Lyxproblem

Älskar problemet att välja nya tapeter... Skulle jag gärna göra varje dag!


Mammas dag!





Efter jobbet lurade jag hem syrran, mamma & pappa till mig och sen drog vi iväg på picknick vid en liten badplats. Så härligt i eftermiddagssolen! Tipi badade såklart medan vi andra käkade räkmacka och jordgubbar på land. Hoppas mamma uppskattade den lilla utflykten som var tänkt som en liten morsdag-happening! Puss mamsen! <3

Och tjockisen blir bara rundare och rundare om magen! Bebis är lika livlig som tidigare, men nu känns rörelserna på ett annat sätt. Underbar känsla att känna det lilla livet leva runt där inne! Börjar känna mig lite tung och klumpig. Benen känns som bly efter en dag på jobbet och fötterna gör ooont! Thank God för stödstrumpan! Haha!
Inte många veckor kvar på jobbet nu, vilket känns totalt overkligt. Och desto mer overkligt att Älskling och jag snart kommer vara föräldrar... Längtar.



 


Barnvagn+bortskämd vovve i bagaget=?

Tipi är van att få all plats i bagaget. En gång när vi åkte på semester till västkusten satt hon upp i 6 timmar i protest för att hon var tvungen att dela utrymmet med en tältpåse (modell mindre). Så hon såg ju sådär lagomt munter ut idag när vi provade vagnen och Tipi samtidigt i bagaget...

Tipi, alla kommer vi få anpassa oss, även du sötnos! ;)

1. Mm...det här var ju jäkligt skönt matte...


2. Och på nästa bild som prinsessan är van.


Life is good!

Nu sitter vi i bilen och susar hemåt med strålande sol och ett underbart grönt landskap utanför med DigiListan i högtalarna. Sommarkänsla! Hotellfrullen ligger tryggt i magen, och har redan hunnit med en fika hos Micka idag också. Är man redan rund om magen så är det väl ingen ide att hålla igen..?! ;)
Igår kväll mötte vi upp Micka & Patrik för lite tapas på ett mysigt ställe och avrundade med nåt gott att dricka uppe i SkyBar på hotellet. Fick liiite svindel där uppe... Att sen krypa ner i en hotellsäng var det skönaste på länge! Life is goood!


Mini-hotellweekend

Älskling och jag är på rymmen på en liten weekend med mys & shopping! Och wiiihooo! Checkade just in på hotellet (First Hotel såklart) och blev glatt överraskad av vilket fint rum vi fick! Fick senare veta att vi fick ett av totalt två nyrenoverade rum! Snacka om tur! Så nu vilar vi tassarna innan vi ska göra Västerås osäkert... ;) Hehe.


Åttiotalsnostalgi

Tidsfördriv en stormig måndag. Älskling och jag blev smått lyriska av att plocka fram våra gamla minnen från Super Marios storhetstid! Och ja, vi har fått annat gjort idag också. Föräldragrupp imorse, check. Liten shoppingrunda för att köpa några saker till lilla pyret. (Tror Älskling gjorde det bara för att få tyst på mitt stress-snack om att det inte är jättelångt kvar nu och "vi måste faktiskt börja handla snart för annars kommer vi inte hinna bla bla bla...") Så nu ligger två små bodys ihopvikta i tvättstugan och bara väntar... Wiiii! OCH inte att glömma; vi har satt upp hälften av råsponten på väggen i nya sovrummet. Kommer bli grymt när det är klart!!

Puss på er!


Är du också dålig på att sy?

Mina skills när det kommer till att använda nål & tråd eller symaskin är väl inget jag direkt skryter om... Jag gillade aldrig syslöjd i skolan och har aldrig lärt mig gilla detta hantverk på senare tid heller. Men ibland bara MÅSTE man ju sy, hur tråkigt och seeegt jag än tycker det är! Tror jag ogillar det för att det ska vara så noga hit och dit...och gärna många olika moment man måste göra; först ska du sick-sacka kanten, sen ska du bla bla bla bla. Ni förstår! ;) Mitt "otåliga jag" som vill ha resultat på nolltid blir galen av att se en nål och tråd.
Igår tog jag tjuren vid hornen och gjorde iordning dynan till vår bänk i hallen. Och jag måste säga att jag är nöjd med resultatet! (Se, där kom skrytet över mina sy-skills!)
Men ni behöver inte vända på dynan och kika på baksidan... hehe.

Före


Efter



Lazy days

Ligger nedbäddad med senaste numret av Hus & Hem i schäslongen och väntar på att de där stora bomullstussarna på himlen ska fara sin kos så man kan sitta ute i solen en liten stund till. Sol = lycklig Madeleine.
Idag har jag besökt barnmorskan som kunde konstatera att allt verkade bra med vår lilla bebis i magen. När barnmorskan skulle klämma på magen kom hon åt bebisens lilla fot, vilken den snabbt som blixten drog åt sig igen. Kittlig under foten kanske? ;)
Fortsatte dagen med en fika hos Nadja och lilla Lukas (som sov sig igenom mitt besök). Skönt att prata av sig med någon som nyss gått igenom detsamma som jag gör nu! Hon verkar även veta exakt vad den gravida kvinnan behöver, för hon överraskade mig med en presentpåse med grejer som är mycket uppskattade!! :D Choklad, lakrits och en god bok för en stunds avkoppling, precis vad jag vill njuta av dessa dagar! Tack sötnos!


Föräldragrupp

Hör ni så vuxet det låter?! Föräldragrupp... Imorse var vi i alla fall på vår första träff med gruppen. Lite spännande var det att se vad som skulle hända. Skulle det vara någon där i ens egen ålder? Skulle min mage vara den största i gruppen? :) Hehe... Det var i alla fall skönt att se andra killar & tjejer som är i ungefär samma vecka som oss och inse att det är fler än vi som känner oss lite bortkomna i ämnet "bli föräldrar". Sen kan man ju hoppas på att man kanske "klickar" med någon som man kan tänkas lära känna lite bättre...men det återstår att se. Min mage var i alla fall störst. Nästan.


Latmasken

Ännu en dag med strålande sol och jag tog mina tidningar, ett glas vatten och nagelfilen med mig ut på terassen. Ååå, härliga lata timmar innan det är dags att rycka upp sig och hoppa i jobbkavajen! Funderar på om jag skulle ta och plocka av fjädrarna på påskriset när jag ändå bara sitter här...nää, vad jobbigt. Har ju faktiskt sett fler i byn som fortfarande har det framme... Mitt framför näsan på mig tornar ett berg upp sig. Ett berg av ved. Många timmars arbete. Där många timmar ännu återstår. Det är Älskling som ensam slitit med att såga ned träd, sågat dem i bitar, burit, släpat, sågat mindre bitar, skjutsat i en hög med skottkärran. Allt medan jag gått runt med min bulle i ugnen och druckit saft...typ. Ok, påskriset är inte en alltför ansträngande börda att ta tag i. Jag gör det, det är det minsta jag kan göra... Men det är ju allt lite pyssligt när ståltråden fastnat i grenarna... :)


Ursköna maj!

Idag känns det som hela världen vaknat med ett leende! Många med mig drar säkert en lättnadens suck över att det äntligen börjar bli såna här fina dagar. Det är ju det man går och väntar på så länge under hela långa, kalla, grå vintern. Så idag firade vi första maj med årets första frukost ute på terassen! Det är det absolut bästa med att bo i hus; bara skutta rakt från sängen ut i det fria!


RSS 2.0