Lördag lördag lördag

Lördagen blev en bra lördag med spännande VM i skidor från Holmenkollen, en liten tur på stan med bästaste Mia, middag på Banken med tjejerna och avslutning med goda drinks på O´Learys. En väldigt trevlig kväll tycker jag!
Jag var duktig och åkte buss hem, som jag inte gjort på flera år. Och hem kom jag välbehållen! :)


Fina Nadja i sina red lips :)


Schyggningarna!


Goodie gooodie goood drinks!

Smygtitt

Jag tänkte ge er en liten smygtitt på hur det blev med halva väggen som vi rev mellan matsalen och vardagsrummet. Men bara om ni lovar att ni inte tittar på spackelfläckarna där väggen ska målas eller tapetseras sen... Ok?! Bra. Här kommer några bilder då!


Arbetarna i full gång med rivning och bygge...


Det näääästan färdiga resultatet! Spacklat och målat av moi! :)


Effektfullt med spottar i taket! I like! :)

Nä ni, nu blir det en kväll på stan med brudarna. Tjing!

Impulsköp

Ååååh! Det finns så mycket snyggt som man skulle vilja slänga iväg pengarna på just nu. Det finns massor med snygga vårkläder och skor som man så enkelt skulle kunna klicka hem från nätet. Men! Det gäller att tänka till innan man gör det om man inte ska få ångest sen i slutet på månaden. När jag beklagar mig för sambon att det var så länge sen jag shoppade säger han; -Men tänk på att du har ett hus, en bil och en hund. Det är inte alla som har det!" Och det har han ju rätt i... Igår shoppade vi ändå lite grann. Ett litet impulsköp sådär! ;)


Den där snyggingen är snart vår och kommer höja mysfaktorn (och värmen) i huset otroligt mycket! Lånad bild från contura.se


Mästerkocken

Inför födelsedagen den här veckan hittade jag ett bra recept på smörgåstårta. Dom blev sjuuuukt goda! Smörgåstårta skulle jag nog kunna leva på i flera veckor... :)





Det blev en stor och en liten tårta som fick högsta poäng av provsmakarna! ;)


A few days off

Mina 2 lediga dagar som jag nu har bakom mig har gått snabbt, som alltid när man är ledig. Älskling har firat födelsedag. Det blir kalas ikväll när jag jobbar, men vi firade själva i onsdags med att bada i utepoolen en timme på kvällen. Riktigt härligt! :)


Svårt att ta med sig kameran i poolen,
men så här kan man se ut innan man hoppar i... :)

Och även fast jag har några månader kvar till min födelsedag kom Älskling hem med en present igår! Jag fick världens mysigaste mysbyxor! :) Jag bor i stort sett i såna här typer av byxor, så lite nytt skadar ju inte.


Tack tack tack!

Annars har jag pysslat lite med "projekt väggen" som i stort sett är klart, men jag vill inte visa er förrän jag är 100% nöjd. Håll till godo några dagar till så kommer snart bilder, lovar!
Nä hörrni, jag kommer ju som sagt inte vara hemma ikväll när tjocka släkten kommer på besök, men lik förbannat måste jag se till att allt är "på topp" innan jag kan släppa in folk i huset. (Kan nån bota mig?!)
Time to go!


Happy Bday!



Idag är det Älsklingens födelsedag! Tipi och jag överraskade honom med sång, frukost och presenter på sängen.
Ikväll firar vi med ett bad i poolen. Mys! :)

Weekend

Just hemkommen från en snabb Stockholmsweekend. Med tanke på hur trött jag känner mig måste det ha varit en hektisk helg. Vi bodde på ett snyggt nyrenoverat hotellrum på First Amaranten. Blev glatt överraskad när jag låste upp hotellrumsdörren och insåg att vi måste blivit uppgraderade! :)


Världens skönaste sängar var det också! Jag sov som en prinsessa och hade gärna legat kvar hela söndagen!

Efter en speedrunda på stan var det dags för resans huvudmål, kusin Fias 30-års kalas! Men först lite obligatoriska egobilder... :)



Hipp hurra för födelsedagsbarnet!



Och Marie & Mami

Av oss fick födelsedagsbarnet ett halsband från Lilla Lisa Design


Superfint tycker jag! Såklart extra kul när man kommer från Dalarna.

