Upp och hoppa!

Påsken har hittills spenderats utomhus i det vackra vädret! Igår åkte vi ut till en sjö för att prova pimpel-lyckan! Tror inte jag pimplat sedan mellanstadiet typ. Men nej, inte en fisk i sikte! Men vad gör väl det när man får vara ute i friska luften?!
Imorse väckte lille marodören oss klockan 5... Stämningen var på topp när han låg och brummade och sparkade och tjoade. Vi firade den tidiga morgonen med att åka in till jobbet och äta hotellfrukost. Lite påsklyx liksom! Efter det känns det som dagen gått i sloooowmotiooon. Jag har varit såå trött! Tur att jag fick ta en liten tupplur på eftermiddagen, annars hade jag förmodligen slocknat ungefär samtidigt som Elliot ikväll. Men man vänjer sig säkert med att vakna klockan 5 också. Eller hur? SÄG att man gör det?! Pleease..?


Glad Påsk!

Alltså det här vädret är ju underbart! Som vanligt inser man hur mycket man saknat solens värmande strålar när de här dagarna kommer igen! Lovely!!

Undra om påskkärringarna är på ingång snart? Godispaketen är i alla fall klara... Jag sitter på golvet och tittar på när Elliot leker, lyssnar på Christer i P3 och njuter av ett nydammsuget hus och gula tulpaner. Skönt att bara vara en stund.


Morgonpigg skärtorsdag

God morgon! Idag slog vi något slags rekord när vi vaknade 05.45. Elliot blev lika överlycklig som vanligt när jag slog upp ögonen och kikade på honom där han låg och busade. Lika bra att gå upp, tänkte jag. Nu brinner det i kaminen, kaffet är på gång i bryggaren och bebisen är påklädd och redo för en ny dag! Nu övar han för fullt sin teknik att ta sig runt på golvet. Sakta men säkert tar han sig hit och dit...

Igår trotsade jag förkylningen och tog oss ner på stan för en lunchdejt med Jenny & Mia. Bäst att passa på, för så ofta blir det inte. Vi hittade till och med ett nytt favvo-lunchställe! Mia hade som vanligt tänkt till och hade med sig påskpresenter till oss andra. Hemgjort godis uppskattas alltid! Och att hinna träffa Jenny var en fin påskpresent bara det!
Ja, idag börjar påsken alltså. Jag har påskpyntat minimalt och idag ska jag göra små godispaket ifall det kommer några påskkärringar och knackar på... För mig har påsken alltid varit några underbara dagar i strålande sol uppe i fjällmiljö...så har det varit så länge jag kan minnas. Bästa tiden där uppe är ju NU, när solen värmer! Men nu blir vi hemma och myser istället. Får se fram emot fjället inom kort... ;)

Påskpuss till er!


Mitt hår, en följetong...

Jag har nog alltid de senaste åren tyckt att jag haft ganska långt hår. Kanske för att jag så gärna ÖNSKAT att det skulle vara långt. När jag kikar tillbaka på gamla bilder nu inser jag att jag inte alls hade långt hår, utan nästan en lång page... Med hjälp av min duktiga syster som nu är frisör har vi lyckats få mitt hår att växa ut. (Sen är väl kanske inte håret i världens bästa skick, men långt är det!) Jag vet inte om det är dags att klippa av det kanske? Det känns som håret tagit ganska mycket stryk av graviditeten och nu har jag märkt att håret gått av på flera ställen... Och med handen på hjärtat är jag inte så snäll mot mitt hår heller...
Jag får väl rådgöra med min frisör nästa gång vi ses! ;)


..!

Gårdagen blev en väl godkänd dag...förutom att jag blev S J U K! Det sa bara pang på eftermiddagen så var jag plötsligt superförkyld. Det tackar man för...
Vi var ute några timmar i solen mitt på dagen och grillade korv ute till lunch. På eftermiddagen kom mamma och pappa på besök. De tyckte att Elliot hade ändrats och utvecklats bara på den vecka som gått sen de sist träffade honom. Det är både skrämmande och roligt att det går så snabbt. Under den senaste veckan har han lärt sig backa och ta sig runt på golvet och lärt sig vad LAMPA är! Och han vill gärna "klättra" på saker han kommer åt, t.ex. sin mammas ben! ;) Han blir även "paralyserad" av små melodisnuttar på Nyhetsmorgon på tv. Jag är avslöjad, Nyhetsmorgon är på varje morgon i vårt hus... :)


