagar vägen?! (Känns inte bra att bli lurad sådär...) Jag vet egentligen inte vad jag har gjort? Vet ni?
Vi har varit hundvakt åt 50 kg. schäfer, vilket tar lite på krafterna.
Igår kväll bjöd Mia in till partaj. Vi skulle inte gå till nattklubben, men var hamnade vi? Jo, på nattklubben. Och tur var väl det då det spelades både Manboy och Du-du-du. :)
Idag har det varit mys med syster-yster på besök. Sommarkläderna är utlånade igen, och den här gången hoppas jag att mina kläder kommer iväg på en utlandsresa... :) Helgen är alltså över. *suck* Söndagsångesten är stor.

 
 
 








Frukostpromenad

Får man chansen att gå till konkurrenten, (hör och häpna!) Scandic, och testa deras frukostbuffé tackar man ju inte nej. Så imorse promenerade jag ner på stan och mötte upp Mia och fortsatte upp för den långa backen mot frukosten som väntade på oss. Gott att äta hotellfrukost på nåt annat ställe än på jobbet, man tröttnar liksom... :) Jo, man kan tröttna på hotellfrukost när man äter det flera gånger i veckan...

I helgen är vi hundvakt åt Tipis bästis, Boss. Ingen sovmorgon här inte! Tipi som vanligtvis är en riktig sjusovare vaknar tidigt för att inte missa tiden tillsammans med sin kompis. :)



Nå? Vad skjer i aften?! Lite rosé måske? :)


Helgens drink

Maj är här...

Saint Tropez

Rosévin
Fanta eller Sprite


Blanda hälften/hälften rosé och fanta/sprite
Is och bär gör drinken vacker



Somrigare än så här blir det inte!


After work

Just hemkommen från after work på Banken. Ja...jag har ju inte jobbat idag, men det är fullt tillåtet att gå på after work ändå! :) Mia och Helen var mitt sällskap.
Och det var sådär trevligt ni vet, så där som man vill att varje dag ska vara! :)
Lite rosé kan få alla dagar att glänsa lite extra! ;)
God dip till snackbuffén ger extra plus till eftermiddagen... Hehe.

 
Mia bjöd på Barbabert hemma på gården...

Rosé på Banken


Söta Helen!


En ny fredagstradition är invigd. :)


Lägenhetsvärdering

Klockan har inte slagit tolv ännu, men det känns som jag redan hunnit med en del idag! Bland annat;

Vi har fått lägenheten värderad! Jättespännande! Vi har varit lite nyfikna på om man kommer kunna få tillbaks pengarna man lagt ner (gärna med liiite vinst...) vid en eventuell försäljning. Mäklartjejen tyckte lägenheten var i toppskick!
Vi blev mycket nöjda med hennes värdering. Skönt!
Tyckte lite synd om henne när hon kom hit. Hihi. Hon hade cyklat upp för hela långa backen till berget och fick världens eftersvettningar när hon väl satt sig vid köksbordet... :) Men hon var supergullig!

Jag har tagit den tredje och sista Twinrix sprutan.
Nästa vaccination borde bli omkring 2030... Skrämmande.
Läkaren gav mig ett plåster med rosa fåglar på. Tyckte det var min stil. Hm.

Långpromenad med Tippan som sakta men säkert börjar bli sig själv igen.
Badade stolt i ALLA vattenpölar och diken i sikte... :)

Nu har jag några timmar att slå ihjäl innan det är dags för veckans sista arbetspass.
Till min stoooora glädje jobbar min favorit i lobbybaren.
Mycket lättare att gå till jobbet med den vetskapen!
Sen är det helg! Äntligen.
Får se vad morgondagen har att erbjuda. En after work måske? :)
After-ledig dag funkar också...

Kram på er!


Jag bjuder på en Dagens idag :)


Time to fly

Om en månad är det dags att packa resväskan, äntligen! :)
Den här gången blir det en härlig tjejresa med några dagar i en storstad. Jag hoppas på solsken och temperaturer över 20 grader, sköna uteserveringar, galna klubbar och bra shopping!
Jag längtar efter att få sätta igång att packa resväskan!
Måste snart börja planera outfits... :)
Ska bli spännande att resa med två brudar som aldrig har träffats. Hehe.
Det kommer bli perfekt!


Förra resan bjöd inte på några klubbar...
men på desto fler grader över 20-strecket...


web-tv-kärlek

Nya avsnitt av The Hills och The City är ute på mtv.com!
Jag ska snart mysa ner mig i soffan för att äääntligen få se mina favoriter.
Förra avsnittet av The City fick mig att gråta... :) Känslig, jag vet!
Få serier är så inspirerande. I love! <3


Whitney. Bild från mtv.com


Frisör-Marie tipsar!

