Familjeutflykt

Igår gjorde hela familjen, ja till och med Tipi, en kvällsutflykt till syrrans salong. Elliot har ju ingen kalufs att göra något åt ännu, men både H och jag blev tillfixade. Vi är verkligen lyckligt lottade som har privatfrisör på det här viset! Imorse var det härligt att vakna upp och se ett riktigt blondt huvud i spegel igen! Tack sis!


Helgdessert

Var tar tiden vägen? Helgen är redan slut och dagarna när H är ledig och får vara hemma med oss går orättvist snabbt! Vad har vi åstadkommit under helgen då (förutom massor med bus med Elliot)? Poolen har fått nytt fräscht vatten inför vinterns alla bad och adventsbelysningen har kommit upp både inne och ute. Så fiint! (Nu saknas bara snön!) Igår lyxade vi till det med hemlagad sushi till middag och till dessert vit chokladmousse med hjortron. Moussen var fantastisk! Jag gillar att unna oss dessert då och då, men då ska den vara lagad med omsorg och får gärna kännas lite "finare" om ni förstår? Det krävdes dock en ganska liten portion för att det inte skulle bli "för mycket".
Här kommer receptet för 4 pers:

2 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 st ägg
1 dl kesella

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll upp moussen i portionsformar. Sätt in i kylen i ca 1 tim så de stelnar. Servera med hjortron.

Mumselimums! :)

 

                      


Mäjnär kullu!

...är nån form av dalmål betyder på svenska "mina flickor". Ikväll ska mäjnär kullu iväg på konsert...utan mig! Det brukar ju vara vi 3 då liksom. Ända från fjortistider med tårar till Backstreet Boys och till nutid med U2 och Robyn. Men tiderna ändras och nu sitter jag hemma medan de korkar upp och startar kvällen. Swedish House Mafia i all ära, men min Elliot kan underhålla mig tusen gånger bättre! Dock saknar jag att få hänga med mina flickor...

 


En fri fredag

Eftersom jag avbokade fredagsdejten och klarade av fredagsstädningen redan igår hade vi en helt blank och tom dag framför oss idag. Välbehövligt efter en vecka med inplanerade saker varje dag! Så det fick bli lite pyssel. Jag satte ihop Elliots matstol som han fick av mormor igår och han ville provsitta på en gång! Hjälp så stor han plötsligt blev när han satt i den! Sen blev det vimplar till Elliots rum. Av vadå? Tapetrester såklart! Vad annars när jag är i farten?! Hihi...
Nu ska här fredagsmysas på bästa sätt. Tjingeling!


I love it!

Jag har inte kunnat blogga på några dagar eftersom det bara krånglar hela tiden..! Men jag gör väl ett nytt försök!

Skitveckan vägdes upp av en myspysig helg på norsk mark. Mycket god mat & fika, promenader, bakning & pyssel och en stor dos av "bara vara"! Här kommer bilder! Och det har redan gått en vecka sen dess...


Skitvecka!!

Vilken skitvecka det varit hittills! Grått väder, rädd vovve som inte vill gå promenad, favoritskorna har gått sönder ...och som pricken över i kom jag inte iväg på träningen idag då jag fick ett utbrott när jag såg fet ut i alla linnen och tights. Vilken bra ekvation va? Inte åka och träna för att man är för fet... Kan ju bara bli ett resultat av det. I ren ilska gick jag istället ut på en promenad i raskt tempo. Såå skönt att komma ut och rensa huvudet! Nu hoppas jag på att andra halvan av veckan blir bättre! Förutsättningarna finns!

Kram på er!


Vad var det jag sa?

Morötter resten av veckan..! ;)


Pappornas helg ❤

Igår (efter en väldigt trevlig frukostdejt på Grand med fina Jenny) packade vi ihop oss och åkte hem till Elliots farmor & farfar för middag och lördagsmys, övernattning och att bli utbjudna på middag på självaste fars dag! Nu är vi hemma igen och min mage känns ungefär som den gjorde sista dagarna av graviditeten...hua! Vi har ätit väldigt mycket god mat med andra ord. Nu blir det morötter hela veckan!
Gulligaste Elliot överraskade självklart sin pappa med paket på sängen imorse. Väluppfostrad kille det där! 😉


Gamla rester

När Elliot tog en powernap igår passade jag på att måla en tavelhylla och några gamla ramar. Och idag färdigställde jag mitt projekt när han sov 45 minuter... (Det gäller att ta alla tillfällen i akt!) Det var vårt halvklara sovrum som fick sig en liiiten piffning! Tänk vad man kan göra med lite gamla tapetrester... På tal om tapetrester fick de rycka in igår när vi behövde ett grattiskort till Ludwig som fyllde 6 år. Funkar, eller hur?