Skidspelshelg

 
Det är Skidspelen i vår lilla stad den här helgen och det betyder; världens bästa längdskidåkare, folkfest och solsken! Vi velade lite om vi skulle åka dit och se det på plats eller inte, eller om vi bara skulle se det hemifrån på tv. (Ja, tyvärr får man ju välja sina nöjen väl när man är hemma och är mammaledig eftersom man inte blir rik av att vara "ledig"...) Som tur var bestämde vi oss för att åka dit! Och det blev en sån där härlig dag som gör en lycklig ända i i själen! Solen strålade och 15 000 åskådare var på plats på Lugnet för att heja på åkarna. Lite som ett paradis för oss som är skidnördar! Elliot tyckte också att hans första besök på Skidspelen var lyckat. Han såg riktigt cool ut i sina nya solbrillor! När vi kom hem på eftermiddagen tog Elliot en tupplur och Älskling och jag passade på att hoppa ner i poolen. Riktigt mysigt när solen höll på att gå ner och det hettade på kinderna efter att ha varit ute i solen en hel dag. Nu ska vi se om söndagen blir lika bra..? :)
 
 
 
Bra utsikt från pappas axlar...

Slappar

Medan den lille sitter och leker i godan ro och är så nöjd över att ha alla sina leksaker omkring sig passar jag på att bara ligga i schäslongen och göra absolut ingenting. Förutom att blogga då..!

Det gör gött ont i kroppen idag efter ett pass på Friskis igår. Och det var inte vilket pass som helst, för ledarna hade klätt ut sig till olika artister i årets melodifestival och körde enbart mellolåtar. Faktiskt rätt kul! Men det var länge sedan jag var på ett pass med styrkeövningar och man känner att tex magmusklerna är nästintill obefintliga efter en graviditet. Jaja, bara att kämpa på så kommer de nog snart tillbaka!

Kram på er och trevlig fredag!


Vårdagjämning

Njae...våren är väl inte riktigt här än va? Inte utanför mitt fönster i alla fall. Vi får snällt vänta några veckor till...

Hos oss lever livet som vanligt i vår sköna vardag! Elliot vaknar tidigare och tidigare för varje morgon (var ska detta sluta..?) men det är faktiskt skönt att komma upp i tid. Vi börjar få rutin på förmiddagslur och eftermiddagslur och Elliot äter gärna frukost, lunch och middag, så det tar sig!
Idag ska vi till BVC och kolla så han växer som han ska också, men det är jag ganska säker på!

Igår hjälpte Elliot mig att städa. Han kom gående i sin gåstol med dammsugaren på axeln precis som det inte var nåt konstigt! (Han har väl sett hur mamma gör...) Gullunge!
Däremot är han inte så gullig (jo, han är ju alltid gullig men...) när han river ner mina blommor så det sprutar jord över hela ungen och golvet. Busfrö!
Vi var på kalas hos Elliots kusin igår också. Gott med tårta!
Sen var det skönt att komma hem och glida ner i Ziperallen och bara jäsa...

And tonight... Dejt med Frank Wagner. Längtar!!


Han med stort H

Tidigt tidigt imorse, omkring halv 4, kom han äntligen hem och kröp ner bredvid oss i sängen igen. Ja, min sambo har varit bortrest i 8 dagar. Jobbresa. Fast minus jobb kan man säga. Lite mer typen "bli-bjuden-på-allt-och-lite-till-resa-med-kollegorna". Ni fattar! (Det är en j**** skillnad på företag må jag säga!) Att ligga i en solstol vid poolen på Gran Canaria hade jag inte heller tackat nej till! Nu är han hemma i alla fall och det är sååå skönt! Har saknat honom massor! Jag kände direkt hur min trötthet kom smygande nu när jag kan slappna av lite. Nu har vi en sån där skön söndag när vi mest slappar. Och så har vi gråtit en skvätt ihop över vår Stöten-kollega... Skönt att dela det med någon som också vet vem han var. Dela tankar, gråta och diskutera...

Nu försöker Henrik söva Elliot i spjälsängen som vi kommit ifrån att använda nu när han varit sjuk. Dags att återgå till rutinerna som de såg ut innan. Lycka till till oss! ;)


Sköna lördag!

Lördagar är ju speciella ändå, fastän jag är ledig alla dagar! Kanske är den extra speciell just idag eftersom det är sista dagen vi behöver vara utan våran sambo/pappa/husse... Längtar!
 