Idag har vi ätit oss igenom söndagen. Hotellfrukost, fikat på Espresso house, och ätit en goood baguette till lunch på tåget hem. Mums! Tack för en mysig helg mamma & Marie och TACK för att vi fick komma och fira dig Fia! :D

Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på mina hantverkare som håller på att fixa till väggen mellan matsalen och vardagsrummet. Niiiice... ;)






S.N.Ö

Som resten av svenska folket är vi idag insnöade. Jag tog mig med nöd och näppe hem från jobbet vid elva igår kväll. Vi har en ganska brant utfart från garaget på jobbet. Och självklart hade ingen varit där och plogat den så sent på kvällen. Snön bara öste ner och jag fick backa allra längst bak i garaget och ta fart. Efter 10:e försöket lyckades jag äntligen! Tack och lov! Hade ju inte velat spendera min natt på ett hotellrum...inte där jag själv jobbar i alla fall! Idag känner varken Tipi eller jag för att ge oss ut i snövädret, men vi måste! För ikväll får vi besök av mamma och Marie och då måste vi styra upp nåt gott käk att bjuda på! Så en snabbsväng in till stan får det bli! Ska bli myyys att ha dem här ikväll och de ska få inviga det rosa rummet! :)




Nerbäddad under filten i soffan. Kikar på Super G med ett öga...

Imorgon sticker vi ner till Stockholm för att fira vår fina kusin som har ställt till med ett stort 30-års partaj!
Vi håller tummarna att tågen går som de ska.

Nu ska jag klura ut nåt gott att bjuda på ikväll.

Kram!

Birthdays coming up!

Visst blir man lycklig när man vaknar och tittar ut genom fönstret och möts av det häääär...





Världens finaste vinterdag! Plogbilen var nyss här och skottade av halva gården med hjälp av starka hästkrafter. Resten lämnade han till mig...som jag tyvärr får skotta för hand. Och det var ju inte lite snö som damp ner igår kväll.
Vi borde verkligen gå ut tidigt idag, vovven och jag, och njuta av solskenet. Men februari är en riktig födelsedagsmånad och jag har slängt ihop en plåt med hallongrottor så vi har något att bjuda släkt och vänner på. Mums!
Ska bara vänta på att de svalnar så ska jag provsmaka en... :)




Mormors hemliga recept som jag ärvt. De här underbara kakorna väcker många fina minnen till liv.


Tadaaaa!

Före

Ett mörkt rum som även i dagsljus är grått och trist...



Efter

Ett helt annat rum. Ljusare & fräschare!


Är nöjd med resultatet av den matta färgen


Myshörnan!

Rummet är långt ifrån klart, men jag är glad att ha kommit en bra bit på väg!

Receptionist vs. målare

Veckan passerar i en rasande fart! Med en rasande fart går även mitt projekt att måla om i ett av rummen. Jag har gjort underarbetet, maskeringen och målningen nästan helt och hållet själv. Det är så himla roligt och jag har kommit på varför jag gillar att måla; det blir en direkt förändring. Man behöver inte sitta och vänta på att saker och ting ska synas. Det sker direkt! :) Nu är hela rummet färdigmålat, men jag ska stryka på det en gång till imorgon så det blir ordentligt gjort. Ja, ni kanske tycker jag är galen när jag valde en rosa vägg. Jag backade inte ur utan tog verkligen en knallig färg. Slutresultatet kommer bli kanon!


Visste väl att min gamla hotelltshirt från guidetiden skulle komma till användning...


En rosa dröm!

Jag har inte bara målat hela veckan. Lite annat har jag hunnit med också!
Onsdagen bjöd på underbart väder. 7 km på Runn i strålande solsken!




Tack Mia för att jag fick sno bilderna av dig... :P


Trevlig torsdagkväll!

Slipat & klart

Nu har jag dammat av mig själv och sjunkit ner i soffan med några inredningsmagasin.
(Och Marie, idag gjorde jag "veckoinpackningen", bra va?? Hihi...)
Jag känner mig så duktig, för idag har jag spacklat och slipat väggarna i de två oanvända "sovrummen" i vårt hus. Det har tidigare varit barnrum och det märktes på väggarna kan jag lova... :) Jag slipade för hand också, det kan man kalla träning för armarna! Nu ska jag bara komma på vad jag vill göra. Jag gillar ju så många olika stilar och färger. Jättesvårt... Tipsa gärna om ni har nån bra idé!
Det känns i alla fall skönt att det tråkiga bruna och gråa snart ska bli fräscht och fint!
Jag har ju alltid drömt om en rosa vägg... ;)




Förresten, nån som kan laga min tavla???



RSS 2.0