Annars har vi inte gjort många knop den här fredagen... Promenad i kylan, kaffe vid kaminen och mycket bus. Som vanligt alltså! ❤

Kram på er!


Morgonstund

Pallrade oss upp strax efter klockan sju imorse efter att Elliot sovit hela natten och var vrålhungrig! Nu har både Elliot och Tipi somnat om i soffan och jag kan äta min gröt och dricka mitt kaffe i lugn och ro. Härliga morgon!

Ha en fin dag!


En helt vanlig tisdag

Det är bara mitt på dagen och vi har redan varit ute på äventyr!
Vi klev upp tidigt för att möta upp föräldragrupp-tjejerna och gå på Öppna förskolan tillsammans. Men tji fick vi då det var stängt idag... Istället blev det en promenad i solen och en fika inne i stan. Mycket trevligt!
Nu har Elliot, Tipi och jag myst in oss hemma på mattan framför brasan som värmer så skönt.
Elliot gör tappra försök att vända sig i babygymet. Han kämpar verkligen! Och blir arg som ett bi när han misslyckas. Oj, där somnade han visst! Haha...

Då ska jag nog passa på att pyssla lite, kanske visar sen!

Enda bilden från stan idag blev på en tavla på fiket... Vad tror ni? Är det som tavlan säger? Hehe.


Utefix

Idag har vi en sån där utefixar-dag! En sån där dag som jag i förväg ogillar, MEN som jag älskar när jag väl kommer ut och kommer igång. Min händiga kille har röjt i skogen (för hand, med handsåg!) medan jag har gjort fint i krukorna med enkla kvistar direkt från skogen. Nu brinner det en stooor brasa här utanför. Så mysigt och fint! Elliot blev hungrig och ville gå in och äta, men när han är klar ska vi gå ut och överraska älskling med lite lunch. Utelunch! Göttare än körv! (Och körv som är så gött!)


Bara trevligheter!

Fy fasen vilken skön fredagkväll! Sitter i soffan med en uppäten plankstek i magen, en NÖJD bebis bredvid mig, världens bästa vovve på andra sidan och självklart bästa sambon inom räckhåll! Nu en bit mörk choklad som avrundning (alltså innan chipsen kommer fram!) efter den goda maten. Mmmm... Och imorgon fortsätter trevligheterna för då ska den här bruttan iväg på SPAAAA! Tjohoo!
Äntligen massage som jag längtat efter sedan jag var gravid och av olika anledningar inte kunde ligga på mage... Hehe. Jag ska njuta allt jag kan av att bara få bli ompysslad!

Bjuder på en bild av Elliot i sin nya mössa som han envist skulle shoppa igår! ;)


Berg- och dalbana!

Nej, vi svävar inte alltid på rosa små moln i min familj. Vi åker ju också berg- och dalbana då och då, som de flesta. Jag försöker dock alltid hålla humöret uppe och anstränger mig in i det längsta att inte brista, men ibland orkar man bara inte. Älskling och jag är bortskämda med vår lilla Elliot som varit som en glad och nöjd liten ängel sedan han kom till oss för 3 månader sedan, och jämför man med hur andra berättar om sina bebisars humör har vi verkligen inget att "klaga" på. Men efter i måndags, då vi fick första vaccinet, har Elliot blivit lite förändrad. Och det hände verkligen över en natt! Så igår kväll hade jag en liten svacka och grät en skvätt av frustration av att jag inte kunde få min lilla bebis nöjd. Det kändes som inget av mina vanliga "knep" fungerade och frustrationen bara byggdes på... Det gjorde att jag blev orolig och frustrerad på andra skitsaker. Jag blev frustrerad över att Elliot var "tung i huvudet" och inte kunde titta upp på mig när han satt i mitt knä. Och jag fick knappt ett leende under hela dagen...det gjorde ont i mitt mammahjärta. Senare på kvällen vägdes allting upp när han istället nästan brast ut i skratt åt nåt tokigt ljud jag gjorde åt honom. Då kom det glädjetårar istället! Idag på förmiddagen är han fortfarande väldigt "mammig" och blir tokig om jag inte bär runt honom i famnen. Men vad gör väl det?

Så med detta sagt är det jag som får lära mig att bebisar ständigt utvecklas och kommer förändras, ibland från dag till dag. Jag kan ju inte klandra honom om han bara vill vara nära sin mamma eller pappa. Och man behöver inte alltid vara glad och sväva omkring i total lycka...varken jag eller Elliot.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/383458/images/2012/pic_5092441be087c344e9a914e2.jpg" class="image">


RSS 2.0