Tips för slitet och torrt hår!

Många kunder kommer in på salongen och frågar efter en inpackning för att deras hår är slitet eller torrt. Det jag då först brukar fråga är vad dom har för schampo och balsam. Då visar det sig ofta att det kanske är mindre bra produkter. Visst är det jättebra att göra en inpackning då och då, men ännu viktigare är det att använda bra schampo och balsam varje dag! Hellre bra varje dag, än bra en gång varannan månad! Det är heller inte fel att byta schampo ibland. Investera i första hand i ett bra schampo och balsam som passar ditt hår. Tycker du att det är dyrt?  Försök att kolla efter kampanjer och erbjudanden hos din frisör. Det brukar oftast finnas något bra erbjudande! Det tjänar både ditt hår och du på! Dessutom är schampon som du handlar hos din frisör drygare än de i butik, som ofta är utspädda med vatten. (Detta gäller även färgat hår! Det är viktigt att använda bra produkter om man vill att färgen ska hålla längre!)
Satsa på att komplettera med en bra vårdande inpackning eller liknande efter hand!
Lycka till!


Maddes favoritschampo från L'anza


//Marie     


Tipi är skadad

Ni anar inte hur svårt det är att se sin vovve lida så här och inte kunna göra något för att hjälpa henne! Hon är fortfarande förstörd efter helgens onödiga smällande omkring oss... Hon vill bara ligga under bordet, långt nedsjunken i bädden eller i badkaret. Där ligger hon och liksom "rädd-krampar". Man ser hur hela kroppen rycker och liksom drar ihop sig. Ibland får hon riktiga anfall där hon bara hyperventilerar.
Man ska aldrig ömka en gråtande hund, men det är så svårt!
Jag önskar att Ceasar Millan kunde komma in genom dörren och ställa allt till rätta. Hoho, Ceasar!

Finns det kanske nån annan superspecialist på hundar som vet vad man ska göra?!
Just nu lägger jag allt mitt hopp i tassarna på schäfern Boss som kommer och bor hos oss från torsdag...

Jag vill ha tillbaks min glada Tipi!


Me love sandaler

Läste just på FB att min systers sambo beställt nya skor till henne...utan att hon visste något! Det ger pluspoäng! Bra jobbat Matte! :) Om min sambo skulle överaskningsbeställa skor till mig skulle jag kunna tänka mig nedanstående par.


Snygga sandaler från Wildflower by Kenza


För varenda unge

Mitt beslut att bli världsförälder för Unicef igår kväll känns skönt i hjärtat!  
Älskling och jag tänker dela på föräldraskapet, och hallå, 50 kr per person i månaden, vad är det för oss?!

Kika in på unicef.se och bli inspirerad!


Återbesök

Fikadejten på stan blev ombokad till en fikadejt hemma hos mig. Lika bra är väl det! :) Det var bara några månader sedan vi sågs sist, men en evighet sedan vi verkligen SÅGS... Ni förstår skillnaden? Uppdatering om livet och läget. Och lite gamla minnen... Me like! :)
Bilderna gör oss inte rättvisa. Vi blev inte nöjd med någon av dem.
Men när Anna sedan var på väg hem i bilen uppenbarade sig ett tecken.
Det måste vara ett tecken!
Ni som var där och såg det har det förmodligen lika tydligt i minnet som jag... :)

"Yoouuu, you got, you got you got what I want.
 You got, you got, you got what I neeeed...
"

Sköna maj

Ibland är man bara så opeppad på att åka till jobbet. Ikväll kommer det vara lugnt på hotellet, då gäller det att försöka hålla sig sysselsatt så gott det går så man inte somnar och trillar av stolen... :)
Imorgon jobbar jag dagpasset och sen blir det en fikadejt på stan med en av mina äldsta vänner, deeet är jag peppad för! :) Längtar!

Glad 1:a maj på er! :)


Pangvalborg...

Valborgsmässoafton spenderades hemma med god mat, några glas rosé, bra tv och avslutning med Avatar.
Till en början gick allt bra med Tippan, men sent på kvällen började det smälla utanför. Först försökte vi bara ignorera det, men när Tipi tillslut frivilligt (!) hoppade i badkaret för att ta skydd tyckte vi att det var bäst att ge henne lugnande... Idag ligger hon i badkaret igen. Snorungarna har börjat smälla här utanför idag också. Grrr..!


Gårdagen med lockar i håret och rosé!


Grillade grönsaker, pilgrimsmusslor och tigerräkor med fuskrisotto... Mums!


Hyperventilerande vovve i badkaret... :(


RSS 2.0