Igår kväll fick jag besök av fyra pinglor som kom hit och lagade mat och pratade skit. Vi passade på att byta lite kläder med varandra också. Sånt som man själv tröttnat på kan vara uppskattat av någon annan! Perfekt istället för att bara slänga. Tjejerna hade med sig en bukett tulpaner som idag fick flytta ner i en av mina kakburkar, riktigt gulligt om jag får säga det själv!
 
 
Eftersom det är en sån bra lördag bjuder jag på fina bilder på min lilla prins. Finaste lilla prinsen som finns!
 
 Watch out Tipi!
 Mitt hjärta smälter...

Onsdag

Jag önskar jag kunde skriva "Jippii, vi är friska som små nötkärnor!"... Men nej, här håller sig bacilluskerna kvar med järngrepp. Även om Elliot nu äntligen är feberfri så är det fortfarande snorigt, slemmigt och en lite tröttare bebbe. Jag tycker det är svårt att veta hur han mår, och helst nu när det är FÖRSTA GÅNGEN han är krasslig... Jag kör mitt race med rutiner och mycket vila, det tror jag han mår bra av!

Vi har varit några dagar hos mamma & pappa och fått lite hjälp och stöd, väldigt skönt! Men idag packade vi ihop oss och åkte hem igen. Hemma visade det sig vara 15 grader inomhus... Brrrr! Så det blev lunch med mössa, tröja och tossor på för Elliot! :) Nu är det varmt och skönt igen. Elliot har somnat och nu ser jag fram emot lite egen mamma-tid. Det är mycket som rör sig i hjärnan så jag behöver lite avkoppling, rensning och bara vara en stund...


Feber, vänner & ont i hjärtat

Här kommer ett litet inlägg från sjukstugan. Ja, ända sedan förra helgen har det varit host och snor här under vårt tak. Jag visste inte att det kunde få plats så mycket snor i en liten 7-månaders bebis! Jag trodde att han var på bättringsvägen men...PANG så kom febern tillbaka idag. Jahapp... Stackars liten.

Trots sjukdomar har vi haft en myselipysig helg med besök från Thesan & Carro. Sitta och bara prata, äta god mat och titta på finalen i Melodifestivalen, det är kvalitetstid det!

När vi satt och hade en spännande diskussion vid middagsbordet i fredags just när tjejerna kommit fick jag ett tungt besked... En tidigare kollega från Stöten omkom i fredags när han drogs med i en lavin i Åre. Det gjorde så ONT i mitt hjärta när jag fick veta. Allt brast såklart och det enda jag ville var att prata med andra gamla kollegor som också kände honom. Andra kan liksom inte förstå... Det har inte gått en minut sedan jag fick veta som jag inte har tänkt på honom.
Precis för två veckor sedan stod jag på Skidtorget och såg honom komma åkandes på sin skoter. Han såg sådär nöjd och lycklig ut som han alltid gör! Och som vanligt fick jag en kram, en varm, liksom innerlig kram. Han hälsade på Elliot för första gången...och sista...
Han hjälpte oss skjutsa upp pulkor och skidor på fjället och ordnade så vi fick åka upp i 6-stolen. Sen stod han där uppe på toppen när vi klev av liften. När vi sagt hej då och drog iväg på våra skidor pratade Nadja och jag om honom. "Sån himla fin kille! Har vi ingen bra singelkompis att para ihop med honom..?"

Tänk. Tänk om vi vetat det vi vet nu. Overkligt. Fruktansvärt. Jag hoppas att han var lycklig där och då. Innerligt hoppas jag att han fortfarande ler där han är nu. Och kommentarerna om honom är samstämmiga; världens snällaste och mest omtänksamme kille har lämnat oss. Och Stöten blir sig aldrig likt..."


Vasaloppshelgen!

För oss har tydligen vasaloppshelgen blivit en ny tradition då vi umgås med Östersundsborna Malin & Thomas! :) Förra året befann vi oss uppe hos dem den här helgen, nu var de här och besökte oss. Alltid lika trevligt och avslappnat! Vi kan bara mysa runt i mjukisbrallor utan att varenda minut ska vara planerad. Och i traditionen uppkommer hela tiden nya traditioner; smaka ett ovanligt kött, spela Lotto (och helst vinna!) och så får vi inte glömma den obligatoriska grillningen! Mums! Imorse tittade vi såklart på Vasaloppet, så mysigt att sitta länge och slappa och äta frukost.
Typiskt nog bara så var Elliot febrig och rosslig hela helgen...och nu börjar jag känna mig hängig. (Hoppas inte vi smittat våra gäster!) Det tog alltså 7 månader innan Elliot fick sin första förkylning, så man ska väl inte klaga..!

Kram på er!


RSS 2.0